Κοιτάζοντάς τον άνετα παραφράζεις τον τίτλο της ταινίας «Ωραίος ως Έλλην» με το «Ωραίος ως ζαχαροπλάστης». Όμως ο Γιώργος Μπαχτής εκτός από όμορφος είναι και σούπερ ταλαντούχος. Πριν από λίγες ημέρες κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Global Chefs Challenge και έτσι απέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο. Εκπροσωπώντας το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (ανήκει στην ομάδα του executive chef patissier Τάσου Ζησόπουλου), ετοίμασε ένα γλυκό «νέας ελληνικής ζαχαροπλαστικής» με θέμα το φιστίκι Αιγίνης, που είχε μάλιστα όνομα «Ταξίδι στην χώρα του φιστικιού». Κριτές ήταν διεθνείς αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Koklic Srecko από την Σλοβενία και ο Domenico Maggi από την Ιταλία. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της HO.RE.CA 2013, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στην Νορβηγία μέσα στο 2014.
Τα γλυκά του μπορούμε να γευτούμε στο εστιατόριο The Parliament και στο Café Plaza Lounge του NJV Athens Plaza στη πλατεία Συντάγματος. (Και φανταζόμαστε πως θα ακουστεί πολλές φορές η φράση «Μπορεί να έρθει ο σεφ να του δώσω συγχαρητήρια;»)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.