Θεματα

5 νέα και hot στέκια που πρέπει να ξέρεις

Μόλις άνοιξαν, έχουν στιλ και είναι όλα τους υπέροχα!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 606
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344633-716198.jpg
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

Στην Αθήνα, με τον ερχομό κάθε νέας σεζόν, επικρατεί μεγάλη κινητικότητα. Έτσι και τώρα, με το που μπήκε η άνοιξη, μια νέα φουρνιά από εστιατόρια μικρά και μεγαλύτερα έσκασαν σαν φρέσκα μπουμπούκια και διεκδικούν μια θέση στις καθημερινές μας εξόδους. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα τους είναι όμορφα, πρωτότυπα, έχουν «προσωπικότητα» και δελεαστικές προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο από όποια σκοπιά κι αν το δεις. 

Οι Χαβανέζοι του Κεραμεικού

Ο Στέφανος Στεφανίδης μαζί με το φίλο του Δημήτρη Μπαλιάν είναι οι Kahuna BrosBig Kahuna

Περνάς το κατώφλι, πατάς τη σανίδα του σε(ρ)φ και διακτινίζεσαι με τη μία σε παραλία της Χαβάης! Ο Στέφανος Στεφανίδης μαζί με το φίλο του Δημήτρη Μπαλιάν είναι οι Kahuna Bros, που ίσως έχετε δει σε pop up fests να μεγαλουργούν. Τον πόθο τους για αχτύπητα burgers, εξωτικά κοκτέιλ καθώς και για τον ανέμελο και αντισυμβατικό τρόπο ζωής στέγασαν σε μια παλιά αποθήκη στον Κεραμεικό. Στο Big Kahuna (σημαίνει το μεγάλο κύμα) το πάτωμα είναι άμμος, το μπαρ έχει καλαμωτή, σανίδες του σερφ στολίζουν το χώρο, το σύνολο έχει εφέ εξωτικής καλύβας. Στα πιάτα πρωταγωνιστούν τα πολυαγαπημένα burgers (με φιλέτο αστακού, με πάπια, με…κροκόδειλο) αλλά και korean tacos, εξωτικές σαλάτες, ενώ μεγάλη ζήτηση έχουν και τα υπέροχα κοκτέιλ που θες να αργοπίνεις χτυπώντας το πόδι σε εξίσου εξωτικούς ρυθμούς. Μόνο βράδυ, Κυριακή 1-6 μ.μ. Σαλαμίνος 42, 2105244100

Αστικό καφενείο

Σερσέ λα Φαμ

Σερσέ λα ΦαμΣερσέ λα Φαμ

Μια κρύα Κυριακή του Φλεβάρη μπήκα μεσημέρι στο κουκλίστικο καινούργιο Σερσέ λα Φαμ και έφυγα... βράδυ. Υπέροχα πράσινα μάρμαρα, vintage ταπετσαρίες, καναπεδάκια και ρετρό ατμόσφαιρα για να κάτσεις από το πρωί να πιεις καφέ στη χόβολη (με κεραστό συριανό λουκουμάκι Συκουτρή), ή σπιτικές μανταρινάδες, λεμονάδες, κανελάδες. Το φίλο και πολύ καλό σεφ Αντρέα Λαγό που έστησε το μενού δεν τον είδα αλλά τίμησα με το παραπάνω τους πεντανόστιμους μεζέδες του (από €3). Σπιτικά φτιαγμένη λακέρδα, σμυρνέικα κεφτεδάκια, αυγά με σουτζούκι, ντολμαδάκια πολίτικα, σουπιά με το μελάνι της κι ένα σωρό άλλα που συνοδεύσαμε οι μισοί με καλά ελληνικά αποστάγματα κι οι άλλοι μισοί με καλά ελληνικά κρασιά μικρών παραγωγών. Στα συν κι άλλα πολλά ακόμη: η Φωτεινή Γούλα (Scala Vinoteca) που ξανασυναντήσαμε, τα σπιτικά γλυκά (κωκ από την παιδική μας ηλικία, γλυκά κουταλιού, παγωτό καϊμάκι από φρέσκο γάλα), οι πολύ καλές τιμές. Μητροπόλεως 46, 2103222020-3222029  

