- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πεινασμένος εργαζόμενος, ανέμελος shop-ίστας, φοιτητής, εργένης και όχι μόνο, αναζητά μεσημεριάτικα τη μαμά του για να καλμάρει την πείνα του. Απευθύνεται στα...
Vagelitsa’s
Σπιτικό μαμαδίστικο φαγητό, λαχανοντολμάδες, γίγαντες, σπανακόρυζο, παστίτσιο, λαδερά, κάθε μέρα και άλλα πιάτα. Υπάρχουν και τα μαγικά Salad Jars, δηλαδή βαζάκια με σαλάτες για αυτούς που αγαπούν τα υγιεινά γεύματα ή θέλουν να μείνει κάτι ελαφρύ στο ψυγείο για το βράδυ – αναποδογυρίζεις βαζάκι, έχεις φαγάκι. Υπάρχει και η κρεμούλα σοκολάτας ή βανίλιας για επιδόρπιο. Πινδάρου 15, 2103647647
Μελικρήνη
Οι vegetarian και veganistas της περιοχής βρήκαν επιτέλους το στέκι τους! Από τις 8 το πρωί με εξαιρετικούς χυμούς, πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα, τρουφάκια με ινδική καρύδα και μπράντι, και από «πιο φαΐ» ωραίες σούπες, μπρουσκετάκια με ψωμί από φύτρο σιταριού, χαρίσα και vegan καπνιστό τυρί, φακοσαλάτα με super foods, σαλάτα μαυρομάτικα με πιπερίτσες και κρεμμυδάκι, vegan χορτόπιτα και για γλυκό raw σοκολατίνα. Και κρασάκι βιολογικό. Τραπεζάκια μέσα αλλά και έξω και take away. Ασκληπιού 14, 2155458787
Cuisine la Cigale
Εξελιγμένο παραδοσιακό φαγητό ή πώς «πειράζει» στο πιο υγιεινό η μαμά τις συνταγές της αστής γιαγιάς. Κάθε μέρα 4 διαφορετικά πιάτα με εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα υλικά. Για όσους προσέχουν, αναφορά θερμίδων και λιπαρών στα περισσότερα πιάτα. Κοτόπιτα, κρέπες, γλώσσα στον ατμό, χοιρινά εσκαλόπ, γιουβέτσι και καλαμαράκια τηγανητά με πατατοσαλάτα είναι μερικές επιλογές. Σάβ.-Κυρ. κλειστά, απλώς μελετήστε το μενού της ερχόμενης εβδομάδας. Π. Ιωακείμ 48-50, 21072 36 613
Το Όμορφο
Στο τέρμα της Ξενοκράτους (Νο 50), από το 1983 με τα άπαντα της ελληνικής κουζίνας – γαύρος φούρνου, αχτύπητος μουσακάς, κοτοπουλο γιουβέτσι. Ωραία και πάντα «ανοιξιάτικη» η βεράντα που βγάζει τραπεζάκια έξω. Στα φέρνει και σπίτι. Από νωρίς το μεσημέρι. 2107226830
Μπουκιά και συχώριο
Η μαμά σου δεν είναι, αλλά είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης που, μεταξύ μας, ίσως τα φτιάχνει καλύτερα! Το αγαπάμε για το παστίτσιο XL (€7) και τις πατάτες-λουκουμά (€4), για τη μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών, για το κάθε μέρα και κάποιο ψαρικό, για τα φρέσκα του υλικά για την κοινωνική του συνείδηση (δίνουν καθημερινά τις μερίδες που περίσσεψαν σε ευπαθείς ομάδες). Κάθε μέρα εκτός Κυριακής delivery και λίγα τραπεζάκια έξω. 12.00-18.00, Σέκερη 5, 2103626262
Φιλίππου
Από το 1923 έχει θρέψει γενιές και γενιές με τα άπαντα της ελληνικής κουζίνας – χόρτα, γιουβαρλάκια, χοιρινό λεμονάτο, γίγαντες, το γλυκό κεραστό. Σφαγή τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού για ένα τραπεζάκι στην πλαϊνή βεράντα με τις πολλές δροσιές. Αλλά και delivery καθημερινά εκτός Κυριακής. Ξενοκράτους 19, 2107216369
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.