Γιατί αυτή την εβδομάδα οι Αθηναίοι τρώνε σε διαφορετικό εστιατόριο κάθε μέρα;
Όλα όσα θες να ξέρεις για το 2ο Dine Athens Restaurant Week
![339189-705580.jpg 339189-705580.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/02/02/339189-705580.jpg)
Το όνειρό μας είναι να τρώμε κάθε μέρα και σε διαφορετικό εστιατόριο. Να δοκιμάζουμε καινούργια πιάτα, νέες τεχνικές, να εξερευνούμε όλα τα μονοπάτια της γεύσης. Να χαζεύουμε τα τραπέζια, τους ανθρώπους, τον φωτισμό. Να σχολιάζουμε το φαγητό μας σαν να ήταν ταινία και τους μάγειρες σαν να ήταν σκηνοθέτες. «Μου άρεσε πολύ/ αχ, τι μου θύμισε τώρα! / το προηγούμενο πιάτο του ήταν καλύτερο». Να νιώθουμε σαν να έχουμε πάει διακοπές στο εξωτερικό. Ανέμελοι, χωρίς καμία ευθύνη, απαλλαγμένοι από κάθε άγχος, γεμάτοι από την έξαψη να γνωρίσουμε καθετί καινούργιο.
Το 2ο Dine Athens Restaurant Week δεν είναι απλά ένα γαστρονομικό γεγονός, είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις τη γεύση της πόλη σου. Καινούργια εστιατόρια ανοίγουν συνεχώς, τα παλιά εξελίσσονται, η Αθήνα –γαστρονομικά- ζει την καλύτερη στιγμή της. Είναι σχεδόν αδύνατον να τα παρακολουθήσεις όλα. Αλλά αυτή την εβδομάδα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τα περισσότερα. Ακόμα καλύτερα, έχεις την ευκαιρία να δειπνήσεις σε εστιατόρια, που αλλιώς δεν θα μπορούσες. Για παράδειγμα μπορείς να δοκιμάσεις τη βραβευμένη με 2 αστέρια Michelin κουζίνα της Σπονδής με μόλις €60. Αυτό είναι κάτι τόσο αδιανόητο, όσο το να αγοράζεις Ferrari με €5.000!
Δεν είναι όμως μόνο τα φινετσάτα εστιατόρια που αξίζουν την προσοχή σου. Στη δράση αυτή, που διοργανώνει το Diners Club και η Alpha Bank, συμμετέχουν 120 εστιατόρια της Αθήνας. Όλα έχουν ετοιμάσει για αυτές τις μέρες (το 2o Dine Athens Restaurant Week «τρέχει» από 1 έως και 12 Φεβρουαρίου) ειδικά μενού σε προνομιακές τιμές. Έτσι, μπορείς να δειπνήσεις ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια διαλέγοντας κάποιο από τα μενού με €15, €30 ή €60, ενώ αν είσαι κάτοχος κάρτας Diners Club, έχεις επιπλέον έκπτωση 10%.
Πέρυσι στο 1ο Restaurant Week περισσότεροι από 5.500 Αθηναίοι δοκίμασαν τις δημιουργίες των σεφ σε 100 επιλεγμένα εστιατόρια. Φέτος η λίστα είναι πολύ πιο εμπλουτισμένη, ανεβάζοντας όχι μόνο τον αριθμό των εστιατορίων, αλλά και το επίπεδο της κουζίνας. Ανάμεσα στα 120 εστιατόρια που συμμετέχουν, τρία είναι βραβευμένα με αστέρι Michelin (η Σπονδή, το Βαρούλκο και η Hytra), ενώ δεκάδες ακόμα συγκαταλέγονται στην κατηγορία του «εξαιρετικού». Μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλα τα εστιατόρια αναλυτικά, αλλά και να κάνετε την κράτησή σας εδώ.
Ας σταθούμε όμως σε μερικά ονόματα και γεύσεις που τράβηξαν την προσοχή μας. Όπως το CTC του εξαιρετικού σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ο οποίος συμμετέχει με ένα μενού 8 πιάτων (ενδεικτικά αναφέρουμε τον τραχανά με καπνιστά μύδια και αφρό θάλασσας, το αυγό ορτυκιού με ζωμό από καπνιστό…άχυρο και το ψάρι ημέρας με εικονικό ριζότο από μαϊντανόριζα και σάλτσα κέρδου). Ή το παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, ουρά μόσχου μπρεζέ, μανιτάρια σιτάκε, αφράτη μπεσαμέλ (συνοδεύεται με Cabernet Sauvignon ’13 του κτήματος Χατζηγεωργίου), ένα πιάτο από τα συνολικά 6 στο μενού του καταπληκτικού Γκίκα Ξενάκη στο Aleria. Μα και το καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας από το μενού των 6 πιάτων του Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο Seaside, το Μυλοκόπι με «φασολάδα» edamame και αρωματικό ελαιόλαδο του Χριστόφορου Πέσκια στο Balthazar, το Carpaccio από μπούτι βοδινό με gorgonzola dolce και βινεγκρέτ τρούφας στην Cookoovaya. Η λίστα είναι ατελείωτη, η όρεξη επίσης, οπότε ντύσου, στολίσου και διάλεξε το τραπέζι που θες να σε περιμένει απόψε.
*Φέτος το 2ο Athens Restaurant Week κλείνει με μια γευστική έκπληξη. Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Γάλλος σεφ, Pascal Barbot, αναλαμβάνει την κουζίνα της Σπονδής και δημιουργεί ένα ειδικό μενού έξι gourmet πιάτων. Οι πραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να φύγουν παίρνοντας μαζί τους το μενού της βραδιάς, υπογεγραμμένο από τον ίδιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.