Θεματα

Σαλάτα με κολοκύθα

 Κλέψαμε τη συνταγή από τον Γιάννη Μπαξεβάνη!

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την κολοκύθα παλιότερα τη συναντούσαμε κυρίως σε γλυκά. Στη συνέχεια μπήκε στις βελουτέ σούπες των γκουρμέ εστιατορίων. Φέτος γνωρίζει δόξες και τη δοκιμάσαμε σε πουρέ, σε ριζότα, σε πίτες και σε μια πρωτότυπη, πολύχρωμη και πολύ γευστική σαλάτα στην Αλεπού (Χάρητος 29 & Πλουτάρχου, Κολωνάκι, 210 7242.717).

Πολύ εύκολη στην παρασκευή, δυναμωτική και με πολλές βιταμίνες, συνδυάζεται περίφημα με κρεατικά ή και ψαρικά.

Χρειαζόμαστε φλούδες κολοκύθας (ναι, το ειδικό εργαλείο λέγεται μαντολίνο) και φλούδες από φινόκιο, φρέσκα κρεμμυδάκια, ρόδι, αμύγδαλα λευκά και ανάλατα ολόκληρα, και από μυρωδικά δυόσμο και μέντα, μαντζουράνα, όλα φρέσκα.

Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ που έχουμε φτιάξει με καλό λάδι και χυμό από lime, ίσως και δυο τρεις σταγόνες πορτοκάλι. Απλά υπέροχη!