Τα 15 καλύτερα burgers του κόσμου
Τα πιο νόστιμα burgers παγκοσμίως για πεινασμένους ταξιδιώτες
![christiperri.jpg christiperri.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/christiperri.jpg)
![340945-709132.jpg 340945-709132.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/02/19/340945-709132.jpg)
Λίγες ικανοποιήσεις είναι όσο μεγάλες όσο εκείνη ενός άριστου και νόστιμου burger, ζουμερού και αρκετά μεγάλου, τραγανού σε μερικές μπουκιές και τρυφερού σε άλλες. Αντιστοίχως, τίποτα δεν σε απογοητεύει περισσότερο από μία αποτυχημένη μπεργκεροεπιλογή, άνοστη, άψητη και χωρίς μεράκι που μάλλον θα σου υπενθυμίσει πως τα οικονομικά σου πάνε κατά διαόλου και η Αμερική εξέλεξε για πλανητάρχη μία πορτοκαλί κουτσουλιά. Για να μην ρισκάρεις τέτοια κρίση λοιπόν, τρεις ειδικοί του καλού φαγητού συγκέντρωσαν τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις του burger ανά τον κόσμο, έτσι ώστε να ξέρεις τι θα αναζητήσεις ανεξαρτήτως του που θέλεις να ταξιδέψεις. Ένα σάντουιτς με κοτόπουλο κάπως κατάφερε να μπει στην λίστα.
Ο Randy Garutti είναι επικεφαλής της πασίγνωστης αλυσίδας μπεργκαράδικων Shake Shack με έδρα την Νέα Υόρκη. Ο Scott Collins ίδρυσε στον Λονδίνο τα επιτυχημένα εστιατόρια Meatliquor μαζί με τον Έλληνα σεφ Yianni Papoutsis. Τέλος, ο Uwe Opocensky είναι ο επικεφαλής σεφ στο Greater China Restaurant Company του Hong Kong και ειδικεύεται στα burgers.
Να τι έχουν να προτείνουν:
ΑΜΕΡΙΚΗ
Minetta Tavern- Nέα Υόρκη
Το πιάτο-υπογραφή του συγκεκριμένου μπιστρό στο Greenwich Village είναι το Black Label burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και πατάτες pommes frites. Σύμφωνα με τον Garutti, προμηθεύονται το κρέας τους από τον ίδιο κρεοπώλη με το Shake Shack.
Pizza Loves Emily - Νέα Υόρκη
Μπορεί να είναι πιτσαρία, όμως το burger τους θεωρείται από τα καλύτερα της αγοράς με ψωμί από pretzel και την πικάντικη buffalo sauce (σκόρδο, πιπέρι, ξύδι, βούτυρο και αλάτι) αναμειγμένη με τυρί και πεντανόστιμο μπιφτέκι. Μοναδική εμπειρία.
In-N-Out Burger - Λος Άντζελες
Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1948 και είναι ξακουστό για την υψηλή ποιότητα των υλικών του και το μενού του που αλλάζει ανά εποχές και προσφέρει μοναδικές επιλογές. Είναι ότι πιο κοντά στην τελειότητα μπορείς να βρεις στην δυτική ακτή του Los Angeles και σίγουρα θα επιστρέψεις για δεύτερη μερίδα.
Pie ’n Burger - Pasadena, Καλιφόρνια
To εστιατόριο Pie' n Burger σου προσφέρει την αυθεντική Αμερικάνικη εμπειρία με ένα κλασσικό burger και μετά για επιδόρπιο ένα γενναιόδωρο κομμάτι american pie με σαντιγί. Σύμφωνα με τον Scott Collins, το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ο πρωταθλητής της απλότητας και έχει αποτελέσει μεγάλη έμπνευση και για τον ίδιο.
Louis Lunch - New Haven
Aυτή η ιστορική επιχείρηση υποστηρίζει πως εφηύρε το hamburger sandwitch το 1900. Σήμερα, οι ιδιοκτήτες ανοίγουν όποτε έχουν όρεξη, δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες και κανείς δεν επιτρέπεται να βάλει κέτσαπ σε ότι παραγγείλει. Εξακολουθεί όμως να είναι πεντανόστιμο.
