- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γιατί αυτή την εβδομάδα οι Αθηναίοι τρώνε σε διαφορετικό εστιατόριο κάθε μέρα;
Όλα όσα θες να ξέρεις για το 2ο Dine Athens Restaurant Week
Το όνειρό μας είναι να τρώμε κάθε μέρα και σε διαφορετικό εστιατόριο. Να δοκιμάζουμε καινούργια πιάτα, νέες τεχνικές, να εξερευνούμε όλα τα μονοπάτια της γεύσης. Να χαζεύουμε τα τραπέζια, τους ανθρώπους, τον φωτισμό. Να σχολιάζουμε το φαγητό μας σαν να ήταν ταινία και τους μάγειρες σαν να ήταν σκηνοθέτες. «Μου άρεσε πολύ/ αχ, τι μου θύμισε τώρα! / το προηγούμενο πιάτο του ήταν καλύτερο». Να νιώθουμε σαν να έχουμε πάει διακοπές στο εξωτερικό. Ανέμελοι, χωρίς καμία ευθύνη, απαλλαγμένοι από κάθε άγχος, γεμάτοι από την έξαψη να γνωρίσουμε καθετί καινούργιο.
Το 2ο Dine Athens Restaurant Week δεν είναι απλά ένα γαστρονομικό γεγονός, είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις τη γεύση της πόλη σου. Καινούργια εστιατόρια ανοίγουν συνεχώς, τα παλιά εξελίσσονται, η Αθήνα –γαστρονομικά- ζει την καλύτερη στιγμή της. Είναι σχεδόν αδύνατον να τα παρακολουθήσεις όλα. Αλλά αυτή την εβδομάδα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τα περισσότερα. Ακόμα καλύτερα, έχεις την ευκαιρία να δειπνήσεις σε εστιατόρια, που αλλιώς δεν θα μπορούσες. Για παράδειγμα μπορείς να δοκιμάσεις τη βραβευμένη με 2 αστέρια Michelin κουζίνα της Σπονδής με μόλις €60. Αυτό είναι κάτι τόσο αδιανόητο, όσο το να αγοράζεις Ferrari με €5.000!
Δεν είναι όμως μόνο τα φινετσάτα εστιατόρια που αξίζουν την προσοχή σου. Στη δράση αυτή, που διοργανώνει το Diners Club και η Alpha Bank, συμμετέχουν 120 εστιατόρια της Αθήνας. Όλα έχουν ετοιμάσει για αυτές τις μέρες (το 2o Dine Athens Restaurant Week «τρέχει» από 1 έως και 12 Φεβρουαρίου) ειδικά μενού σε προνομιακές τιμές. Έτσι, μπορείς να δειπνήσεις ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια διαλέγοντας κάποιο από τα μενού με €15, €30 ή €60, ενώ αν είσαι κάτοχος κάρτας Diners Club, έχεις επιπλέον έκπτωση 10%.
Πέρυσι στο 1ο Restaurant Week περισσότεροι από 5.500 Αθηναίοι δοκίμασαν τις δημιουργίες των σεφ σε 100 επιλεγμένα εστιατόρια. Φέτος η λίστα είναι πολύ πιο εμπλουτισμένη, ανεβάζοντας όχι μόνο τον αριθμό των εστιατορίων, αλλά και το επίπεδο της κουζίνας. Ανάμεσα στα 120 εστιατόρια που συμμετέχουν, τρία είναι βραβευμένα με αστέρι Michelin (η Σπονδή, το Βαρούλκο και η Hytra), ενώ δεκάδες ακόμα συγκαταλέγονται στην κατηγορία του «εξαιρετικού». Μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλα τα εστιατόρια αναλυτικά, αλλά και να κάνετε την κράτησή σας εδώ.
Ας σταθούμε όμως σε μερικά ονόματα και γεύσεις που τράβηξαν την προσοχή μας. Όπως το CTC του εξαιρετικού σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ο οποίος συμμετέχει με ένα μενού 8 πιάτων (ενδεικτικά αναφέρουμε τον τραχανά με καπνιστά μύδια και αφρό θάλασσας, το αυγό ορτυκιού με ζωμό από καπνιστό…άχυρο και το ψάρι ημέρας με εικονικό ριζότο από μαϊντανόριζα και σάλτσα κέρδου). Ή το παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, ουρά μόσχου μπρεζέ, μανιτάρια σιτάκε, αφράτη μπεσαμέλ (συνοδεύεται με Cabernet Sauvignon ’13 του κτήματος Χατζηγεωργίου), ένα πιάτο από τα συνολικά 6 στο μενού του καταπληκτικού Γκίκα Ξενάκη στο Aleria. Μα και το καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας από το μενού των 6 πιάτων του Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο Seaside, το Μυλοκόπι με «φασολάδα» edamame και αρωματικό ελαιόλαδο του Χριστόφορου Πέσκια στο Balthazar, το Carpaccio από μπούτι βοδινό με gorgonzola dolce και βινεγκρέτ τρούφας στην Cookoovaya. Η λίστα είναι ατελείωτη, η όρεξη επίσης, οπότε ντύσου, στολίσου και διάλεξε το τραπέζι που θες να σε περιμένει απόψε.
*Φέτος το 2ο Athens Restaurant Week κλείνει με μια γευστική έκπληξη. Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Γάλλος σεφ, Pascal Barbot, αναλαμβάνει την κουζίνα της Σπονδής και δημιουργεί ένα ειδικό μενού έξι gourmet πιάτων. Οι πραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να φύγουν παίρνοντας μαζί τους το μενού της βραδιάς, υπογεγραμμένο από τον ίδιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.