- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ένα κυκλαδίτικο γεύμα και μια κοινωνία 5000 χρόνια πριν
Η έκθεση του μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μας ταξιδεύει στον χρόνο όσο η Ομάδα Γαστρονομίας…μαγειρεύει!
Για τα 30 χρόνια λειτουργίας του το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργάνωσε μια έκθεση που απαντάει σε ενδιαφέροντα ερωτήματα. Πώς ζούσαν οι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια πριν σε αυτόν τον τόπο που τώρα κατοικούμε εμείς; Η έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» λόγω μεγάλης ζήτησης παρατείνεται μέχρι τις 9 Απριλίου. Μια καλή ευκαιρία για να την επισκεφθούμε είναι το Σάββατο 1 Απριλίου στις 13.30, μαζί με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού.
Θα μάθουμε πώς ήταν δομημένη η κοινωνία των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200-2000 π.Χ), το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν οι άνθρωποι τότε, τις ασχολίες των κατοίκων και τα επαγγέλματά τους, τις κοινωνικές η θρησκευτικές εκδηλώσεις τους, και όλα αυτά μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού. Η ξενάγηση γίνεται από έμπειρο στέλεχος του μουσείου και στοιχίζει €8.
Αφού μάθουμε όλα αυτά και γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον πολιτισμό και τη ιστορία αυτής της χώρας, το μάθημα περνάει στην…πράξη, σε μια ήσυχη, καλά κρυμμένη αυλή του Κολωνακίου. Με αφορμή την ξενάγηση στο Κυκλαδικό Μουσείο, η Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού διοργανώνει στο εστιατόριο Αθηναία, το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 15.00 ένα δημιουργικά νηστίσιμο κυκλαδίτικο γεύμα. Το μενού περιλαμβάνει αρκετές επιλογές, ξεκινώντας από χορτόπιτα με καυκαλίθρες και φτάνοντας μέχρι κριθαρότο με γαρίδες και ντομάτα. Όλα τα πιάτα είναι για τη μέση και το μενού έχει €24/άτομο (στην τιμή περιλαμβάνονται 2 ποτήρια κρασί για κάθε άτομο). Ας μην ξεχνάμε ότι όπως η ιστορία έτσι και η γεύση έχει να πολλά να αφηγηθεί για το ποιοι είμαστε…
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, 210 7228321
Αθηναία: Καρνεάδου 25, Κολωνάκι, 210 7294290
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.