Best pizza in town

CUPOLA

Stefano Rossi

Στις αρχές του Παγκρατίου (εκεί που βρισκόταν το Cucina Povera) μαγειρεύεται νόστιμη, αγαπημένη, αυθεντική Ιταλία! Και πώς θα γινόταν αλλιώς, αφού στο καινούργιο Cupola αρχηγός της κουζίνας είναι ο πολύ καλός Ιταλός και γνωστός σεφ Stefano Rossi. Ο χώρος είναι κομψός, στα χρώματα μαύρου και μπεζ, η μεγάλη δύναμη κρύβεται στα πιάτα. Έμφαση δίνεται στην ορίτζιναλ ναπολιτάνικη πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο φερμένο από τη Νάπολη, έχει ντοματίνια San Marzano και εξαιρετική mozzarella di bufala. Όχι ότι να σου τρέχουν τα σάλια δεν είναι και οι υπόλοιπες, κόκκινες αλλά και λευκές. Κι ακόμη υπάρχουν ωραίες σαλάτες, φρέσκα ζυμαρικά σε μεγάλη γκάμα, νιόκι γκοργκοντζόλα crocante, κρεατικά κ.ά. Τα κρασιά, ελληνικά και ιταλικά, έχει διαλέξει ο Γιάννης Μακρής, ενώ στο aperitivo bar παίζουν κοκτέιλ με prosecco και μια σειρά άλλα που επιμελείται ο Σπύρος Κερκύρας. Τιμές φίνες! Μόνο βράδυ, Κυριακή και μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά. Ευφορίωνος 13, 2114117444 

Πιο healthy, πεθαίνεις

OHH BOY

Οhh Boy

Έχει δεν έχει δυο εβδομάδες ανοιχτό το Οhh Boy, το καινούργιο απόκτημα της πολυθρύλητης Αρχελάου στο Παγκράτι και ήδη δεν πέφτει καρφίτσα! Στα τραπεζάκια συναντιούνται οι περίοικοι, άνθρωποι των media, λάτρεις των vegan και raw επιλογών, πολλά σκυλάκια (ζωόφιλοι, και το όνομα-λογότυπο με το σκυλάκι  είναι εις ανάμνηση αγαπημένου τετράποδου που «έφυγε»). Ανοιχτό από 8 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ κάθε μέρα και Κυριακή. Έχει αδυναμία στο λευκό και στα λουλούδια, έχει προσεγμένα σερβίτσια, προσφέρει σπιτικά γλυκά (πολλά), καφέδες, ροφήματα, δυναμωτικά πρωινά –γιαούρτι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη με σπιτική γκρανιόλα, μέλι ή σιρόπι αγαύης– και small eats όπως burger αργοψημένου χοιρινού με σαλάτα κόλσλοου και πίκλες, τάρτες, πίτες (με συνταγή γιαγιάς), σαλάτες-σύμβολο για κάθε υγιεινιστή που σέβεται τις αρχές και το στομάχι του. Και κάποια καλά κρασιά  (και σε ποτήρι). Αρχελάου 32, 2111838340

Το νέο «μεγάλο» στο Κολωνάκι

ZURBARAN

ZURBARAN

Με το Zurbaran δηλώνω γοητευμένη! Το καινούργιο resto (εκεί που ήταν το Starbucks) έχει την υπογραφή των Μ. Κοκκίνου - Α. Κούρκουλα και, ναι, είναι υπέροχο... Μοιάζει σαν να συγχρονίζει το παλιό με το νέο αλλά και το μελλοντικό πρόσωπο του Κολωνακίου, έχει νότες νοσταλγίας και μπόλικη, αθόρυβη, «καθημερινή» πολυτέλεια. Υπάρχει μενού για το μεσημέρι και ένα άλλο πιο σύνθετο για το βράδυ και κινείται σε μια διεθνή βόλτα που περιλαμβάνει κι αυτή πολλή νοσταλγία καθώς και στάσεις σε γνωστά ευρωπαϊκά πιάτα: κλασικό σνίτσελ, κις λορέν με σπανάκι, panchanella (η ιταλική εκδοχή της χωριάτικης), πάπια κονφί, γλώσσα μενιέρ και άλλα ωραία που συνοδεύονται με σωστά ενημερωμένη κάβα κρασιών, αλλά και τέλεια κοκτέιλ για να πίνεις στην μπάρα (το μόνο φιλικό για καπνιστές σημείο) παρέα με εξίσου ενδιαφέροντα σνακς. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, κάθε μέρα. Π. Ιωακείμ 38, 2107238334 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.