Αυγά σαν τα μάτια σου
Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας;
Ποιος από εμάς τους Έλληνες δεν θυμάται την παρηγορητική γεύση του αγαπημένου πιάτου της παιδικής μας ηλικίας; Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας; Και πώς να αποδεσμευτείς από τη γλύκα της ανάμνησης των στιγμών εκείνων που βύθιζες με το πιρούνι ως υποβρύχιο την πατάτα στον προκλητικά ολοστρόγγυλο κρόκο του αυγού και μετά όταν απολάμβανες την μπουκιά ως την απόλυτη απόλαυση;
Παρ’ όλα τα όμορφα αυτά βιώματα, πολύ σπάνια βρίσκεις να σερβίρουν στις μέρες μας πατάτες τηγανιτές με αυγά σε εστιατόρια και σε ταβέρνες. Θέμα banal, λες και είναι εύκολο να βρεις γευστικές πατάτες, να είναι καλοτηγανισμένες και τα αυγά να είναι φρέσκα και νόστιμα.
Ένας από τους λόγους που συχνάζω στο Οινοπαντοπωλείο Ειδικόν στα Ταμπούρια είναι οι «Πατάτες με τα τηγανητά αυγά». Cult πιάτο, σουρεαλιστικά σερβιρισμένο από τον κύριο Απόστολο. Και να που μόλις εχθές – πολύ καθυστερημένα πρέπει να πω, αφού τα ταξίδια μου στην Ελλάδα μ’ έκαναν κι έχασα πολλά από την Αθήνα – ανακάλυψα το Basegrill και εκεί βρήκα τα «αυγά σαν τα μάτια σου».
Η δημιουργική εκδοχή του λατρευτού παιδικού μας εδέσματος παρουσιάζεται σε μια φωλιά από τηγανιτά πατατάκια με αυγά όσα τα μέλη της συντροφιάς. Κατόπιν ο σερβιτόρος, σπάει τα αυγά και τα διασκορπίζει στη φωλιά η οποία διαμοιράζεται κατόπιν ως τάρτα που κόβεται σε ακτινωτά κομμάτια. Όμορφες στιγμές, γεύσεις που ανακαλούν μνήμες της νιότης, οικογενειακές αναμνήσεις, σκέψεις ανθρώπων που έχουν φύγει από κοντά μας. Nα’ ναι καλά οι Λιάκοι που μας δίνουν τέτοιες χαρές!
*Για το Οινοπαντοπωλείο Ειδικόν διαβάστε εδώ.
**Για το Base Grill διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.