- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μεζέδες σε προνομιακές τιμές για τα μεσημέρια του Varoulko
Μια νέα, οικονομική πρόταση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου
Αγαπάς τη δημιουργική κουζίνα αλλά η καρδιά σου χτυπάει και για τους θαλασσινούς μεζέδες, το καλό κρασί και τα αποστάγματα. Πώς τα συνδυάζεις αυτά τα δύο; Με μια μεσημεριάτικη βόλτα από το Βαρούλκο Seaside.
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου, σκέφτηκε να κάνει τα μεσημέρια μας λίγο πιο νόστιμα, πολύ πιο παρεΐστικα και «ελληνικά». Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, λοιπόν, και μέχρι τις 5 το απόγευμα, στη σάλα του Βαρούλκο Seaside θα κυκλοφορεί ένας δίσκος με οκτώ φίνους μεζέδες, στην τιμή των €30. Όλοι τους μπορούν να συνδυαστούν με τσίπουρο ή κρασί.
Οξύρυγχο καπνιστό με μπρουσκέτες, ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, ρεγγοσαλάτα από καπνιστή ρέγγα, λακέρδα από φιλεταρισμένο ρίκι μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο, σταμναγκάθι με χλωροτύρι και κρέμα χαρουπόμελο, ποικιλία τουρσί και ελιές, καλαμάρι τηγανιτό και γαρίδες κρασάτες με ντομάτα, είναι όλα τα ωραία που θα δοκιμάσεις με θέα τα καραβάκια του Μικρολίμανου.
Για να επιλέξεις την κατάλληλη συνοδεία, ζήτα τη βοήθεια του sommelier που θα σου προτείνει το καλύτερο για εσένα μέσα από την εξαιρετική λίστα κρασιών και αποσταγμάτων επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών. Συμπλήρωσε το γεύμα με κάποιο από τα δημιουργικά πιάτα του μεσημεριανού μενού και βάλε μια γλυκιά τελεία με κάποιο από τα φημισμένα επιδόρπια, όπως τον αξεπέραστο μπακλαβά σε αρωματικό σύννεφο και το μήλο «έκπληξη».
Εν όψει των Αλκυονίδων, δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη πρόταση για μια βόλτα με θαλασσινή αύρα στο ειδυλλιακό Μικρολίμανο και τη γεύση των καταπληκτικών πιάτων του εξαιρετικού αυτού σεφ.
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, 210 5228400, Fb: Βαρούλκο Restaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.