Θεματα

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Μια συνταγή της Αντιγόνης Αμανίτου με αφορμή την παράσταση «Κουζίνα και εξαρτήσεις»

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34511-75895.jpg

(Πρόκειται για μια λίγο παραλλαγμένη συνταγή του φίλου μου σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι)

Υλικά

Μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος

1 καρότο

1 κομμάτι σελινο

1 φύλλο λεμονιάς

1 φύλλο δάφνης

200 γρ. πατάτες

300 γρ. πράσινα φασολάκια

μια σκελίδα σκόρδο

λίγο φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)

2 ντοματάκια Σαντορίνης

μια πρέζα μαϊντανό

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε χονδρά φιλέτα τον μπακαλιάρο και τον βράζουμε στον ατμό, έχοντας προσθέσει στο νερό που βράζει το καρότο, το σέλινο, το φύλλο της λεμονιάς και το φύλλο της δάφνης. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές κομμένες φέτες. Σε μια άλλη τα φασολάκια χωρίς να μαλακώσουν. Περνάμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το δυόσμο, τα ντοματάκια, το μαϊντανό, το αλάτι και το λάδι. Τοποθετούμε πατάτες και φασολάκια στο πιάτο και από πάνω μαδημένο το μπακαλιάρο με τα χέρια. Ζεσταίνουμε για ένα λεπτό τη σάλτσα και περιχύνουμε.

n

Διάβασε συνέντευξη της Αντιγόνης Αμανίτου εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.