Θεματα

Μεζέδες σε προνομιακές τιμές για τα μεσημέρια του Varoulko

Μια νέα, οικονομική πρόταση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339046-705225.jpg

Αγαπάς τη δημιουργική κουζίνα αλλά η καρδιά σου χτυπάει και για τους θαλασσινούς μεζέδες, το καλό κρασί και τα αποστάγματα. Πώς τα συνδυάζεις αυτά τα δύο; Με μια μεσημεριάτικη βόλτα από το Βαρούλκο Seaside.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου, σκέφτηκε να κάνει τα μεσημέρια μας λίγο πιο νόστιμα, πολύ πιο παρεΐστικα και «ελληνικά». Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, λοιπόν, και μέχρι τις 5 το απόγευμα, στη σάλα του Βαρούλκο Seaside θα κυκλοφορεί ένας δίσκος με οκτώ φίνους μεζέδες, στην τιμή των €30. Όλοι τους μπορούν να συνδυαστούν με τσίπουρο ή κρασί.

Οξύρυγχο καπνιστό με μπρουσκέτες, ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, ρεγγοσαλάτα από καπνιστή ρέγγα, λακέρδα από φιλεταρισμένο ρίκι μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο, σταμναγκάθι με χλωροτύρι και κρέμα χαρουπόμελο, ποικιλία τουρσί και ελιές, καλαμάρι τηγανιτό και γαρίδες κρασάτες με ντομάτα, είναι όλα τα ωραία που θα δοκιμάσεις με θέα τα καραβάκια του Μικρολίμανου.

Τα οκτώ φίνα μεζεδάκια του Λευτέρη Λαζάρου

Για να επιλέξεις την κατάλληλη συνοδεία, ζήτα τη βοήθεια του sommelier που θα σου προτείνει το καλύτερο για εσένα μέσα από την εξαιρετική λίστα κρασιών και αποσταγμάτων επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών. Συμπλήρωσε το γεύμα με κάποιο από τα δημιουργικά πιάτα του μεσημεριανού μενού και βάλε μια γλυκιά τελεία με κάποιο από τα φημισμένα επιδόρπια, όπως τον αξεπέραστο μπακλαβά σε αρωματικό σύννεφο και το μήλο «έκπληξη».

Εν όψει των Αλκυονίδων, δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη πρόταση για μια βόλτα με θαλασσινή αύρα στο ειδυλλιακό Μικρολίμανο και τη γεύση των καταπληκτικών πιάτων του εξαιρετικού αυτού σεφ.

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, 210 5228400, Fb: Βαρούλκο Restaurant

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.