Θεματα

Churros, οι σταρ του Instagram

Οι λουκουμάδες α λα Ισπανικά είναι η νέα μανία των απανταχού foodies

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345024-716891.jpg

Τραγανά απ΄ έξω και αφράτα στο εσωτερικό. Με topping από σιρόπι σφενδάμου και κανέλα ή με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς ή στην παραδοσιακή εκδοχή τους- απλώς πασπαλισμένα με κρυσταλλική ζάχαρη, τα churros είναι εθιστικά και γίνονται ανάρπαστα.

Πρόκειται για το ξαδερφάκι του λουκουμά- ένα κλασικό ζυμαρένιο γλυκό που τηγανίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και το βρίσκει κανείς σε κάθε γωνιά της Ισπανίας αλλά και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Πλέον, κυκλοφορούν και «οπλοφορούν » στα λονδρέζικα και παριζιάνικα open markets και η μυρωδιά τους σε μαγνητίζει από χιλιόμετρα.

Οι παραλλαγές τους, είναι η νέα τάση και μας έχει ήδη ξετρελάνει. Μια τυχαία εικόνα στο Instagram με οδήγησε σε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών: churros γεμιστά με φιστικοβούτυρο, σοκολάτα, ή κρέμα, churros σε σχήμα χωνιού για παγωτό, churros σε σχήμα donuts πάνω σε καφέδες, σε τούρτα και σε μορφή μπισκότου… churro-μανία και τα εγκεφαλικά διαδέχονται το ένα το άλλο.

Για του λόγου το αληθές, προσδεθείτε και ρίξτε μια ματιά:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.