- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Cucina Amore Mio, o Έκτορας και ο Έρωτας
Το καινούργιο βιβλίο του Botrini έχει συνταγές που σε πάνε από το τραπέζι στο... κρεβάτι
Φίλτρα για να σε θέλει, για να τη θέλεις, για να έχεις καλύτερες επιδόσεις, για να μη σβήσει ποτέ η φλόγα του έρωτα. Δεκάδες μύθοι και θρύλοι έχουν τις ρίζες τους στα «ματζούνια του έρωτα». Υπάρχει βαθιά σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τη σεξουαλικότητα. Τα λόγια που ψιθυρίζει χρόνια τώρα ο σοφός λαός, «είμαστε ό,τι τρώμε» όχι μόνο είναι αληθινά, αλλά σχετίζονται βαθιά και με την κρεβατοκάμαρα.
Κάπως έτσι, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Έκτορας Μποτρίνι, βασίζεται σε έγκυρες μελέτες, αντλεί από τον πλούτο της μεσογειακής παράδοσης και παρουσιάζει τις «τροφές του έρωτα», συνταγές που περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για καλή όρεξη τόσο στο τραπέζι όσο και στο... κρεβάτι. Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό, σπαράγγια mon amour, άτακτα φιλέτα σε σάλτσα σκοτεινό πάθος, κοτόπουλο sexy, σαλάτα αφροδισιακή, μους της Αφροδίτης είναι μόνο μερικές από τις συνταγές που θα ξεφυλλίσεις στο «Cucina Amore Mio», που δεν είναι τόσο ένα βιβλίο συνταγών, όσο ένα άκρως αποτελεσματικό ερωτικό φίλτρο. Ναι, ο έρωτας πράγματι κάνει μια στάση στο στομάχι, πριν φτάσει για πάντα στην καρδιά.
Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ, €15, www.botrini.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.