- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![christiperri.jpg christiperri.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/christiperri.jpg)
![340070-707292.jpg 340070-707292.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/02/20/340070-707292.jpg)
O διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Federico Fellini είχε πει κάποτε πως η ζωή είναι ένας συνδυασμός μαγείας και μακαρονιών και πλέον φαίνεται να έχει και την επιστήμη στο πλευρό του!
Σύμφωνα με νέα έρευνα της αμερικάνικης οργάνωσης The Obesity Society (Η Κοινωνία της Παχυσαρκίας) που ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησής τους τον περασμένο Νοέμβρη, όσοι συμπεριλαμβάνουν τα ζυμαρικά στην εβδομαδιαία δίαιτά τους τείνουν να έχουν πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες από όσους τα έχουν τελείως απαγορεύσει στον εαυτό τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εντόπισαν έναν μεγάλο αριθμό διατροφικών πλεονεκτημάτων που μπορούν να κάνουν τους λάτρεις της pasta χαρούμενους, όπως μεγαλύτερη κατανάλωση βιταμινών και θρεπτικών ουσιών σαν το φυλλικό οξύ, τον σίδηρο, το μαγνήσιο και τις φυτικές ίνες. Επιπλέον όσοι τρώνε ζυμαρικά με μέτρο έχουν μικρότερες πιθανότητες να εισάγουν κορεσμένα λίπη και ζάχαρη στην δίαιτά τους.
Έχει κι άλλο!
Τα ζυμαρικά είναι ένα φαγητό με σχεδόν μηδαμινό νάτριο, χωρίς χοληστερόλη και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το οποίο γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια εξαιτίας των υδατανθράκων που περιέχει και δίνει το αίσθημα κορεσμού που σε κάνει να νιώθεις χορτάτος για πολλές ώρες.
Επίσης σύμφωνα με μία ακόμα έρευνα του 2016, όσοι τρώνε μακαρόνια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν λεπτή μέση και καμπύλες. Ίσως λοιπόν κάτι να ήξερε η μεγάλη ηθοποιός Sophia Loren όταν δήλωνε πως χρωστάει το καταπληκτικό σώμα στις μακαρονάδες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.