Έχεις φάει ποτέ στο Μουσείο της Ακρόπολης;
![119965-275894.jpg 119965-275894.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/119965-275894.jpg)
![339401-705925.jpg 339401-705925.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/02/05/339401-705925.jpg)
Το εστιατόριο στο Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και διαθέτει μια μεγάλη αίθουσα που μπορεί να υποδεχθεί έως και 250 άτομα και μια βεράντα (έναν εξώστη) 700 τ.μ.
Η ευρύχωρη αίθουσα, λουσμένη από το αττικό φως, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας, σε μια ατμόσφαιρα λιτής πολυτέλειας με τα κατάλευκα μάρμαρα, τα design έπιπλα και τη διακριτική υπόκρουση των μελωδικών ήχων της άρπας σε παραπέμπουν στα καλύτερα εστιατόρια μουσείων του κόσμου.
Δεν είναι τυχαίο, ότι το 2014 το εστιατόριο του Μουσείου κατετάγη μέσα στα 5 top μουσεία του κόσμου (με πρώτα δύο το Musee d’ Orsay Restaurant-Paris και το The Modern at MoMA – New York) με σκεπτικό βράβευσης την πανοραμική και ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη και το μενού από πιάτα βασισμένα στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Κεντρική φιλοσοφία της κουζίνας του Μουσείου είναι η ανάδειξη των ελληνικών τοπικών προϊόντων. Εκτός των λίγων στερεότυπων εθνικών φαγητών, το μεγαλύτερο μέρος του μενού περιλαμβάνει χαρακτηριστικά πιάτα από τοπικές κουζίνες της Ελλάδας.
Τα ψωμιά και τα κουλούρια Θεσσαλονίκης ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στους φούρνους του εστιατορίου, ο ελληνικός καφές της χόβολης προσφέρεται με φρεσκοφτιαγμένο παστέλι, ενώ τα τσιπς γίνονται από πατάτες που κόβονται στο χέρι και τηγανίζονται λίγα λεπτά προτού σερβιριστούν. Λεπτομέρειες που δείχνουν υψηλό επαγγελματισμό, βαθιά γνώση και ανεξάντλητο μεράκι.
Η κουζίνα, εφ’ όσον είναι δυνατόν, εναρμονίζεται με τις περιοδικές εκθέσεις που διενεργούνται στο Μουσείο Ακρόπολης, π.χ. στην έκθεση για την Αρχαία Δωδώνη, το εστιατόριο προσέφερε πιάτα με υλικά και συνταγές από την Ήπειρο. Οι εξαιρετικά καλές τιμές του (value for money) το καθιστούν μία πολύ καλή επιλογή, όχι μόνο για τους επισκέπτες του Μουσείου, αλλά και για οικογενειακά ή επαγγελματικά γεύματα.
Στο καθαρά γαστριμαργικό κομμάτι, στο Ελληνικό Πρωινό προσφέρονται μεταξύ άλλων:
- Ελληνικό τσάι από τις κορυφές του Ολύμπου που συνδυάζεται με μέντα,
- Τονωτικό τσάι από μείγμα ελληνικών αρωματικών φυτών με φύλλα ελιάς, τσάι του βουνού λουΐζα και τριαντάφυλλο,
- Φρέσκο γάλα με βρώμη και κορινθιακή σταφίδα, τηγανίτες με πετιμέζι και ταχίνι,
- Λουκουμάδες με μέλι από χαρούπια, κανέλα και χαρούπια,
- Στραπατσάδα με φρέσκια ντομάτα και πιπεριές.
- Από τα πιάτα των γευμάτων ξεχωρίζουν:
- Πατζάρια σαλάτα με γαλοτύρι από το Ζαγόρι και καρύδια,
- Σαλάτα με σιτάρι, φρέσκιες ρίζες του χειμώνα, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα και σελινόριζα, ξύσμα εσπεριδοειδών και λαδολέμονο,
- Ρεβιθάκια Καστοριάς με δεντρολίβανο στο φούρνο και καπνιστό σύγκλινο Μάνης.
- Ζυγούρι από την Ήπειρο σιγομαγειρεμένο με χυλοπιτάκι και ξερή μυζήθρα Δωδώνης.
- Φιλετάκια κοτόπουλου με καπνιστό τυρί Βερμίου, λιαστή ντομάτα και βιολογικό τραχανά ολικής άλεσης από την Ήπειρο.
Το Μουσείο της Ακρόπολης, διαθέτει ένα εξαιρετικό εστιατόριο που είναι ένας πραγματικός πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας εξυπηρετώντας δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο με γεύσεις αυθεντικές, γεύσεις ελληνικές!
Το εστιατόριο στο Μουσείο Ακρόπολης παραμένει ανοιχτό τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Δευτέρα – Πέμπτη 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.
Παρασκευή 9:00 π.μ. – 12 μεσάνυχτα
Σάββατο – Κυριακή 9:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 210 9000915, www.theacropolismuseum.gr
*Για το εστιατόριο Aleria διαβάστε εδώ.
**Για το εστιατόριο Kuzina διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.