Σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, είναι πολλά τα ελληνικά brands που στρέφονται στην διεθνή αγορά σημειώνοντας πολύ καλές «επιδόσεις». Αλλά και το ελληνικό design που αποτυπώνεται στις συσκευασίες τους κερδίζει πανηγυρικά τα βραβεία και τις εντυπώσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Ο σταρ του σόου και πρωταγωνιστής των απονομών, είναι το design των συσκευασιών τροφίμων. Δείτε τα προϊόντα που ακολουθούν για να πάρετε…γεύση!
Bianco Nero, αφρώδης οίνος, σχ. K2 Design
Φυσικοί χυμοί Fiona σχ. Bob Studio
Κάποτε, τότε που marketing και διαφήμιση ήταν στις απαρχές της ιστορίας τους και το κοινό στο μεγαλύτερο μέρος του αναλφάβητο, οι συσκευασίες των προϊόντων ήταν από απλές έως απλοϊκές. Ήταν η εποχή που μεσουρανούσε το «βερνίκι με την καμήλα»-Camel, το σαπούνι με το καραβάκι-Μασσαλίας, το ρύζι με τον κόκορα-Riso Gallo, οι οδοντογλυφίδες με τον ελέφαντα-Elephant. Πιο εύκολα εντυπωνόταν μια ξεκάθαρη, «ευανάγνωστη» από όλους εικόνα, παρά οτιδήποτε άλλο. Αργότερα, τα πράγματα εξελίχτηκαν, η συσκευασία αναδείχτηκε σε σημαντικό παράγοντα για να «περπατήσει» το προϊόν στην αγορά.
Κονσέρβες A La Grecque σχ. Colibri Branding & Design
Γλυκά "οι γουμένισσες" σχ. Colibri
Αφαιρετικές, καινοτόμες, φρέσκες, με οικολογική συνείδηση, οι νέες συσκευασίες στέκονται σύμμαχος στα ελληνικά προϊόντα που θέλουν να ταξιδέψουν σε όλον τον πλανήτη και να τοποθετηθούν στα ράφια δίπλα και ισάξια με άλλα διεθνή και επιτυχημένα brands. Εμπνέονται από την παράδοση αλλά ταυτόχρονα είναι σύγχρονες αποφεύγοντας το γραφικό ή το φολκλόρ.
Αρωματικό νερό Mastiqua της Skinos, με γραφικά σαν ψηφιδωτά και αιγιοπελαγίτικη αύρα σχ. Milk Athens
Μπάρμπα Στάθης, ψιλοκομμένο σκόρδο, σχ. mousegraphics
Good News
«Ο καινοτόμος σχεδιασμός και η εντυπωσιακή τυπογραφία του, σε συνδυασμό με την εξαιρετική απλότητά του, συνιστούν ένα εκπληκτικό προϊόν», είπε μέλος της κριτικής επιτροπής των Dieline Awards για το ελαιόλαδο Five, των Designers United, το οποίο πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία του.
Δεκαπέντε διακρίσεις κέρδισαν τα ελληνικά δημιουργικά γραφεία την χρονιά που πέρασε στα Red Dot Awards, συνεχίζοντας το θρίαμβο των European Design Awards όπου η ελληνική συμμετοχή –με πέντε χρυσά μετάλλια και είκοσι συνολικά διακρίσεις- κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε τριάντα τέσσερις χώρες. Τα κουφέτα Pebbles (σχ. mousegraphics) πήραν το πρώτο βραβείο στα Dieline Awards, ενώ το ελαιόλαδο Eleia (Bob Studio) πήρε το χρυσό στα EDA.
Οι κονσέρβες Trata OnIce, η σαμπάνια Blink και το Καλαθάκι Λήμνου (των Beetroot), τα ελαιόλαδα Etesian και 100% (των mousegraphics), τα φακελάκια τσαγιού Apivita (DKDesign) είναι μερικές μόνο από τις συσκευασίες τροφίμων που έχουν διακριθεί διεθνώς. Η λίστα είναι μακριά και η επιτυχία μεγάλη –πόσο μάλλον για μια χώρα που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Το 2012 ήταν μια καλή χρονιά, εμπρός για ακόμη καλύτερα το 2013! [Κεντρική φωτό.: Kreta raki, ένα απόσταγμα που θα μπορούσες να το δεις και στο...φαρμακείο (ή να δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για φάρμακο) σχ. Sereal Designers]
Ελαιόλαδο St. Olive oil, σχ. mousegraphics (μέχρι και αγιογράφους συμβουλεύτηκαν οι γραφίστες για την ετικέτα)
Sugarillos, σχ. mousegraphics
Μαστίχες Lifedrops , σχ. mousegraphics
Φυτικά έλαια Ariston, σχ. mousegraphics
Κρασιά Εφτά Πλαγιές, σχ. Red Fish
Skinos λικέρ μαστίχα, με αρχαίο όνομα και αρχαίζουσα γραμματοσειρά σχ. +minus
Αδαμαντίνα Ζυμαρικά, σχ. K2 Design
Ελαιόλαδα Iliada της Agrovim σχ. mousegraphics
Ελαιόλαδο 5, σχ. Designers United
Ελαιόλαδο Eleia, με μπουκάλι που μιμείται τα ασβεστωμένα δέντρα, σχ. Bob Studio
Νέες συσκευασίες Τράτα, σχ. Beetroot
Τυποποιημένα τρόφιμα Pelecan, σχ. ColibriI
Τυρί Καλαθάκι Λήμνου Νταμπίζας, σχ.Beetroot
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.