Ο Βασιλιάς Έλβις φτιάχνει τα καλύτερα σουβλάκια!
Το λέει και η ταμπέλα: «Τέτοια έτρωγε η Μαντόνα και έκανε κορμί κολώνα»


Κι εκεί που καθόμουν στο Τσέλσι στο Παγκράτι και έπινα τα ωραία μου ποτάκια, ξέρετε, ένιωσα αυτό το γιγαντιαίο αίσθημα πείνας. Σαν καλό λαγωνικό που είμαι (ναι, το γνωστό «έχω μύτη εγώ») κατευθύνθηκα σχεδόν μηχανικά προς την πηγή της μοσχοβολιστής τσίκνας που μόνο οι καλές ψησταριές αναδύουν.
Καλά, δεν πήγα και μακριά, τοίχο- τοίχο με το Τσέλσι συνορεύει ο «Έλβις» το «Καλλιτεχνικόν ψητοπωλείον»-φυσικά αδερφάκι του πασίγνωστου Έλβις στο Μεταξουργείο. Μπαίνω μέσα σε παραδοσιακό σουβλατζίδικο, απέριττο και απλό με πάγκους κοπής κρέατος κρεοπωλείου αντί για τραπέζια. «Ναι γεια σας θα ήθελα…», «Πιείτε μια ρακή πρώτα» με διακόπτει ο κύριος επί των παραγγελιών ε, την ήπια κι εγώ, μην τον προσβάλλω, παραγγέλνω τρία τυλιχτά, μου απαντά «δεν έχω, μόνο καλαμάκι σκέτο, το σερβίρω με ψωμάκι και πατατούλα». Έχει καλώς, αλλάζω την παραγγελία και παρατηρώ γύρω μου φωτογραφίες του Elvis Presley, covers από δίσκους του, πλαστά χαρτονομίσματα κολλημένα στους τοίχους και μια πινακίδα που γράφει «Τέτοια έτρωγε η Μαντόνα και έκανε κορμί κολώνα!».
Πάνω εκεί στο βαθυστόχαστο, έτοιμη και η παραγγελία μου. Βγάζω σαν ευρωπαία την καρτούλα μου να πληρώσω, δεν δεχόμαστε μου λένε. Αρχίζω να γκρινιάζω για το πώς είναι δυνατόν, εν έτη δυο χιλιάδες δέκα επτά να μην δέχεστε ηλεκτρονικές συναλλαγές, πώς θα πάμε μπροστά, με σταματά ατάραχος και χαμογελαστός ο κύριος που με κέρασε την τσικουδιά: «Μην σε νοιάζει, φάε να τα ευχαριστηθείς και μου φέρνεις την άλλη φορά τα λεφτά»…
Κάπως έτσι με έκανε σκόνη και θρύψαλα για να έρθει η πρώτη μπουκιά από το καλαμάκι κοτόπουλο να με συνθλίψει ολόκληρη. Ζουμερό, τραγανό, με σωστό αλατοπίπερο και ριγανίτσα, σε μέγεθος που με ταξίδεψε πίσω στο ένδοξο 1997, τότε που ήταν παχιές οι μύγες και μεγάλα τα μεγέθη, όχι σαν τα σημερινά τα καλαμάκια που είναι φτιαγμένα για τα αγγελάκια της Victoria της… Μυστικού.
Δαγκώνω την πατάτα την κομμένη στο χέρι, δοκιμάζω και το καλαμάκι λουκάνικο, ελαφρύ, αρωματικό και σωστά ψημένο, ούτε ωμό ούτε «τσιχλέ», ήρθε η ώρα του καλαμακίου- κεμπάπ και δεν μπορώ να σας περιγράψω για τι νοστιμιές μιλάμε.
Θα μου πείτε τώρα εσείς, όλα καλά… ο Έλβις που κολλάει; Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Βαγγέλης και ο Σπύρος είχαν ανοίξει πριν έξι χρόνια ένα μπαράκι στον Κεραμεικό, το Κεραμείον, το οποίο συνόρευε με ένα κρεοπωλείο που χρησιμοποιούνταν και για τις ανάγκες της πολυαγαπημένης μας σειράς του Alpha «Μίλα μου Βρώμικα» με το όνομα «Έλβις». Τελείωσε η σειρά, έμεινε το κρεοπωλείο, έμεινε και το όνομα και έτσι οι δυο φίλοι άνοιξαν το ψητοπωλείο. Στη συνέχεια μαζί με τον Γιώργο (από το Τσέλσι) δημιούργησαν το ομώνυμο αδερφάκι στην πολύ hot γειτονιά Παγκράτι – Μετς.
Και η τσικουδιά; Οκ, η μαμά του Βαγγέλη είναι Κρητικιά αλλά ο πραγματικός λόγος που την κερνάνε είναι «Γιατί σας αρέσει» απαντά ο Κοσμάς που είναι στο μαγαζί τα πρωινά.
Η επιτυχία τους βασίζεται στις άριστες πρώτες ύλες και το τίμιο προϊόν, στην αυθεντικότητα των ιδιοκτητών και φυσικά στον… Βασιλιά του rock and roll που ζει! Όταν πάτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την χοιρινή πανσέτα, πιστέψτε με, θα πίνετε ρακή στο όνομά μου!
Ωράριο: Κυριακή – Πέμπτη: 10:00 – 3:00, Παρασκευή –Σάββατο: 10:00 – 5:00
Πλαταιών 29, Αρχιμήδους 3, πλ. Πλαστήρα, 2107566066 Τηλέφωνο: 21 0345 5836
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Αρνάκι με τρεις τρόπους, πίτες και φανταστική μαγειρίτσα – όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το Πασχαλινό Τραπέζι
Γλυκά του κουταλιού και συριανά λουκούμια από το 1926
Εύκολη δουλειά, μεγάλη η χαρά
Από το παλικάρι της φακής μέχρι την Πίπη τη Φακιδομύτη
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται: Για κρασιά στον Ιούδα, καψουροτράγουδα στον Άγιο, σουβλάκια στο Ευλόγησον
Εδώ καθημερινά συντελούνται μικρά γευστικά θαύματα
Γεύσεις που συνδυάζουν το αυθεντικό με το σύγχρονο
Εδώ το Πάσχα είναι οικογένεια. Είναι μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για αληθινή επαφή
Τα πάντα φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, με πολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.