Θεματα

Γλυκαθήκαμε!

 Χρυσό μετάλλιο στον ζαχαροπλάστη Γιώργο Μπαχτή

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34885-76419.jpg

Κοιτάζοντάς τον άνετα παραφράζεις τον τίτλο της ταινίας «Ωραίος ως Έλλην» με το «Ωραίος ως ζαχαροπλάστης». Όμως ο Γιώργος Μπαχτής εκτός από όμορφος είναι και σούπερ ταλαντούχος. Πριν από λίγες ημέρες κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Global Chefs Challenge και έτσι απέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο. Εκπροσωπώντας το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (ανήκει στην ομάδα του executive chef patissier Τάσου Ζησόπουλου), ετοίμασε ένα γλυκό «νέας ελληνικής ζαχαροπλαστικής» με θέμα το φιστίκι Αιγίνης, που είχε μάλιστα όνομα «Ταξίδι στην χώρα του φιστικιού». Κριτές ήταν διεθνείς αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Koklic Srecko από την Σλοβενία και ο Domenico Maggi από την Ιταλία. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της HO.RE.CA 2013, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στην Νορβηγία μέσα στο 2014.

Τα γλυκά του μπορούμε να γευτούμε στο εστιατόριο The Parliament και στο Café Plaza Lounge του NJV Athens Plaza στη πλατεία Συντάγματος. (Και φανταζόμαστε πως θα ακουστεί πολλές φορές η φράση «Μπορεί να έρθει ο σεφ να του δώσω συγχαρητήρια;»)

  n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.