Θεματα

Η Ειρήνη και η Νάσια Πασχαλέρη είναι Food Sherlocks!

Δυο Θεσσαλονικιές, μια υγιεινή health taste smartphone εφαρμογή, και καλή σου όρεξη! 

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337258-701373.jpg

Επιστήμη, δίαιτα, τεχνολογία, διατροφή και μια εφαρμογή, όπου μέσω smartphone community ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού θα βρεις δίπλα σου ένα τραπέζι και ένα σποτ υγιεινού  φαγητού.

Η Ειρήνη και η Νάσια Πασχαλέρη είναι Food Sherlocks!

Αυτό θα πει οι «Σερλοκχομίνες της Τροφής», μιας και οι αδελφές Ειρήνη και Νάσια Πασχαλέρη κατάφεραν να στήσουν έναν χάρτη-οδηγό ζωής συνδυαστικά χτισμένο πάνω στις αξίες της ελληνικής κουζίνας και του health living.

Κι αυτή η ιδέα ήταν που βραβεύτηκε στα πρόσφατα Estia Awards στην κατηγορία «Use of technology: οι καλύτερες πρακτικές εστίασης». Ακτινογραφούμε: Το Food Sherlocks είναι ένα site αλλά κι ένα δωρεάν app που βοηθά διαβητικούς, έγκυες, προσέχοντας τη χοληστερίνη τους αλλά και λοιπές αντιγλουτενικές δυνάμεις, όπως επίσης και άτομα τρίτης ηλικίας, να διαλέξουν σποτ και «φίλα προσκείμενο» μενού, μιας και τα κορίτσια κατάφεραν να στήσουν ένα υποδειγματικό δίκτυο με διευθύνσεις. Εστιατόρια, juice bars, cafe, ξενοδοχεία, ταβέρνες, ακόμα και σουβλατζίδικα είναι που παρελαύνουν στον χάρτη της «επικράτειας» των Food Sherlocks.

Η Ειρήνη και η Νάσια Πασχαλέρη είναι Food Sherlocks!

Μπιφτέκια γαλοπούλας με αρωματικό ρύζι και σαλάτα στο Balzac Inner Pleasure.

Πιστεύεις πως ήταν εύκολο; Χα! Σε ένα καφέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η Νάσια Πασχαλέρη μου περιγράφει τις εξοντωτικές κυριολεκτικά χιλιομετρικές αποστάσεις που έκαναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην αρχή, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν αλλά και να μυήσουν τους καταστηματάρχες ώστε να εντάξουν στους καταλόγους τους και ειδικές κάρτες γεύσεων για ειδικές ομάδες πληθυσμού. Πολιτισμός, σεβασμός στις διατροφικές συνήθειες όλων των ανθρώπων, κοινώς μια γευστική συμβίωση ασύμβατων έως τώρα τύπων που χάρις στο Food Sherlocks άνετα πλέον συνευρίσκονται και συντρώγουν στο ίδιο τραπέζι.

Η Ειρήνη και η Νάσια Πασχαλέρη είναι Food Sherlocks!

Σχαρωμένα λαχανικά με κρέμα βαλσάμικο και ελαιόλαδο βασιλικού ιδανική επιλογή για lunch break και για το βραδινό σας. Στο Καφενείο "Το Νέον".

Εννοείται βέβαια πως η ιδέα τους θα ήταν αδύνατον να επιτευχθεί χωρίς την καλπάζουσα τεχνολογία αιχμής. Τα κατάφεραν. Γιατί σε μια εποχή κρίσης γεμάτη περιττές θερμίδες ή βλαβερά «φτηνό» φαγητό, οι Food Sherlocks ως επιστήμονες υγείας κατάφεραν να σπάσουν τα ταμπού και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιλέξουν σωστές τροφές. Και φυσικά τα καταστήματα μαζικής εστίασης που εντάχθηκαν στην εφαρμογή τους να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, γινόμενα προσιτά για όλα τα τάργκετ γκρουπ και όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Η Ειρήνη και η Νάσια Πασχαλέρη είναι Food Sherlocks!

Λιγκουίνι με γαρίδες από το Tier.

Καθημερινά η εφαρμογή τους καταρρίπτει μύθους και μυθεύματα, όπως «κάνω δίαιτα, άρα το φαγητό έξω μου απαγορεύεται». Τα μενού σποτ που προτείνουν τα κορίτσια είναι γευστικά, μιας και καταρτίζονται μέσω διαδραστικού food brainstorming σε συνδυασμό με τον σεφ του κάθε μέρους και αφού φυσικά τεσταριστούν από τις ίδιες. Διαδικτυακός οδηγός υγιεινής τροφής έξω από το σπίτι. Συμβαίνει τώρα, η σκούφια του κρατά από τη Θεσσαλονίκη και οι αδελφές Πασχαλέρη τού ετοιμάζουν και άλλα σχέδια ανάπτυξης για το μέλλον, όπως αγγλική βερσιόν για τους τουρίστες αλλά και shopping list, μιας και τα κορίτσια είναι εξπέρ.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος και σύντομα παντού, στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, θα φτάσουν, θα σκανάρουν και θα προτείνουν αυτές οι δυο ντετέκτιβ της γεύσης και της υγιεινής ζωής. Ξέχασα να ρωτήσω βέβαια ως Θεσσαλονικιός τι παίζει στην κατηγορία γύρος χωρίς γλουτένη και με έξτρα, αν υπάρχει, μουστάρδα ή τζατζικάκι με γκότζι μπέρι, αλλά δεν βαριέσαι! Γεροί να είμαστε...

www.foodsherlocks.com

FB / Food Sherlocks

Η Ειρήνη και η Νάσια Πασχαλέρη είναι Food Sherlocks!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.