Θεματα

Τάσεις 2013

Μια πρώτη γεύση από τη Νενέλα Γεωργελέ

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μικρά πιάτα σημαίνει μοιράζομαι, δοκιμάζω πολλές γεύσεις, πληρώνω λιγότερα. Το Μαύρο Πρόβατο, στο Παγκράτι, με ελληνική σύγχρονη κουζίνα, ήταν μάλλον η πιο επιτυχημένη άφιξη της σεζόν, ενώ τα μεζεδάκια, ελληνικά-ισπανικά-ασιατικά, πλασάρονται σε όλους τους καταλόγους προσιτών ή και ακριβών ρεστό.

n

Μαύρο Προβατο, μια δυνατή άφιξη στο Παγκράτι

Καλά κρασιά σε ποτήρι, ακριβά κρασιά σε καλές τιμές Κάθε εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του (και τους πελάτες του) έχει πια ικανό αριθμό ετικετών σε ποτήρι, διαλέγει και κάποια από τα λεγόμενα «ακριβά» και τα προσφέρει σε τιμές που επιτρέπουν την επανάληψη.

Wine bars: Πολλές ετικέτες για να μαθαίνεις, άνεση και συμπάθεια για τους αμύητους, οινοδοκιμασίες και οινογνωριμίες που δεν χρειάζονται σαν πρόφαση το φαγητό. Το Wine Point, το Fabrica de Vino, το Oinoscent ανήκουν πια στους «βετεράνους», το Heteroclito είναι το «word of mouth» της σεζόν, το ολοκαίνουργιο By the Glass μαζεύει τον κόσμο στην Φιλελλήνων, στο Ombra του Ψυχικού σερβίρουν με ειδίκευση (!) στο prosecco.

ν

Heterocliton, ένα wine bar που έγινε talk of the town από τη στιγμή που άνοιξε

Bistronomie: Δηλαδή, all day με φαγητό. Όχι τοστ και σνακς, αλλά καθημερινό, καλό, πολλές φορές σπιτικό φαγητό που αλλάζει συνέχεια.

Breakfast: Παλιά, αυστηρά στα ξενοδοχεία – στο New Taste (του New Hotel στη Φιλελλήνων) τις Κυριακές το πρωί είναι η πιο hot ώρα. Τώρα όμως και στο Σπίτι στη Φιλοθέη για scrambled eggs, στο Soletto για αυγά με σπαράγγια και εφημερίδα, μέχρι και στο Safka για πρωινό α λα Σκανδιναβία.

n

Αυγά Benedict, ένα πιάτο σουξέ στο New Taste

Εξπέρ στα κοκτέιλ. Ή μια νέα καριέρα σε άνθηση. Στην αρχή ήταν ο Μιχάλης Μένεγος που ξεκίνησε από μπάρμαν και έφτασε να γίνει brand ambassador του Havana Club. Σήμερα υπάρχει μια φουρνιά διάσημων κοκτεϊλάδων (barman-mixologist-bartender, μη μασάς το ίδιο σημαίνουν) που είναι απολαυστικοί να τους ακούς να μιλάνε για βοτάνια, συνδυασμούς, αποστάγματα, ακόμη καλύτεροι στο να στα φτιάχνουν και να τα πίνεις. Σταρ των ημερών ο Γιάννης Κοροβέσης (Osterman).

ν

      Τα κοκτέιλ μέσα σε παγωμένα σέικερ στο Αpsedi

ν

 Κολοκύθα, η νέα ρόκα;

Κάτσε στην μπάρα. Με τόσα bistrot και wine bars είναι εξηγήσιμη και η ξαφνική μανία που μας θέλει όλους στα «ψηλά», να τσιμπολογάμε ή και να τρώμε κανονικά, κάνοντας «to know us better» με τους υπόλοιπους θαμώνες. Ιδανικό και με πολύ καλές προτάσεις φαγητού το ολοκαίνουργιο J στην Κηφισιά.

ν

       J, το νέο meeting point των Β.Π. έχει τέλεια μπάρα

Low Fat: Γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά παντού, πιάτα που γιατρεύουν την ψυχή στο Avocado Food For Life, χορτοφαγικά μενού στο Rosebud, super foods στα φαρμακεία, τις λαϊκές, τα telemarketing. Ή η κρίση μάς έκανε λιτοδίαιτους, ή την κάνουμε σιγά-σιγά… 

    ν

   Χορτοφαγικές προτάσεις που φτιάχνουν τη διάθεση στo Avocado Food For Life