Θεματα

Τσiκνισμα στο σπiτι

3 σάλτσες της στιγμής από τον μετρ του είδους Βασίλη Καλλίδη. Διότι, ως γνωστόν, το κρέας θέλει κάτι να γλιστράει…

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 602
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340577-708374.jpg

Για το κοτόπουλο

Ανακατέψτε σε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, μισό φακελάκι έτοιμης κρεμμυδόσουπας. «Θα κλάψετε» δηλώνει ο Βασίλης. Αλλά εμάς μας αρέσει και η άλλη που φτιάχνει στο Uberness και είναι επίσης του λεπτού: σε ένα βαζάκι μαγιονέζα ανακατεύουμε μία κουταλιά σούπας κίτρινο γλυκό κάρι. Απλά μεγαλειώδης.

Για τα μπιφτέκια 

Λιώνουμε στο μούλτι 1 αβοκάντο, μια χούφτα μαϊντανό, ρίχνουμε αλάτι και το χυμό από ένα λεμόνι, τύπου γκουακαμόλε δηλαδή.

Για το ψαρονέφρι

Ανακατεύουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με μια γενναία κουταλιά σούπας μαγιονέζα, πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού κατά βούληση.

Extra tip. Για να μη μας φάει το τηγάνι, ο Βασίλης προτείνει τις δικές του «τηγανητές» πατάτες στο φούρνο. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε πατάτες καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους και κομμένες σε χοντρές ροδέλες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι, προσθέτουμε και λίγο λάδι ακόμη και τις ψήνουμε στους 230 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Το κρέας θέλει πίτες, πολλές πίτες

Και οι ροδίτικες λαδόπιτες είναι ό,τι πιο νόστιμο δοκιμάσαμε

Ροδίτικη λαδόπιτα

Τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης θα τα φας σκέτα ή με μια σαλάτα που δροσίζει. Αστειευόμαστε... Οι πίτες είναι ό,τι πιο ταιριαστό «ψωμοειδές» συνοδεύει επάξια τις ξεροψημένες κρεατένιες μπουκίτσες. Οι ροδίτικες λαδόπιτες πάλι είναι ό,τι πιο νόστιμο δοκιμάσαμε τελευταία σ’ αυτή την κατηγορία. Μοιάζουν με τις γνωστές για σουβλάκια αλλά... καμία σχέση. Πιο λεπτές, ελαφρά προτηγανισμένες, με ελάχιστο, «τόσο-όσο» λάδι εντός τους, στέκονται σαν βάση σε σουβλάκια, μπιφτέκια, κοτόπουλα, ή τυλίγονται έχοντας μέσα τους ό,τι επιλέξει η όρεξή σου (και γλυκά). Θέλουν 1 λεπτό ψήσιμο στο γκριλ ή το (αλάδωτο) τηγάνι. Τις βρήκαμε στο Gusto di Grecia. Πινδάρου 16-20, Κολωνάκι 


Κρέατα με παράδοση κατ' οίκον

Κρεοπωλείο ο Γιάννης 

Για απίστευτα χειροποίητα λουκάνικα (απλά ακαταμάχητα) και cd του Elvis (ναι, του Presley). Καλλιδρομίου 51, Εξάρχεια, 2103301230

Φάρμα Λαφιωτάκης 

Για μπριζολάκια και σουβλάκια πιστοποιημένου ελληνικού μαύρου χοίρου, τουτέστιν το ιερό δισκοπότηρο του τσικνίσματος. Παράδοση στο χώρο σας δωρεάν, πληρωμή και με κάρτα. 291072205/ 6944169075

Φάρμα Μπράλου 

Για μοσχάρι black angus και μοσχάρι dry aged. Λουκούμι! 2102713126, 6944950555

Κρεοπωλείο Δρακούλης 

Για το φημισμένο Kobe. Για τα φημισμένα... όλα του. Βασ. Παύλου, Βούλα, 2108955655, Αγίας Σοφίας 90, Ν. Σμύρνη, 2109320211

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.