Θεματα

Ο καφές στο Κολωνάκι είναι μια σοβαρή υπόθεση

Ανακαλύψαμε τα καλύτερα cafe

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 609
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348274-722827.jpg
Γιάννης Οικονόμου

Φίλιον

Φίλιον

Το προτιμούν οι παλιοί, που το λένε ακόμα Ντόλτσε, οι low profile αναγνωρίσιμοι και οι γνώστες. Σκουφά 

Da Capo

Da Capo 

Γρήγορο. Σικάτο. Κοσμικό. Θορυβώδες. Ο πυρήνας του Κολωνακίου, όπου τον καφέ τον προετοιμάζουν κάθε πρωί επί μία ώρα μέχρι να τον φέρουν εκεί που θέλουν. Π. Ιωακείμ & Τσακάλωφ 

Perro's

Perro’s 

Πιο κλασικό δεν γίνεται. Λευκό ύφασμα στις καρέκλες, λευκό το τραπεζομάντιλο, λευκό και απλό το φλιτζανάκι.  Τις πρώτες πρωινές ώρες, οι πιο ιδιαίτεροι τύποι της πόλης πίνουν τον καφέ τους εκεί. Πλατεία

Vergnano

Vergnano

Η πιο παλιά εταιρία παραγωγής εσπρέσο, από το 1882, τώρα έχει το δικό της σπίτι στην Αθήνα. Για τους λάτρεις του καφέ υψηλής ποιότητας. Βαλαωρίτου

Alfiere

Alfiere 

Ιταλικές λιχουδιές, φανατικοί που επιμένουν για τον τέλειο καφέ του, ο Παπαχελάς, η Μάνδρου, ο Καψής, άρα το τέλειο hot-spot για να κρυφακούς καυτές πολιτικές εξελίξεις. Σέκερη 

Ante Post

Ante Post

Πρασινάδα, ανάλαφρη διάθεση και κουζίνα, μαζί με μικρές δόσεις μυκονιάτικης κοσμικότητας. Π. Ιωακείμ & Πλουτάρχου

Βιβλιοθήκη

Βιβλιοθήκη

Τα γκαρσόνια ξέρουν περισσότερα για το Κολωνάκι απ’ ό,τι εσύ. Old fashioned κυριλέ διάθεση και πρώην πρωθυπουργοί στο διπλανό τραπέζι. Πλατεία 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.