- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μαγειρίτσα to go και αυγά της τελευταίας στιγμής
Αν δεν ξέρεις ή δεν προλαβαίνεις, άσε στους ειδικούς τη δύσκολη δουλειά...
Η μαγειρίτσα που έρχεται σπίτι σου
Βλάσσης
Φημισμένος για τις άπαιχτες ελληνικές του γεύσεις, είναι για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα ανοιχτός με νηστίσιμα πιάτα τέτοιας νοστιμιάς που θέλουμε να τα τρώμε όλο το χρόνο. Ανοιχτός και τη Μ. Παρασκευή όπου μπορείτε να παραλάβετε (κατόπιν παραγγελίας) μαγειρίτσα για το σπίτι, από μία μερίδα (€7,50) μέχρι ολόκληρη κατσαρόλα. Την φτιάχνει παραδοσιακή, πλούσια, απλά κα-τα-πλη-κτι-κή! 2107256335
Το 24ωρο
Εδώ τη μαγειρίτσα την φτιάχνουν όλο το χρόνο και την φτιάχνουν καλά. Για το Σάββατο δέχονται παραγγελίες και φέρνουν στο σπίτι (μέχρι τις 2.30 το πρωί!) από μια μερίδα (€7,90) μέχρι όσο θες για να κάνεις τραπέζι στους φίλους. 2109221159
Αυγά της τελευταίας στιγμής
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το βάψιμο των αυγών είναι πρόβλημα, ευχάριστο μεν αλλά πρόβλημα. Απαιτεί χρόνο, κόπο και πολύ μεράκι. Επίσης έχει ρίσκο γιατί μερικά αυγά σπάνε και άλλα αρνούνται να πάρουν το σωστό κόκκινο χρώμα. Η λύση λοιπόν ακούει στο όνομα Κώστας, απαντά στο τηλέφωνο 6937057749 και βρίσκεται στη λαϊκή της Ξενοκράτους στο Κολωνάκι την Παρασκευή, Σάββατο στους Αμπελόκηπους και τις υπόλοιπες μέρες κάπου στα Νότια. Εντοπίστε τον, παραγγείλετέ τα και απλώς περάστε να παραλάβετε τις καρτέλες με τα καλοβαμμένα κατακόκκινα αυγά. Παντού όμως υπάρχει ένας… Κώστας! Μέρες που είναι, όπου και να κοιτάξεις γύρω σου, από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ μέχρι το μπακάλικο της γωνίας, μια καρτέλα με σωστά κόκκινα αυγά, θα τη βρεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.