- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Churros, οι σταρ του Instagram
Οι λουκουμάδες α λα Ισπανικά είναι η νέα μανία των απανταχού foodies
Τραγανά απ΄ έξω και αφράτα στο εσωτερικό. Με topping από σιρόπι σφενδάμου και κανέλα ή με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς ή στην παραδοσιακή εκδοχή τους- απλώς πασπαλισμένα με κρυσταλλική ζάχαρη, τα churros είναι εθιστικά και γίνονται ανάρπαστα.
Πρόκειται για το ξαδερφάκι του λουκουμά- ένα κλασικό ζυμαρένιο γλυκό που τηγανίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και το βρίσκει κανείς σε κάθε γωνιά της Ισπανίας αλλά και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Πλέον, κυκλοφορούν και «οπλοφορούν » στα λονδρέζικα και παριζιάνικα open markets και η μυρωδιά τους σε μαγνητίζει από χιλιόμετρα.
Οι παραλλαγές τους, είναι η νέα τάση και μας έχει ήδη ξετρελάνει. Μια τυχαία εικόνα στο Instagram με οδήγησε σε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών: churros γεμιστά με φιστικοβούτυρο, σοκολάτα, ή κρέμα, churros σε σχήμα χωνιού για παγωτό, churros σε σχήμα donuts πάνω σε καφέδες, σε τούρτα και σε μορφή μπισκότου… churro-μανία και τα εγκεφαλικά διαδέχονται το ένα το άλλο.
Για του λόγου το αληθές, προσδεθείτε και ρίξτε μια ματιά:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.