Θεματα

Στο Balcony με γεύσεις του Νότιου Αιγαίου

Tο πρώτο «Γευστικό Ταξίδι στην Ελλάδα» θα διαρκέσει από Δευτέρα 30/1 έως και Κυριακή 5/2

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338792-704577.jpg

Ταξίδια σε όλη την Ελλάδα μέσα από τη γαστρονομία είναι ο στόχος του executive chef Νίκου Φωτιάδη που βρίσκεται στο τιμόνι του νέου (άνοιξε περί τα τέλη του καλοκαιριού) και με ελληνική δημιουργική κουζίνα εστιατορίου Balcony. Οι γευστικές διαδρομές ξεκίνησαν με προορισμό το Νότιο Αιγαίο το οποίο μάλιστα αυτές τις ημέρες ανακηρύχτηκε Γαστρονομική Περιφέρεια  της Ευρώπης για το 2019.

Στο γευστικό αυτό ταξίδι συμπράττουν ο σεφ του Balcony Ηλίας Ανδριτσόπουλος αλλά και κάποιοι…μετακλητοί, γνωστοί και καλοί σεφ όπως η Μαρία Διακάτου από τη Σύρο (στον Αμπελά της ομώνυμης παραλίας του νησιού και στο Ευ Ζην της Ερμούπολης), η Λίνα Φουρνιστάκη  επίσης από Σύρο (στο Αλλού Γυαλού) και ο παραγωγός Μιχάλης Γεωργουδιός από τη Ρόδο.

Τα πιάτα του μενού που συνέθεσε η άξια ομάδα είναι πολλά και όλα τους με ντόπια προϊόντα. Για να πάρετε μια γεύση σ’ αυτό το πρώτο «Γευστικό Ταξίδι στην Ελλάδα» που θα διαρκέσει από Δευτέρα 30/1 έως και Κυριακή 5/2 θα σερβίρονται τηγανάκια με τρίμμα αυγοτάραχου κολιού και πάστα μάραθου, ροδίτικο πλατό θαλασσινών, σμέρνα λιαστή με γλυκάδια χταποδιού, σκορδαλιά αγκινάρας και φύκια, πορφύρα με ντοματίνια Σαντορίνης, κάπαρη, βινεγκρέτ από μελάνι χταποδιού και τσακιστές ελιές Σύρου, κυκλαδίτικη σαλάτα με ξινοτύρι, μιλφέιγ μελιτζάνας με σάλτσα λιαστής και λούζα πάνω σε μπισκότα κρίθινου παξιμαδιού, γίγαντες τηγανητοί με σκορδαλιά ντομάτας και λουκάνικα με μάραθα, χυλοπίτες με τσουκνίδα, σκορδολουκάνικο και Σαν Μιχάλη, κουνέλι τσιγαριαστό με λεμονόφυλλα και Πατατού (νησιώτικη πίτα αυτό).

Όλη αυτή η νησιώτικη πανδαισία θα συνοδεύεται με κρασιά από οινοποιεία των νησιών και θα κοστίζει 30€ το άτομο. Όσοι λάτρεις των δυσεύρετων στην πόλη γεύσεων του Αιγαίου σπεύσατε!

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 211 4118437

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.