Θεματα

Κι όμως το Überness νηστεύει…

Η pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη ζει τις μεγάλες στιγμές της Σαρακοστής

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342943-713051.jpg

Υπάρχει ένα μέρος σε αυτή την πόλη όπου πικάντικες enchiladas και τραγανά spring rolls κάνουν παρέα σε ζουμερά burgers και crispy χοιρινά. Κι όλα αυτά με φόντο νταλικέρηδες, φθαρμένους τοίχους, πλαστικές λευκές καρέκλες και ένα αδιάκοπο ανθρώπινο βουητό μπροστά στους πάγκους με τα λαχανικά. Αυτό είναι το τέλειο σκηνικό της τέλειας καντίνας του Βασίλη Καλλίδη. Το Überness πετάγεται μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις και σε τραβάει από τη μύτη. Ακριβώς στην ψυχή αυτού του σουρεάλ κόσμου, της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο Βασίλης σερβίρει τις αναμνήσεις του από όλο τον πλανήτη και βάζει το street food στη σωστή του θέση.

Το Überness πετάγεται μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις και σε τραβάει από τη μύτη.

Όσο κρατά η Σαρακοστή όμως, η κουζίνα του Überness παίρνει άλλη ρότα, μπλέκεται με νηστίσιμα και vegan πιάτα και τους δίνει μια νοστιμιά που άλλο να στη λέμε και άλλο να τη δοκιμάζεις.. Βελουτέ κολοκύθας, τραγανά spring rolls με γέμιση samosas από πατάτα, ginger και αρακά, αλλά και ένα τεράστιο burger σερβιρισμένο σε νηστίσιμο brioche (κοντά μας μόνο για σαράντα μέρες), και γεμισμένο με χειροποίητα φαλάφελ από ελληνικά ρεβίθια, δροσερή ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί kimchi και μια πλούσια σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι. Τις τελευταίες μέρες της νηστείας στο μενού προστίθενται φρέσκα καλαμάρια σε τραγανή κρούστα με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά.

Όσο κρατά η Σαρακοστή, η κουζίνα του Überness μπλέκεται με νηστίσιμα και vegan πιάτα

Το πραγματικό αποκορύφωμα όμως έρχεται στα τέλη αυτού του μήνα, το Σάββατο της 25ης Μαρτίου. Τότε, το Überness θα…εξαφανιστεί! Στη θέση του θα βρούμε –για μία και μόνο ημέρα- μια pop ταβέρνα με τα όλα της: τραπέζια πολλά, σερβιτόρους να πηγαινοέρχονται, από τα ηχεία θα ακούγονται η Μαίρη Λίντα, η Μαρινέλλα και τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, μια παιδαγωγός θα απασχολεί δημιουργικά τα πιτσιρίκια, ενώ το μενού θα είναι παραδοσιακό και αμαρτωλό μαζί. Ψωμί ζυμωτό και ελιές, σαλάτα με μαρούλι, κρεμμυδάκι και άνηθο, ταραμοσαλάτα, ρεβιθοκεφτέδες, μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος, τηγανιτός σε κουρκούτι από Σουρωτή και αλεύρι από πετρόμυλο, σκορδαλιά με ψωμί ή πατατάτη και μια κολασμένη σοκολατόπιτα με παγωτό κρέμα για το τέλος, που δεν θα θες να έρθει.

Info: Τζων Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη. Η πρόσβαση είναι εύκολη από όλες τις πλευρές της πόλης μέσω της Εθνικής Οδού ή της οδού Πειραιώς, το δωρεάν πάρκινγκ χωράει αμέτρητα αυτοκίνητα και το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 210 4816320.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.