Θεματα

Churros, οι σταρ του Instagram

Οι λουκουμάδες α λα Ισπανικά είναι η νέα μανία των απανταχού foodies

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345024-716891.jpg

Τραγανά απ΄ έξω και αφράτα στο εσωτερικό. Με topping από σιρόπι σφενδάμου και κανέλα ή με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς ή στην παραδοσιακή εκδοχή τους- απλώς πασπαλισμένα με κρυσταλλική ζάχαρη, τα churros είναι εθιστικά και γίνονται ανάρπαστα.

Πρόκειται για το ξαδερφάκι του λουκουμά- ένα κλασικό ζυμαρένιο γλυκό που τηγανίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και το βρίσκει κανείς σε κάθε γωνιά της Ισπανίας αλλά και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Πλέον, κυκλοφορούν και «οπλοφορούν » στα λονδρέζικα και παριζιάνικα open markets και η μυρωδιά τους σε μαγνητίζει από χιλιόμετρα.

Οι παραλλαγές τους, είναι η νέα τάση και μας έχει ήδη ξετρελάνει. Μια τυχαία εικόνα στο Instagram με οδήγησε σε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών: churros γεμιστά με φιστικοβούτυρο, σοκολάτα, ή κρέμα, churros σε σχήμα χωνιού για παγωτό, churros σε σχήμα donuts πάνω σε καφέδες, σε τούρτα και σε μορφή μπισκότου… churro-μανία και τα εγκεφαλικά διαδέχονται το ένα το άλλο.

Για του λόγου το αληθές, προσδεθείτε και ρίξτε μια ματιά:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.