- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![34885-76419.jpg 34885-76419.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/02/13/34885-76419.jpg)
Κοιτάζοντάς τον άνετα παραφράζεις τον τίτλο της ταινίας «Ωραίος ως Έλλην» με το «Ωραίος ως ζαχαροπλάστης». Όμως ο Γιώργος Μπαχτής εκτός από όμορφος είναι και σούπερ ταλαντούχος. Πριν από λίγες ημέρες κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Global Chefs Challenge και έτσι απέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο. Εκπροσωπώντας το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (ανήκει στην ομάδα του executive chef patissier Τάσου Ζησόπουλου), ετοίμασε ένα γλυκό «νέας ελληνικής ζαχαροπλαστικής» με θέμα το φιστίκι Αιγίνης, που είχε μάλιστα όνομα «Ταξίδι στην χώρα του φιστικιού». Κριτές ήταν διεθνείς αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Koklic Srecko από την Σλοβενία και ο Domenico Maggi από την Ιταλία. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της HO.RE.CA 2013, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στην Νορβηγία μέσα στο 2014.
Τα γλυκά του μπορούμε να γευτούμε στο εστιατόριο The Parliament και στο Café Plaza Lounge του NJV Athens Plaza στη πλατεία Συντάγματος. (Και φανταζόμαστε πως θα ακουστεί πολλές φορές η φράση «Μπορεί να έρθει ο σεφ να του δώσω συγχαρητήρια;»)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.