Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει κάνει δυναμική έφοδο και να έχει γίνει «μόδα», στην πραγματικότητα όμως το Aperitivo είναι μια συνήθεια που κρατάει από πολύ παλιά. Ακόμα και στην Ελλάδα. Παράξενο; Ας το σκεφτούμε λίγο. Τι ώρα άρχιζαν τα τσίπουρα στα καφενεία; Και το απογευματινό μεζεδάκι δεν είναι αλήθεια πως το «τραβούσε» το ουζάκι του; Ναι. Οι παλιοί συνήθιζαν να πίνουν ούζο ή ρακί σαν απεριτίφ αργά το απόγευμα και να το συνοδεύουν με παξιμάδια, τυρί και ελιές.
Αυτή τη συνήθεια είπε τώρα να αναβιώσει ο Μπαμπάς, ένα από τα αγαπημένα στέκια στο Κουκάκι. Αυτή την Πέμπτη 2 Μαρτίου, λοιπόν, ετοιμάζει με χαρακτηριστική γνήσια στοργή πρωτότυπες απογευματινές προτάσεις με τη βοήθεια των Roots Premium Spirits. Από τις συνταγές που θα δοκιμάσουμε την Πέμπτη ξεχωρίσαμε το “Negroni Del Professore” (κλασικό negroni φτιαγμένο με το καλύτερο ιταλικό vermouth, το καλύτερο αγγλικό gin και το…καλύτερο ιταλικό bitter), το “Herbs Fizz” με δίκταμο Κρήτης και το “Mpampa’s Pride, ένα συνδυασμό από βοτανικό Roots Herb Spirit και Voreia Stout μπίρα που συνθέτει ένα new age beer light cocktail με νότες καραμέλας και καφέ!
Όλα αυτά τα ωραία θα συνοδεύονται από ακόμη ωραιότερο finger food και σε περιμένουν από τις 17.00 το απόγευμα. Γιατί, όπως λέει και ο Μπαμπάς, η μέρα είναι μικρή για να ξεκινάει αργά…
Φαλήρου 53, Κουκάκι, 215 5505565, Fb: Ο ΜΠΑΜΠΑΣ καφετέρια-μπάρα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.