Θεματα

12 χρόνια πέρασαν…ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Το εξαιρετικό μανιάτικο εστιατόριο γιορτάζει τα γενέθλια με καινούργια πιάτα

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344581-716063.jpg

Πριν 12 χρόνια ο Αλέξανδρος Φουρούλης πήρε μια γενναία απόφαση. Στην πιο αρχαία γειτονιά της πόλης, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, έστρωσε τα λευκά τραπεζομάντιλα, κρέμασε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Μάνης στη φωτεινή σάλα και μπήκε στην κουζίνα να μαγειρέψει τις συνταγές του άγριου τόπου ιδωμένες με τη δική του ματιά. Αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος με άγρια χόρτα, παραδοσιακές «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα και σκεπασμένες με τηγανιτό αβγό, καγιανά με σύγκλινο Μάνης και πολλές ακόμα γευστικές ιστορίες.

Κόκορας γεμιστός με μανιτάρια και πεκορίνο Αμφιλοχίας

Πανσέτα σιγομαγειρεμένη με χειμερινά φρούτα και  σάλτσα πιπερόριζας με κόκκινη πιπεριά

Σήμερα, που ζούμε μια αναβίωση της τοπικής ελληνικής κουζίνας ακόμα και στα πιο λαμπερά εστιατόρια, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει παράξενο. Τότε όμως κυνηγούσαμε ακόμα το ξενόφερτο, το περίεργο, το μακρινό, εξωτικό και παραδεισένιο. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης όμως με το εξαιρετικό του ταλέντο στοιχημάτισε στον τόπο του και βγήκε κερδισμένος.

Φέτος, το αγαπημένο πια εστιατόριο Αθηναίων και ξένων (επί 6 έτη λαμβάνει από το Trip Advisor το Certivicate of Excellence ενώ το 2015 σύμφωνα με τους επισκέπτες της ίδιας πλατφόρμας, βρήκε τη θέση του στην πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης) συμπληρώνει 12 χρόνια ζωής. Με αφορμή τα γενέθλιά του παρουσιάζει τα καινούργια του πιάτα.

Φιλέτο ψαριού σε ταμπουλέ φρέσκων λαχανικών, με πουρέ γλυκοπατάτας, λοφάκια λευκού ταραμά και σάλτσα άγριου μάραθου

Δίπλες με καρύδια και κρέμα αρωματισμένη με θυμαρίσιο μέλι

Δίπλα στις κλασικές-αγαπημένες προτάσεις του καταλόγου, βρίσκουμε και αρκετές λαχταριστές νέες προσθήκες: χταπόδι δουλεμένο με βαλσάμικο, φάβα και φρέσκια ρίγανη, φιλέτο ψαριού σε ταμπουλέ φρέσκων λαχανικών και σάλτσα άγριου μάραθου, χειροποίητο τυλιχτό σουβλάκι με πανσέτα και σάλτσα γιαούρτι, οσομπούκο με πουρέ πατάτας και σάλτσα αρωματισμένη με φρέσκα βότανα, μοσχαρίσιο συκώτι με παντζάρια και σάλτα από οξύμελο, αλλά και έναν πλούσια γευστικό κόκορα, γεμιστό με μανιτάρια και πεκορίνο Αμφιλοχίας, σε σπασμένη πατάτα με καπνιστό χοιρινό και πράσο. Είναι και δύο νέα γλυκά όμως που κάνουν το ντεμπούτο τους: Μανιάτικη Γαλατόπιτα (σε…ελεύθερη μετάφραση), και δίπλες (κατεξοχήν μανιάτικο γλυκό) σε ποτήρι με κρέμα, αρωματισμένη με θυμαρίσιο μέλι και καρύδια. Μια ωραία αφορμή να τα δοκιμάσουμε όλα σε μια ανοιξιάτικη βόλτα στα στενά της περιοχής γύρω από την Ακρόπολη.

Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180, Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 14.00 έως 23.00, Κυριακή: 13.00-18.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.