- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Λιωμένο, βελούδινο τυρί και εκεί μέσα να βουτάς ένα κομμάτι φρυγανισμένο, ζεστό ψωμί. Για όσους λατρεύουν το τυρί, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο από το fondue. Ο παράδεισος επί της Γης. Τα πέλαγα της ευτυχίας. Η ηδονική στιγμή της ημέρας. Φαντάσου τώρα αυτή την αμαρτωλή τυροθάλασσα να απαρτίζεται από ό,τι καλύτερο βγάζει η Ελλάδα σε τυρί.
Το Τυροκομείο Κωσταρέλου ως γνώστης του τυριού, παρουσιάζει τρεις λαχταριστές προτάσεις fondue με ελληνικά τυριά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συνδυάσεις τη φέτα, το πινακωτύρι, τη γραβιέρα και άλλα εκλεκτά τυριά μαζί με ξηρούς καρπούς ή λάδι τρούφας και να επιδοθείς στην τελετουργική απόλαυση ενός fondue.
Οι τρεις, εξίσου αμαρτωλές, προτάσεις έχουν €18/ 2 άτομα και μπορείς να τις συνδυάσεις με πατάτες ψητές (€2,5), ψητά μανιτάρια, ψητό χοιρομέρι, καπνιστό κοτόπουλο ή μοσχάρι με πιπέρια (€3,5). Το μόνο που μένει είναι να διαλέξεις σε ποια αμαρτία θες να βουτήξεις το φρυγανισμένο σου ψωμάκι, που προσφέρεται μαζί. Θες fondue πινακωτύρι, γραβιέρα, κασέρι Μουζακίου και μετσοβόνε ή μήπως προτιμάς γραβιέρα, πινακωτύρι και γραβιέρα φραγκοσυριανή; Αν όμως ένα είναι το τυρί που δεν αλλάζεις με τίποτα, δοκίμασε το fondue με φέτα σκληρή και μαλακή, λάδι τρούφας και καρύδια.
Τι, και για τους γλυκατζήδες τίποτα; Ε, όχι δα…Το τυροκομείο Κωσταρέλου έβαλε ακόμα δύο fondue (€12/ 2 άτομα) στον κατάλογο, αυτή τη φορά σοκολατένια. Με κρέμα σοκολάτα και σοκολάτα bitter ή με κρέμα βανίλια και λευκή σοκολάτα. Τι βουτάς εδώ μέσα; Μπανάνα ή αχλάδι (€2), αποξηραμένα σύκα (€3) κάστανο γλασέ και φρυγανισμένο τσουρέκι (€3,5). Τώρα μάλιστα.
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7259000, www.kostarelos.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.