Avocadiera αγάπη μου! Το πρώτο avocado bar - resto στον κόσμο είναι γεγονός!
Υγιεινό ή νόστιμο; Και τα δύο, λένε οι λάτρεις του εξωτικού φρούτου
Είμαι ένα από τα μεγάλα θύματα της… αβοκαντο-μανίας, να το δηλώσω εξαρχής. Όταν πρόκειται να πάω κάποιο ταξίδι συνηθίζω να λέω στις φίλες «κορίτσια, κάνα- δυο αβοκάντο να πάρουμε μαζί, μην μας βρει κανένα κακό στο δρόμο και ξεμείνουμε» και ξεκαρδιζόμαστε. Ενώ, όταν το πρωτοδοκίμασα πριν χρόνια, το σιχάθηκα (που να’ ξερε κι η δόλια η μάνα μου ότι τρώγεται γινωμένο;), στη συνέχεια το έκανα αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μου και το αναζητώ σε όλα τα εστιατόρια που τρώω!
Στο Instagram δε, οι συνταγές και τα άρθρα για τις ευεργετικές του ιδιότητες μαζί με εντυπωσιακές φωτογραφίες είναι τόσα πολλά που κατέχει πλέον τον τίτλο του πιο φωτογραφημένου φρούτου της εποχής. Ακόμα και τα emoji στα έξυπνα τηλέφωνα, έχουν συμπεριλάβει το εικονίδιο του αγαπημένου μου πράσινου θησαυρού. Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου όταν πληροφορήθηκα ότι το πρώτο avocado bar του κόσμου είναι γεγονός! Στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, έχει ανοίξει εδώ και λίγες μέρες η Avocadiera που σερβίρει super healthy πρωινά και μεσημεριανά πιάτα με βασικό συστατικό το αβοκάντο.
Εκτός από μία μεγάλη ποικιλία τοστ με αβοκάντο, τα λεγόμενα avo -toasts (όπως τοστ με παντζάρι και αβοκάντο) σερβίρει σαλάτες, smoothies και φυσικά γουακαμόλε, τη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Η ιδέα για τη δημιουργία του εστιατορίου ανήκει σε τρεις φίλους από την Ιταλία, ένας από τους οποίους έζησε στην πατρίδα του αβοκάντο, το Μεξικό. Εμπνευσμένοι από τη χρήση του αβοκάντο στη μεξικανική κουζίνα θέλησαν να κάνουν το υγιεινό superfood γνωστό στον κόσμο και μάλιστα σε αμέτρητες εκδοχές.
Ο Φραντσέσκο Μπρατσέτι, ο οποίος μεγάλωσε στη Φλωρεντία, όπου δεν είχε δοκιμάσει το εξωτικό φρούτο, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι όταν πήγε να ζήσει στο Μεξικό έτρωγε αβοκάντο κάθε μέρα. Στο Μεξικό χρησιμοποιούνται σε πολλά διαφορετικά πιάτα. Είναι ένα υγιεινό και γευστικό superfruit, είπε.
Ο ξάδελφός του, Αλμπέρτο Γκραμίνι εκτελεί χρέη σεφ και επιμελείται το μενού και ο φίλος του, Αλεσάντρο Μπίγκι βοηθά στην επιχείρηση. «Αγαπάμε το φαγητό και γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για την υγεία του καθενός. Ένα νόστιμο γεύμα μπορεί να φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπό σας και να φωτίσει τη μέρα σας, κι αν τρώτε λαχανικά ή φρούτα θα έχετε μακροζωία. Γιατί λοιπόν να συμβιβάζεστε μεταξύ υγιεινού ή νόστιμου; Στο Avocaderia σας προσφέρουμε και τα δύο», τόνισε ο Γκραμίνι.
Την πρώτη μέρα λειτουργίας του εστιατορίου, στις 10 Απριλίου, τα αβοκάντο εξαντλήθηκαν μέσα σε τρεις ώρες. Όπως εξήγησε ο Μπίγκι είχαν προμηθευτεί αρκετές κούτες αβοκάντο, τα οποία όμως δεν ήταν ώριμα. Στην ιστοσελίδα του Avocaderia αναφέρεται ότι όλα τα αβοκάντο «είναι βιολογικά, καλλιεργούνται στη μεξικανική πολιτεία Michoacán από μια κοινοπραξία τοπικών αγροτών και εισάγονται στις ΗΠΑ. Το Avocaderia συνεργάζεται μόνο με προμηθευτές που σέβονται το περιβάλλον και τα δικαιώματα των εργαζομένων τους» τονίζεται.
Φυσικά το Avocaderia δεν θα μπορούσε να λείπει από το Instagram. Δημιουργήθηκαν ξεχωριστά πιάτα με αβοκάντο και παρουσιάζονται στη σελίδα του καταστήματος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα posts αποδεικνύουν ότι το αβοκάντο δεν είναι μία τάση που πρόκειται να ξεπεραστεί σύντομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.