- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Τσiκνισμα στο σπiτι
3 σάλτσες της στιγμής από τον μετρ του είδους Βασίλη Καλλίδη. Διότι, ως γνωστόν, το κρέας θέλει κάτι να γλιστράει…
![340577-708374.jpg 340577-708374.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/02/15/340577-708374.jpg)
Για το κοτόπουλο
Ανακατέψτε σε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, μισό φακελάκι έτοιμης κρεμμυδόσουπας. «Θα κλάψετε» δηλώνει ο Βασίλης. Αλλά εμάς μας αρέσει και η άλλη που φτιάχνει στο Uberness και είναι επίσης του λεπτού: σε ένα βαζάκι μαγιονέζα ανακατεύουμε μία κουταλιά σούπας κίτρινο γλυκό κάρι. Απλά μεγαλειώδης.
Για τα μπιφτέκια
Λιώνουμε στο μούλτι 1 αβοκάντο, μια χούφτα μαϊντανό, ρίχνουμε αλάτι και το χυμό από ένα λεμόνι, τύπου γκουακαμόλε δηλαδή.
Για το ψαρονέφρι
Ανακατεύουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με μια γενναία κουταλιά σούπας μαγιονέζα, πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού κατά βούληση.
Extra tip. Για να μη μας φάει το τηγάνι, ο Βασίλης προτείνει τις δικές του «τηγανητές» πατάτες στο φούρνο. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε πατάτες καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους και κομμένες σε χοντρές ροδέλες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι, προσθέτουμε και λίγο λάδι ακόμη και τις ψήνουμε στους 230 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Το κρέας θέλει πίτες, πολλές πίτες
Και οι ροδίτικες λαδόπιτες είναι ό,τι πιο νόστιμο δοκιμάσαμε
Τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης θα τα φας σκέτα ή με μια σαλάτα που δροσίζει. Αστειευόμαστε... Οι πίτες είναι ό,τι πιο ταιριαστό «ψωμοειδές» συνοδεύει επάξια τις ξεροψημένες κρεατένιες μπουκίτσες. Οι ροδίτικες λαδόπιτες πάλι είναι ό,τι πιο νόστιμο δοκιμάσαμε τελευταία σ’ αυτή την κατηγορία. Μοιάζουν με τις γνωστές για σουβλάκια αλλά... καμία σχέση. Πιο λεπτές, ελαφρά προτηγανισμένες, με ελάχιστο, «τόσο-όσο» λάδι εντός τους, στέκονται σαν βάση σε σουβλάκια, μπιφτέκια, κοτόπουλα, ή τυλίγονται έχοντας μέσα τους ό,τι επιλέξει η όρεξή σου (και γλυκά). Θέλουν 1 λεπτό ψήσιμο στο γκριλ ή το (αλάδωτο) τηγάνι. Τις βρήκαμε στο Gusto di Grecia. Πινδάρου 16-20, Κολωνάκι
Κρέατα με παράδοση κατ' οίκον
Κρεοπωλείο ο Γιάννης
Για απίστευτα χειροποίητα λουκάνικα (απλά ακαταμάχητα) και cd του Elvis (ναι, του Presley). Καλλιδρομίου 51, Εξάρχεια, 2103301230
Φάρμα Λαφιωτάκης
Για μπριζολάκια και σουβλάκια πιστοποιημένου ελληνικού μαύρου χοίρου, τουτέστιν το ιερό δισκοπότηρο του τσικνίσματος. Παράδοση στο χώρο σας δωρεάν, πληρωμή και με κάρτα. 291072205/ 6944169075
Φάρμα Μπράλου
Για μοσχάρι black angus και μοσχάρι dry aged. Λουκούμι! 2102713126, 6944950555
Κρεοπωλείο Δρακούλης
Για το φημισμένο Kobe. Για τα φημισμένα... όλα του. Βασ. Παύλου, Βούλα, 2108955655, Αγίας Σοφίας 90, Ν. Σμύρνη, 2109320211
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.