- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![340228-707534.jpg 340228-707534.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/02/11/340228-707534.jpg)
Ίσως ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια εμπορική γιορτή (όπως και τα Χριστούγεννα;) και πράγματι οι ερωτευμένοι δεν χρειάζονται μια συγκεκριμένη μέρα για να βροντοφωνάξουν «σ’ αγαπώ!» σε όλα τα πιθανά σημεία. Όμως ωραίο δεν είναι να έχουμε κάτι να μας υπενθυμίζει πού και πού πως πρέπει να βγαίνουμε από την καθημερινότητα και την άτιμη τη ρουτίνα; Αυτό κάνει ο Άγιος Βαλεντίνος και τα εστιατόρια της πόλης σιγοντάρουν τον έρωτα με κόκκινα τραπεζομάντιλα και πιάτα γεμάτα πάθος.
Varoulko Seaside
Η ατμοσφαιρική σάλα του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου έχει θέα τα καραβάκια που λικνίζονται στον κόλπο του Μικρολίμανου και τα πολύχρωμα φωτάκια του Πειραιά. Αν θες να την πας κάπου «καλά», αυτή είναι η ευκαιρία σου. Ο Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του ετοιμάζουν δημιουργικά πιάτα ειδικά για τη μέρα των ερωτευμένων, όπως κρέμα καγιανά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, καραβίδες σε λάχανο savoy με foie gras και μια καρδιά με μπισκουί και μους σοκολάτα Gianduja με sorbet cassis. Ερωτευτήκαμε! Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 210 5228400
Θαλασσινός
Με ένα άκρως αφροδισιακό μενού υποδέχεται τον έρωτα το γνωστό ψαροεστιατόριο. Δεν θα σας τα αποκαλύψουμε όλα (έχει σασπένς η υπόθεση), θα σας πούμε όμως ότι υπάρχουν πολλά φρέσκα όστρακα (στρείδια, γυαλιστερές, κυδώνια), κέρασμα 1 λίτρο Chardonnay Δερέσκου σε κάθε ζευγάρι και ονειρεμένη Πάβλοβα (αναστεναγμός) για το τέλος…Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
Tier et tout
«Τα πιάτα του έρωτα» κάνουν guest εμφάνιση στο μενού, αποκλειστικά για μία βραδιά. Μόνο για τις 14 Φεβρουαρίου ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης δημιουργεί ένα πιάτο με «Ψητά χτένια με τριλογία από παντζάρι και πράσινο μήλο» και ένα γλυκό κύβο καραμελωμένης λευκής σοκολάτας με υφές από κόκκινα φρούτα. Μην τα χάσετε. Δημ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό, 210 6776731
Bill& Harry’s
Ο έρωτας σίγουρα περνάει από το καινούργιο ιταλικό εστιατόριο της Αργυρούπολης. Εδώ, ειδικά για τη νύχτα των ερωτευμένων, σε περιμένει ένα ξεχωριστό μενού πέντε πιάτων (που μόνο και μόνο για τις γαρίδες πανέ με σάλτσα lemon curd πρέπει να δοκιμάσεις), αλλά και τρία νέα cocktails που θα ανεβάσουν την ερωτική διάθεση στα ύψη! Μ. Γερουλάνου 23, Αργυρούπολη, 210 9949555
Mimaya
Αν δεν τη συγκινήσει η σαλάτα του πάθους, το ceviche γαρίδας και καραβίδας ή τα ψημένα στη σχάρα χοιρινά φιλετάκια με μυρωδικά Προβηγκίας και σάλτσα άγριων μανιταριών, σίγουρα θα μείνει άφωνη με τη σούπα βέλγικης σοκολάτας με ginger, κόκκινα φρούτα και croutons από…brownies! Μερικά παραδείγματα από το μενού των 4 πιάτων που ετοίμασε το Mimaya με σκοπό να της χαρίσεις την πιο ρομαντική βραδιά της ζωής της. Τιμή μενού: €42/άτομο. Μ. Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944850
Sale e Pepe
Οι Ιταλοί ξέρουν από έρωτα και το Sale e Pepe ξέρει από καλή ιταλική κουζίνα. Από το μενού (€40/άτομο) των 4 πιάτων που δημιουργεί ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων ο Ivan Ottaviani, την προσοχή μας τράβηξαν τα χειροποίητα ravioli γεμιστά με γλυκιά gorgonzola, αλλά και το Fondant σοκολάτας με φρέσκιες φράουλες και mascarpone. Ακούς amore mio; Αριστίππου 34, Κολωνάκι, 210 7234102
Hard Rock Café
Γιατί αν η αγάπη σου ροκάρει δυνατά, πού αλλού να την πας; Στο πιο rock εστιατόριο της Αθήνας εκτός από το πλήρες εορταστικό Valentine’s Menu (€30/άτομο), από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου σας περιμένει και ένα μεγάλο…κρεβάτι! Ξαπλώστε οι δυο σας αναπαυτικά, βγάλτε μια selfie, μοιραστείτε την αγάπη σας στο Instagram και αποχωρήστε με αναμνηστικά δώρα-έκπληξη! Αδριανού 52, Μοναστηράκι, 210 3245170
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.