- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Με disco πάρτι
Στο Uberness στη Λαχαναγορά ετοιμάζουν ρετρό πάρτι με μουσικές, φωτορυθμικά και μίνι μπαρ. Στη σχάρα ψήνουν παντσέτα με τραγανιστή πέτσα, μπέργκερ με σκορδάτη πορκέτα και μπέικον, αλλά και το περίφημο koko burger με κοκορέτσι! Γ. Παπανδρέου 1215, Ρέντης, 2104816320

Στον Αέρα!
Χορός, μουσική, σχάρες με κοψίδια, μεγάλο γλέντι αναμένεται στο ρακάδικο του Ν. Κόσμου. Για δύο άτομα 1 σαλάτα, 1 σαγανάκι, 1 μερίδα τηγανητές πατάτες, 1 τζατζίκι και ένα ατομικό πιάτο με 1 πανσέτα, 1 μπιφτέκι, 1 λουκάνικο, 2 παϊδάκια αρνίσια και 2 κεμπάπ, €15/άτομο. Το κρασί δώρο! «Στον Αέρα», Ηλία Ηλιού 55, 2114067663
Πολλών αστέρων
Τσίκνισμα με στιλ στο εστιατόριο Parliament του NJV Athens Plaza. Το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, πιατέλα με διάφορα κρεατικά που θα συνοδεύεται από baby πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο, ψητά λαχανικά, τζατζίκι και πίτες και ένα γλυκό. Πλ. Συντάγματος, 2103352400

Τσικνοπέμπτη... for ever
Όποτε και να πας στο Μαύρο Χοίρο, θα βρεις μπριζόλα μαύρου χοίρου, καταπληκτικό στιφάδο μαύρου χοίρου, κοντοσούβλι, γουρουνοπούλα στη σούβλα, κοκορέτσι και κότσι χοιρινό, και εκείνη την αμαρτωλή καραμελωμένη πανσέτα... Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα του. Πλατεία Ελευθερωτών 2-4, Χαλάνδρι, 2106826871
Παράδοση 9.000 ετών
Στην Αλεξάνδρα μπορείτε όλη την εβδομάδα (13 - 17/2) να δοκιμάσετε πιάτα με κρέατα του κτηνοτρόφου Δημήτρη Δήμου. Μαύρο χοίρο, ελληνικό μοσχαράκι της στεπικής φυλής, μουνούχι και αρνάκι καλαρίτικο. Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α , Νεάπολη, 2106420874
Kοψίδια στα Εξάρχεια
Από τις ιστορικές ταβέρνες η Ροζαλία, βάζει στη σούβλα αρνί, κατσικάκι, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, πανσέτα και στο τηγάνι συκωταριά γάλακτος, σπετζοφάι και μπεκρή μεζέ. Βαλτετσίου 59, 2103807992
Κρέας αλά ιταλικά
Για μία μόνο βραδιά ο Ιταλός κτηνοτρόφος Dario Cecchini (η οικογένειά του ασχολείται με την κτηνοτροφία 250 χρόνια) θα βρίσκεται στο Vezene για ένα αλησμόνητο γαστρονομικό τσίκνισμα. €95 (και κρασί). Βρασίδα 11, Ιλίσια, 2107232002

Τσίκνα με Nikkei
Ο ναός της Nikkei κουζίνας K for Kiku γιορτάζει κι αυτός ελληνοκεντρικά. Με περουβιάνικα υλικά και γιαπωνέζικες τεχνικές bbq, με μοσχάρι tataki, ψωμάκια ατμού και άλλα ωραία. Τιμή (εξαιρετική) €30 το άτομο. Περικλέους 7, Ν. Ψυχικό, 2106776759
Με καλά κρασιά
Με σύνθημα «let’s meat» το By the Glass ψήνει ζουμερή τριλογία κρεατικών, Black Angus πικάνια κ.ά. Τα συνδυάζει με ωραία κρασιά – Ξινόμαυρα, Αγιωργίτικα, Syrah, Tannat, Μαυροτράγανα, Sangiovese. Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, 2103232560
Στο Μουσείο
Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης (20.00-24.00) τσικνίζει με jazz μουσικές. 2109000915, ώρες λειτουργίας του Μουσείου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.