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
St. John Bread & Wine - Λονδίνο
Oι τρεις ειδικοί έχουν να μας προτείνουν την γκουρμέ επιλογή του σεφ Fergus Henderson που περιλαμβάνει τηγανισμένα μοσχαρίσια μυαλά με κρούστα από ψωμί, τριμμένο λάχανο, πατάτες και κρεμμύδια και ονομάζεται φυσικά brain burger. Ψαγμένο πιάτο! Θα το προτιμήσουμε σίγουρα το επόμενο Halloween
Farmacy - Λονδίνο
Ποτέ δεν ξεχνάμε τους vegetarian της παρέας! Το Farmacy σερβίρει υποκατάστατα του burger φτιαγμένα από μανιτάρια, μαύρα φασόλια και κεχρί ενώ συνοδεύεται από αβοκάντο, πίκλες, ντομάτα και goji ketchup που έχουν ένα εξωφρενικά νόστιμο αποτέλεσμα. Μπορείς να το παραγγείλεις και με ψωμάκια χωρίς γλουτένη.
Nanban - Λονδίνο
Στο εστιατόριο του σεφ Tim Anderson που μπορείς να βρεις στην περιοχή του Brixton υπάρχει μόνο ένα burger στο μενού αλλά πραγματικά δεν θα χρειαστείς άλλο. Περιέχει πανσέττα, δύο μεγάλα μπιφτέκια και την καυτή κορεάτικη σως gochujang που θα σε κάνει να δακρύσεις.
Bundobust- Leeds
Άλλος ένας προορισμός για όσους από εμάς δεν τρώνε κρέας, δεν έχουν όμως πρόβλημα με τις θερμίδες που θα είναι πολλές. Το Bundobust προσφέρει ένα burger-βόμβα από υδατάνθρακες με deep fried ινδική πικάντικη πατάτα και επιπλέον μπαχαρικά. Μην υποτιμάς το ινδικό street food!
ΓΑΛΛΙΑ
Big Fernand - Παρίσι
Μία σχετικά νέα αλυσίδα που ιδρύθηκε το 2012 και επιχειρεί να κάνει το burger γαλλική υπόθεση με εγχώρια τυριά και ψωμιά. Δείχνει αρκετά πειστικό.
ΔΑΝΙΑ
Gasoline Grill -Κοπενχάγη
Οι ιδιοκτήτες αγόρασαν τον χώρο ενός παλιού βενζινάδικου και το μετέτρεψαν στο πιο καλό burger place της πόλης. Σύμφωνα με τον Collins μοιάζουν σε γεύση με εκείνα που σερβίρουν στο Meatliquor.
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Burgermine - Σεούλ
Τα έχεις ακούσει όλα εκτός από απεριόριστα burgers σε μπουφέ! Το φτιάχνεις όπως θέλεις ανάμεσα σε πάμπολλες επιλογές από υλικά και σάλτσες και στην συνέχεια το συνοδεύεις με όσες τηγανιτές πατάτες αντέχεις. Παράδεισος.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Belles Hot Chicken- Σίδνεϊ
Το sandwich με τηγανιτό κοτόπουλο είναι τόσο νόστιμο που ο Opocensky δεν άντεξε να μην το προσθέσει στην λίστα παρόλο που κινδυνεύει να βγει εκτός θέματος! "Διάλεξε την πικάντικη επιλογή του μενού" συμβουλεύει.
ΙΑΠΩΝΙΑ
MOS Burger - Tokyo
Εδώ θα ζήσεις την απόλυτη ασιατική εμπειρία σε σχέση με τα burgers. To Mos Burger ιδρύθηκε το 1972 και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 1.700 καταστήματα στην Ασία και την Αυστραλία. Μπορείς να βρεις ψωμί από ρύζι και άλλες ξεχωριστές επιλογές που θα σε καταπλήξουν.
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Five Monkeys - Kuta, Bali
Σερβίρει hot dogs και κρύα μπύρα αλλά είναι πιο γνωστό για τα τεράστια σπιτικά burgers, ειδικά για το barbecue bacon cheesburger που φαίνεται λαχταριστό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.