Θεματα

Η Athens Voice βγαίνει βόλτα στα Μελίσσια

Οι 4 στάσεις που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στην περιοχή

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 598
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337338-701669.jpg
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ

Οι 4 στάσεις που πρέπει να κάνεις στα Μελίσσια: Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café, Bistecca, Cascara, Ψαροκόκκαλο

Δεκαπέντε χιλιόμετρα. Τόση είναι η απόσταση ασφαλείας που χωρίζει τα Μελίσσια από το κέντρο και τη βαβούρα του. Προάστιο αλλά και πόλη μαζί, με το πράσινο και το βουνό να δίνουν ανάσες εξοχής, τα Μελίσσια αποτελούν ένα ζηλευτό τόπο κατοικίας αλλά και διασκέδασης. Η A.V. έχει έτοιμες τέσσερις προτάσεις για την πρώτη σου βόλτα. 

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Κοσμαγάπητο, ζεστό και φιλικό το Μαύρο Πρόβατο είναι το σύγχρονο εστιατόριο που θες να πηγαίνεις ξανά και ξανά. Η κουζίνα του ελληνική δημιουργική, αγαπάει την παράδοση  χωρίς ποτέ να λείπουν οι μικρές σύγχρονες πινελιές. Υπάρχουν πάντα τα... best sellers όπως ανατολίτικο χουνκιάρ μπεγεντί με μοσχάρι που λιώνει στο στόμα, δροσερή σαλάτα Μυρτώ με ψημένο μανούρι, συκώτι με μπαχαρικά και ξερό κρεμμύδι. Αδυναμίες όλων είναι η πατατοσαλάτα με τον τσίρο, τα φίνα λιγκουίνι με τα θαλασσινά, το αξεπέραστο κριθαρώτο λαχανικών, το πιάτο-βόμβα γεύσης γαμοπίλαφο με αρνάκι λουκούμι. Όλοι αφήνουμε χώρο αφού πάντα υπάρχει ένα πολύ γλυκό τέλος. Στα μεγάλα του ατού και το πάντα εξαιρετικό, χωρίς καμιά επιτήδευση σέρβις καθώς και οι τιμές που, ναι, ανταποκρίνονται με ευαισθησία στα ζητούμενα των καιρών. Καλά το λένε Μαύρο Πρόβατο, διαφέρει τόσο από όλα τα άλλα...  

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Σωκράτους & Ζαίμη 2, 2108102466

Bistecca

Bistecca

Ζεστός χώρος που θυμίζει περισσότερο ένα όμορφα διακοσμημένο σπίτι παρά εστιατόριο, με τη βιβλιοθήκη και τα διάφορα retro αντικείμενα να δίνουν τον τόνο και τα τραπέζια να είναι διακριτικά βαλμένα και όχι κολλητά το ένα στο άλλο. Αλλά εδώ θα έρθεις περισσότερο για το φαγητό, το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικό. Χορταστικά πιάτα όπως το Bistecca Butterfly, που είναι διπλό Tbone από μοσχάρι γάλακτος, και ορεκτικά σαν την πεντανόστιμη αλμυρή βάφλα με κιμά και τηγανιτό αυγό είναι δύο μόνο από τις πολλές προτάσεις του μενού, στο οποίο θα βρεις επίσης αρκετές φρέσκες και δροσερές σαλάτες (πεντανόστιμη με τις φακές), αλλά και πολύ καλές ετικέτες κρασιών, με τους Αμπελώνες Μάρκου να έχουν τον πρώτο λόγο. Το Bistecca, το οποίο δίνει μεγάλη σημασία στις πρώτες ύλες και προμηθεύεται, μεταξύ άλλων, prime rib 90 ημερών ξηρής ωρίμανσης, σε περιμένει από Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-01.00 και Σαββατοκύριακα 13.00-01.00. 

Παναγή Τσαλδάρη 27, Μελίσσια, 210 6096055, fb: Bistecca 

Cascara

Cascara

“Cascara” είναι ένα ρόφημα από τη Νικαράγουα, αλλά στα Μελίσσια είναι ένας εντυπωσιακός χώρος που μέσα σε λίγους μήνες εξελίχθηκε σε σήμα κατατεθέν όλης της ευρύτερης περιοχής. Ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ σε περιμένει για εξαιρετικό καφέ και πάνω από 25 διαφορετικά είδη τσαγιού, comfort food από τον εξαιρετικό σεφ Άρη Τσανακλίδη και απίστευτα cocktails που σερβίρονται μαζί με ταξιδιάρες μουσικές. Βολέψου στην κουνιστή πολυθρόνα (τα vintage έπιπλα είναι φερμένα από διάφορες πόλεις της Ευρώπης), χάζεψε γύρω σου αυτόν τον εκπληκτικό χώρο που επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, και απόλαυσε τον πλούσιο καφέ σου ή το διάσημο –πια- Cascara (που εδώ εκτός από ρόφημα, το βρίσκεις και σε cocktail). Αργότερα αφέσου στα χάδια του πραγματικού comfort food με πιάτα όπως το «Αυγό Cascara» (μελάτο παναρισμένο αυγό με φρέσκα μανιτάρια και παρμεζάνα), η «Ελληνική σαλάτα» με ντοματίνια, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης ή μια βουτυράτη…μακαρονάδα! Τα βράδια κυλούν με συχνά live, signature cocktails και ανεβασμένη διάθεση.

Cascara

Cascara

Παναγή Τσαλδάρη 21, 2130 431495 Fb: CascaraAllDay

Ψαροκόκκαλο

Ψαροκόκκαλο

Μια φορά να πας στο Ψαροκόκκαλο αρκεί για να επιστρέφεις εδώ κάθε φορά που η όρεξη για φρέσκο ψαράκι σού χτυπάει την πόρτα. Δεν είναι μόνο ότι όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά μοσχοβολάνε θάλασσα, είναι κυρίως η σχέση ποιότητας-τιμής που σε πείθει ότι εδώ υπάρχει σεβασμός απέναντι στον καταναλωτή και γνήσιο θαλασσινό μεράκι για ό,τι φτάνει στο τραπέζι του. Πράγματι, οι ψαροδημιουργίες τους είναι τόσο μοναδικές και προσεγμένες που δεν θα τις βρεις πουθενά αλλού. Η ποικιλία των ψαρομεζέδων είναι μεγάλη, οι μερίδες μεγαλύτερες και η γεύση ανυπέρβλητη. Δοκίμασε οπωσδήποτε γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο πεσκανδρίτσας, φάβα με καραμελωμένο χταπόδι, λινγκουίνι με πετροσωλήνες, την ονειρεμένη κακαβιά, τη σαλάτα Caesars με καραβιδόψιχα αλλά και την αγαπημένη όλων σαλάτα «Ψαροκόκκαλο» (με μαρούλι, ρόκα, κόκκινο λάχανο, πλιγούρι, σος μελιού και παρμεζάνα). Tip: Εδώ ο σερβιτόρος είναι ο άνθρωπός σου. Θα σου πει με ειλικρίνεια όλα όσα πραγματικά αξίζει να πάρεις σήμερα. Εμπιστεύσου τον. Extra tip: Τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα καλό είναι να κάνεις κράτηση και να εφοδιαστείς με υπομονή και χαμόγελο. Είπαμε, το Ψαροκόκκαλο είναι ένα πραγματικά άψογο ψαροεστιατόριο. Για αυτό και το προτιμούν όλοι.

Ψαροκόκκαλο

Ψαροκόκκαλο

Ελ. Βενιζέλου 19, 210 8077535, Fb: Ψαροκόκκαλο


ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΔΡΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.