Αυτές τις μέρες, ο χαλβάς δεν λείπει από κανένα σπίτι. Είναι το γλυκό που παραδοσιακά τρώμε σε περιόδους νηστείας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση και τα έθιμά μας. Κι η παράδοση των λαών είναι –πράγματι- σοφή.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Σουσάμι, ταχίνι, χαλβάς ιδιότητες και ευεργετικές δράσεις» αποδεικνύονταιπλέον και επιστημονικά τα δεκάδες οφέλη του σουσαμιού και των προϊόντων που παράγονται με βάση το σουσάμι, όπως είναι το ταχίνι και ο χαλβάς.
Τρώγοντας λοιπόν σουσάμι, ταχίνι ή χαλβά, ο οργανισμός μας απολαμβάνει μια σειρά από οφέλη, όπως είναι η καταπολέμηση της χοληστερίνης, η καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η πρόληψη του καταρράκτη, η συμβολή στην αντιμετώπιση του διαβήτη αλλά και της αρτηριοσκλήρυνσης, η καταπολέμηση της υπέρτασης και η σωστή λειτουργία του ήπατος.
Και όχι μόνο…Το σουσάμι (από το οποίο εξ ολοκλήρου παρασκευάζεται το ταχίνι) θεωρείται υπερτροφή καθώς είναι πλούσιο σε: βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες, θειούχα αμινοξέα, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και νιασίνη!
Αυτή τη Σαρακοστή λοιπόν, αλλά και όλες τις ημέρες του χρόνου, απόλαυσε Μακεδονικό Χαλβά και Μακεδονικό ταχίνι! Ο Μακεδονικός Χαλβάς, βλέπεις, παράγεται από ταχίνι, δηλαδή από 100% αλεσμένο σουσάμι, το οποίο μάλιστα εδώ και έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Με άλλα λόγια πρόκειται το απόλυτο γλυκό που κάνει το απόλυτο…καλό στην υγεία σου!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.