Θεματα

Αυτά είναι τα αστέρια Michelin της Αθήνας για το 2017

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343065-713286.jpg

Τους τελευταίους 12 μήνες κάτι μυστήριοι επιθεωρητές τριγυρνούν σε όλη την υφήλιο. Όχι, δεν ψάχνουν για κάποιο ανεξήγητο έγκλημα, αλλά για κάτι εγκληματικά νόστιμο. Και χθες το βράδυ στο Λονδίνο, αποκάλυψαν τα ευρήματά τους.

Ο οδηγός Michelin θεωρείται ακόμα ο πιο έγκυρος σε σχέση με το φαγητό. Τα περίφημα αστέρια του είναι η μεγαλύτερη βράβευση που μπορεί να κατακτήσει ένα εστιατόριο και αποτελούν το όνειρο κάθε chef.

Για το 2017 βράβευσε 497 εστιατόρια της Ευρώπης με τρία αστέρια (20 εστιατόρια), δύο αστέρια (91 εστιατόρια) και ένα αστέρι (386 εστιατόρια). Ο γενικός διευθυντής του οδηγού Michelin, Michael Ellis τόνισε ότι «οι κριτικοί παρατήρησαν φέτος μία επιμονή στην τοπικότητα. Όλο και περισσότεροι chefs θέλουν να χρησιμοποιούν προϊόντα από τους κήπους τους ή να δουλεύουν με προμηθευτές τους οποίους εμπιστεύονται ότι θα τους παραδώσουν ένα άριστο προϊόν, και τα μενού αλλάζουν κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες για να εξασφαλίσουν την καλύτερη πρώτη ύλη της εποχής».

Στην αθηναϊκή σκηνή έχουμε λόγους να χαιρόμαστε, όχι ότι είχαμε καμία απρόσμενη έκπληξη. Τα δύο τους αστέρια διατηρούν το Funky Gourmet και η Σπονδή ενώ από ένα αστέρι εξακολουθούν να έχουν το Varoulko, το Botrini’s και η Hytra. Μια ευχάριστη αλλαγή είναι βέβαια τα Bib Gourmands που απέσπασαν το Nolan, το Αθήρι και το Οικείο ως επιβράβευση για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής τους. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.