- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έχεις φάει ποτέ στο Μουσείο της Ακρόπολης;
Το εστιατόριο στο Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και διαθέτει μια μεγάλη αίθουσα που μπορεί να υποδεχθεί έως και 250 άτομα και μια βεράντα (έναν εξώστη) 700 τ.μ.
Η ευρύχωρη αίθουσα, λουσμένη από το αττικό φως, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας, σε μια ατμόσφαιρα λιτής πολυτέλειας με τα κατάλευκα μάρμαρα, τα design έπιπλα και τη διακριτική υπόκρουση των μελωδικών ήχων της άρπας σε παραπέμπουν στα καλύτερα εστιατόρια μουσείων του κόσμου.
Δεν είναι τυχαίο, ότι το 2014 το εστιατόριο του Μουσείου κατετάγη μέσα στα 5 top μουσεία του κόσμου (με πρώτα δύο το Musee d’ Orsay Restaurant-Paris και το The Modern at MoMA – New York) με σκεπτικό βράβευσης την πανοραμική και ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη και το μενού από πιάτα βασισμένα στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Κεντρική φιλοσοφία της κουζίνας του Μουσείου είναι η ανάδειξη των ελληνικών τοπικών προϊόντων. Εκτός των λίγων στερεότυπων εθνικών φαγητών, το μεγαλύτερο μέρος του μενού περιλαμβάνει χαρακτηριστικά πιάτα από τοπικές κουζίνες της Ελλάδας.
Τα ψωμιά και τα κουλούρια Θεσσαλονίκης ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στους φούρνους του εστιατορίου, ο ελληνικός καφές της χόβολης προσφέρεται με φρεσκοφτιαγμένο παστέλι, ενώ τα τσιπς γίνονται από πατάτες που κόβονται στο χέρι και τηγανίζονται λίγα λεπτά προτού σερβιριστούν. Λεπτομέρειες που δείχνουν υψηλό επαγγελματισμό, βαθιά γνώση και ανεξάντλητο μεράκι.
Η κουζίνα, εφ’ όσον είναι δυνατόν, εναρμονίζεται με τις περιοδικές εκθέσεις που διενεργούνται στο Μουσείο Ακρόπολης, π.χ. στην έκθεση για την Αρχαία Δωδώνη, το εστιατόριο προσέφερε πιάτα με υλικά και συνταγές από την Ήπειρο. Οι εξαιρετικά καλές τιμές του (value for money) το καθιστούν μία πολύ καλή επιλογή, όχι μόνο για τους επισκέπτες του Μουσείου, αλλά και για οικογενειακά ή επαγγελματικά γεύματα.
Στο καθαρά γαστριμαργικό κομμάτι, στο Ελληνικό Πρωινό προσφέρονται μεταξύ άλλων:
- Ελληνικό τσάι από τις κορυφές του Ολύμπου που συνδυάζεται με μέντα,
- Τονωτικό τσάι από μείγμα ελληνικών αρωματικών φυτών με φύλλα ελιάς, τσάι του βουνού λουΐζα και τριαντάφυλλο,
- Φρέσκο γάλα με βρώμη και κορινθιακή σταφίδα, τηγανίτες με πετιμέζι και ταχίνι,
- Λουκουμάδες με μέλι από χαρούπια, κανέλα και χαρούπια,
- Στραπατσάδα με φρέσκια ντομάτα και πιπεριές.
- Από τα πιάτα των γευμάτων ξεχωρίζουν:
- Πατζάρια σαλάτα με γαλοτύρι από το Ζαγόρι και καρύδια,
- Σαλάτα με σιτάρι, φρέσκιες ρίζες του χειμώνα, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα και σελινόριζα, ξύσμα εσπεριδοειδών και λαδολέμονο,
- Ρεβιθάκια Καστοριάς με δεντρολίβανο στο φούρνο και καπνιστό σύγκλινο Μάνης.
- Ζυγούρι από την Ήπειρο σιγομαγειρεμένο με χυλοπιτάκι και ξερή μυζήθρα Δωδώνης.
- Φιλετάκια κοτόπουλου με καπνιστό τυρί Βερμίου, λιαστή ντομάτα και βιολογικό τραχανά ολικής άλεσης από την Ήπειρο.
Το Μουσείο της Ακρόπολης, διαθέτει ένα εξαιρετικό εστιατόριο που είναι ένας πραγματικός πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας εξυπηρετώντας δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο με γεύσεις αυθεντικές, γεύσεις ελληνικές!
Το εστιατόριο στο Μουσείο Ακρόπολης παραμένει ανοιχτό τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Δευτέρα – Πέμπτη 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.
Παρασκευή 9:00 π.μ. – 12 μεσάνυχτα
Σάββατο – Κυριακή 9:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 210 9000915, www.theacropolismuseum.gr
*Για το εστιατόριο Aleria διαβάστε εδώ.
**Για το εστιατόριο Kuzina διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.