Θεματα

Πάμε για Aperitivo στου Μπαμπά;

Η μέρα είναι μικρή για να ξεκινάει αργά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342202-711382.jpg

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει κάνει δυναμική έφοδο και να έχει γίνει «μόδα», στην πραγματικότητα όμως το Aperitivo είναι μια συνήθεια που κρατάει από πολύ παλιά. Ακόμα και στην Ελλάδα. Παράξενο; Ας το σκεφτούμε λίγο. Τι ώρα άρχιζαν τα τσίπουρα στα καφενεία; Και το απογευματινό μεζεδάκι δεν είναι αλήθεια πως το «τραβούσε» το ουζάκι του; Ναι. Οι παλιοί συνήθιζαν να πίνουν ούζο ή ρακί σαν απεριτίφ αργά το απόγευμα και να το συνοδεύουν με παξιμάδια, τυρί και ελιές.

Αυτή τη συνήθεια είπε τώρα να αναβιώσει ο Μπαμπάς, ένα από τα αγαπημένα στέκια στο Κουκάκι. Αυτή την Πέμπτη 2 Μαρτίου, λοιπόν, ετοιμάζει με χαρακτηριστική γνήσια στοργή πρωτότυπες απογευματινές προτάσεις με τη βοήθεια των Roots Premium Spirits. Από τις συνταγές που θα δοκιμάσουμε την Πέμπτη ξεχωρίσαμε το “Negroni Del Professore” (κλασικό negroni φτιαγμένο με το καλύτερο ιταλικό vermouth, το καλύτερο αγγλικό gin και το…καλύτερο ιταλικό bitter), το “Herbs Fizz” με δίκταμο Κρήτης και το “Mpampa’s Pride, ένα συνδυασμό από βοτανικό Roots Herb Spirit και Voreia Stout μπίρα που συνθέτει ένα new age beer light cocktail με νότες καραμέλας και καφέ!

Όλα αυτά τα ωραία θα συνοδεύονται από ακόμη ωραιότερο finger food και σε περιμένουν από τις 17.00 το απόγευμα. Γιατί, όπως λέει και ο Μπαμπάς, η μέρα είναι μικρή για να ξεκινάει αργά…

Φαλήρου 53, Κουκάκι, 215 5505565, Fb: Ο ΜΠΑΜΠΑΣ καφετέρια-μπάρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.