- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Τσουρέκι λέμε και κλαίμε!
Bρήκαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα top 7 τσουρέκια της Αθήνας

Όποιος έχει ξεκινήσει για το χωριό και δεν έχει «μαδήσει» στο αυτοκίνητο τσουρέκι, δεν έχει κάνει ελληνικό Πάσχα. Το τσουρέκι, σήμα κατατεθέν της εορταστικής περιόδου, είναι το άλλοθι για τσιμπολόγημα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου –μεσημέρι αναστήθηκε ο Χριστός άρα επιτρέπεται– και, φυσικά, το ορεκτικό πριν το αρνί την Κυριακή του Πάσχα. Εξαπολύσαμε την αστυνομία της γεύσης, βρήκαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε το top 7.
Κυβέλη
Τσουρέκι με μαστίχα ή με τσιπς σοκολάτας; Όποιο και να διαλέξεις, αδικημένος δεν θα βγεις. Η γλυκιά Κυβέλη, εκτός από τα πιο κολασμένα cheesecake της πόλης (ε, ναι, πάρε και ένα τέτοιο για το πασχαλινό τραπέζι), φτιάχνει και αφράτα, μοσχομυριστά τσουρέκια με παραδοσιακή συνταγή. Μάλιστα μπορείς να τα παραγγείλεις και με ένα κλικ από το καινούργιο της e-shop στο www.cheesecake.gr. Καψάλη 3, Κολωνάκι, 210 7232259, Λ. Πεντέλης 28, Βριλήσσια, 2106897574
Γεύσεις Μαρασλή
Από τα πιο μυρωδάτα και αφράτα τσουρέκια της πόλης. Απλά ακολουθείς τη μυρωδιά και σε βγάζει στο κατώφλι. Όταν φτάσεις, εκτός από το τσουρέκι πάρε και ένα Paris Brest (Παρί Μπρεστ), δηλαδή μια κουλούρα από ζύμη σου, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και λαχταριστές φράουλες. Το απόλυτο πασχαλινό γλυκό. Μαρασλή 37, Κολωνάκι, 2107230543
Lido
Η κωνσταντινουπολίτικη παραδοσιακή συνταγή με όλα τα αρώματα της Ανατολής και τη φανταστική υφή, είναι εδώ και χρόνια η αιτία που «σπάνε οι μύτες» μας περνώντας από το Παγκράτι και φυσικά ο λόγος που σχηματίζονται ουρές στο πεζοδρόμιο της Χρεμωνίδου. Χρεμωνίδου 35
Τερκενλής
Δεν χρειάζεται πια να αγγαρεύουμε τους φίλους για να μας στείλουν το ξακουστό βεραμάν κουτάκι με το τσουρέκι-κόλαση. Εδώ έχουμε παιχνίδισμα με γεύσεις, εκτός από το παραδοσιακό με το φρέσκο βούτυρο, μπορεί κανείς να βρει τσουρέκι με σοκολάτα, πραλίνα, πορτοκάλι και φυσικά με την ανεπανάληπτη κρέμα κάστανο. Παπανικολή 100-102, 2106840020, στο Golden Hall και στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Βάρσος
Από την Ανατολή μεταφερόμαστε στη Δύση και στο αφράτο τσουρέκι του Βάρσου, με συνταγή που κρατάει από το βιεννέζικο μπριός. Δεν περιέχει μαστίχα ή μαχλέπι, είναι όμως εξίσου μυρωδάτο, λαχταριστό και «τρισδιάστατο» αφού τα μυστικά στο ζύμωμα του δίνουν άλλο όγκο! Κασσαβέτη 5, 2108012472
Τάσος
Ο Τάσος στη Γλυφάδα είναι πασίγνωστος για δυο λόγους: Ο πρώτος είναι η τυρόπιτα κουρού, που ζύμη όμοιά της δεν θα βρείτε, και ο δεύτερος είναι τα νεγράκια, τα πιο ωραία παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου κεράσματα με μους κακάο και γλάσο. Αυτό που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει είναι ο Τάσος, έχει το καλύτερο τσουρέκι των Νοτίων προαστίων (για να μην πω της Αθήνας) μιας και είναι παραδοσιακό, πασπαλισμένο με φιλέ αμυγδάλου, τέλεια υφή και αφράτο μέχρι την τελευταία μπουκιά. Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 2108943154
Χατζής
Άχαστη πολίτικη συνταγή με μαχλέπι και μαστίχα, το τσουρέκι του Χατζή ανήκει στις περιπτώσεις που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα (και δεν εννοώ κομμάτι). Αξίζει να δοκιμάσετε την κλασική γεύση αλλά και τη λευκή σοκολάτα (αμαρτία-δεν-είναι). Μητροπόλεως 5, 2103222647
Κωνσταντινίδης
Από τα καλύτερα τσουρέκια της πόλης, με πλούσια ιστορία και εμπειρία στην παράδοση. Εκτός από το all time classic πολίτικο τσουρέκι, θα βρεις και γεμιστό με κάστανο ή σοκολάτα (κι αυτό το τελευταίο είναι σκέτη αμαρτία). www.konstandinidis.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Το αγαπημένο κέρασμα των τσάρων, και πώς το δοκίμασα πρώτη φορά, χωρίς να έχω καμία σχέση με τσάρους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.