- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δοκίμασε όλη την Ελλάδα σε 4 μέρες
Από 27 έως 30 Ιανουαρίου η 4η ΕΧΠΟΤΡΟΦ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας
Πόσα ελληνικά προϊόντα δεν γνωρίζουμε; Πόσες ελληνικές γεύσεις δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ; Πόσα αλλαντικά, πόσα τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, αλείμματα, μέλια, ποτά; Ίσως ποτέ να μη σταθεί δυνατό να τα γευτούμε όλα. Αλλά τις μέρες που ακολουθούν θα μάθουμε πολλά από αυτά.
Από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΧΠΟΤΡΟΦ, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του είδους που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και 4 συναπτά έτη και που κάθε χρόνο προσελκύει επισκέπτες τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό.
Η έκθεση θα γίνει φέτος στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας και αναμένεται να την επισκεφτούν περισσότερο από 40.000 άτομα. Αν είστε ανάμεσά τους θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα πιο εκλεκτά προϊόντα, να γνωρίσετε από κοντά τους παραγωγούς, να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας απευθείας από 300 επιλεγμένους εκθέτες, κι έτσι γευστικά να ταξιδέψετε σε όλη την Ελλάδα. Στην κυριολεξία, καθώς εκτός από την Περιφέρεια Κρήτης που φιλοξενείται ως τιμώμενη περιοχή, έξι ακόμα περιφέρειες της Ελλάδας θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Έτσι, το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, η Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Ελλάδα, η Αττική και τα Ιόνια νησιά θα δώσουν τη δική τους γεύση.
Ταυτόχρονα, παράλληλες εκδηλώσεις «ζωηρεύουν» ακόμα περισσότερο την έκθεση. Σεμινάρια οινογνωσίας, ζωντανή μαγειρική από τον Λευτέρη Λαζάρου και διάσημους σεφ στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», ελληνικά κοκτέιλ με τσίπουρο και ούζο στο «Πίνουμε Ελλάδα», αλλά και ο πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής “Greek Chef 2017” που θέλει να αναδείξει τους επόμενους μεγάλους σεφ της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Info
Ωράριο:
Παρασκευή 27/1: 12.00-21.30, Σάββατο 28/1: 10.00-21.30, Κυριακή 29/1: 10.00-21.30, Δευτέρα 30/1: 10.00-17.00
Τιμή εισιτηρίου: €5 (για επαγγελματίες τροφίμων δωρεάν)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.