- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Η Ειρήνη και η Νάσια Πασχαλέρη είναι Food Sherlocks!
Δυο Θεσσαλονικιές, μια υγιεινή health taste smartphone εφαρμογή, και καλή σου όρεξη!
![4754-202316.jpeg 4754-202316.jpeg](/images/120x120/3/jpeg/sites/default/files/contributor/4754-202316_0.jpeg)
![337258-701373.jpg 337258-701373.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/01/17/337258-701373.jpg)
Επιστήμη, δίαιτα, τεχνολογία, διατροφή και μια εφαρμογή, όπου μέσω smartphone community ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού θα βρεις δίπλα σου ένα τραπέζι και ένα σποτ υγιεινού φαγητού.
Αυτό θα πει οι «Σερλοκχομίνες της Τροφής», μιας και οι αδελφές Ειρήνη και Νάσια Πασχαλέρη κατάφεραν να στήσουν έναν χάρτη-οδηγό ζωής συνδυαστικά χτισμένο πάνω στις αξίες της ελληνικής κουζίνας και του health living.
Κι αυτή η ιδέα ήταν που βραβεύτηκε στα πρόσφατα Estia Awards στην κατηγορία «Use of technology: οι καλύτερες πρακτικές εστίασης». Ακτινογραφούμε: Το Food Sherlocks είναι ένα site αλλά κι ένα δωρεάν app που βοηθά διαβητικούς, έγκυες, προσέχοντας τη χοληστερίνη τους αλλά και λοιπές αντιγλουτενικές δυνάμεις, όπως επίσης και άτομα τρίτης ηλικίας, να διαλέξουν σποτ και «φίλα προσκείμενο» μενού, μιας και τα κορίτσια κατάφεραν να στήσουν ένα υποδειγματικό δίκτυο με διευθύνσεις. Εστιατόρια, juice bars, cafe, ξενοδοχεία, ταβέρνες, ακόμα και σουβλατζίδικα είναι που παρελαύνουν στον χάρτη της «επικράτειας» των Food Sherlocks.
Μπιφτέκια γαλοπούλας με αρωματικό ρύζι και σαλάτα στο Balzac Inner Pleasure.
Πιστεύεις πως ήταν εύκολο; Χα! Σε ένα καφέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η Νάσια Πασχαλέρη μου περιγράφει τις εξοντωτικές κυριολεκτικά χιλιομετρικές αποστάσεις που έκαναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην αρχή, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν αλλά και να μυήσουν τους καταστηματάρχες ώστε να εντάξουν στους καταλόγους τους και ειδικές κάρτες γεύσεων για ειδικές ομάδες πληθυσμού. Πολιτισμός, σεβασμός στις διατροφικές συνήθειες όλων των ανθρώπων, κοινώς μια γευστική συμβίωση ασύμβατων έως τώρα τύπων που χάρις στο Food Sherlocks άνετα πλέον συνευρίσκονται και συντρώγουν στο ίδιο τραπέζι.
Σχαρωμένα λαχανικά με κρέμα βαλσάμικο και ελαιόλαδο βασιλικού ιδανική επιλογή για lunch break και για το βραδινό σας. Στο Καφενείο "Το Νέον".
Εννοείται βέβαια πως η ιδέα τους θα ήταν αδύνατον να επιτευχθεί χωρίς την καλπάζουσα τεχνολογία αιχμής. Τα κατάφεραν. Γιατί σε μια εποχή κρίσης γεμάτη περιττές θερμίδες ή βλαβερά «φτηνό» φαγητό, οι Food Sherlocks ως επιστήμονες υγείας κατάφεραν να σπάσουν τα ταμπού και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιλέξουν σωστές τροφές. Και φυσικά τα καταστήματα μαζικής εστίασης που εντάχθηκαν στην εφαρμογή τους να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, γινόμενα προσιτά για όλα τα τάργκετ γκρουπ και όλες τις ευπαθείς ομάδες.
Λιγκουίνι με γαρίδες από το Tier.
Καθημερινά η εφαρμογή τους καταρρίπτει μύθους και μυθεύματα, όπως «κάνω δίαιτα, άρα το φαγητό έξω μου απαγορεύεται». Τα μενού σποτ που προτείνουν τα κορίτσια είναι γευστικά, μιας και καταρτίζονται μέσω διαδραστικού food brainstorming σε συνδυασμό με τον σεφ του κάθε μέρους και αφού φυσικά τεσταριστούν από τις ίδιες. Διαδικτυακός οδηγός υγιεινής τροφής έξω από το σπίτι. Συμβαίνει τώρα, η σκούφια του κρατά από τη Θεσσαλονίκη και οι αδελφές Πασχαλέρη τού ετοιμάζουν και άλλα σχέδια ανάπτυξης για το μέλλον, όπως αγγλική βερσιόν για τους τουρίστες αλλά και shopping list, μιας και τα κορίτσια είναι εξπέρ.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος και σύντομα παντού, στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, θα φτάσουν, θα σκανάρουν και θα προτείνουν αυτές οι δυο ντετέκτιβ της γεύσης και της υγιεινής ζωής. Ξέχασα να ρωτήσω βέβαια ως Θεσσαλονικιός τι παίζει στην κατηγορία γύρος χωρίς γλουτένη και με έξτρα, αν υπάρχει, μουστάρδα ή τζατζικάκι με γκότζι μπέρι, αλλά δεν βαριέσαι! Γεροί να είμαστε...
FB / Food Sherlocks
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.