- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Ειρήνη και η Νάσια Πασχαλέρη είναι Food Sherlocks!
Δυο Θεσσαλονικιές, μια υγιεινή health taste smartphone εφαρμογή, και καλή σου όρεξη!
Επιστήμη, δίαιτα, τεχνολογία, διατροφή και μια εφαρμογή, όπου μέσω smartphone community ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού θα βρεις δίπλα σου ένα τραπέζι και ένα σποτ υγιεινού φαγητού.
Αυτό θα πει οι «Σερλοκχομίνες της Τροφής», μιας και οι αδελφές Ειρήνη και Νάσια Πασχαλέρη κατάφεραν να στήσουν έναν χάρτη-οδηγό ζωής συνδυαστικά χτισμένο πάνω στις αξίες της ελληνικής κουζίνας και του health living.
Κι αυτή η ιδέα ήταν που βραβεύτηκε στα πρόσφατα Estia Awards στην κατηγορία «Use of technology: οι καλύτερες πρακτικές εστίασης». Ακτινογραφούμε: Το Food Sherlocks είναι ένα site αλλά κι ένα δωρεάν app που βοηθά διαβητικούς, έγκυες, προσέχοντας τη χοληστερίνη τους αλλά και λοιπές αντιγλουτενικές δυνάμεις, όπως επίσης και άτομα τρίτης ηλικίας, να διαλέξουν σποτ και «φίλα προσκείμενο» μενού, μιας και τα κορίτσια κατάφεραν να στήσουν ένα υποδειγματικό δίκτυο με διευθύνσεις. Εστιατόρια, juice bars, cafe, ξενοδοχεία, ταβέρνες, ακόμα και σουβλατζίδικα είναι που παρελαύνουν στον χάρτη της «επικράτειας» των Food Sherlocks.
Μπιφτέκια γαλοπούλας με αρωματικό ρύζι και σαλάτα στο Balzac Inner Pleasure.
Πιστεύεις πως ήταν εύκολο; Χα! Σε ένα καφέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η Νάσια Πασχαλέρη μου περιγράφει τις εξοντωτικές κυριολεκτικά χιλιομετρικές αποστάσεις που έκαναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην αρχή, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν αλλά και να μυήσουν τους καταστηματάρχες ώστε να εντάξουν στους καταλόγους τους και ειδικές κάρτες γεύσεων για ειδικές ομάδες πληθυσμού. Πολιτισμός, σεβασμός στις διατροφικές συνήθειες όλων των ανθρώπων, κοινώς μια γευστική συμβίωση ασύμβατων έως τώρα τύπων που χάρις στο Food Sherlocks άνετα πλέον συνευρίσκονται και συντρώγουν στο ίδιο τραπέζι.
Σχαρωμένα λαχανικά με κρέμα βαλσάμικο και ελαιόλαδο βασιλικού ιδανική επιλογή για lunch break και για το βραδινό σας. Στο Καφενείο "Το Νέον".
Εννοείται βέβαια πως η ιδέα τους θα ήταν αδύνατον να επιτευχθεί χωρίς την καλπάζουσα τεχνολογία αιχμής. Τα κατάφεραν. Γιατί σε μια εποχή κρίσης γεμάτη περιττές θερμίδες ή βλαβερά «φτηνό» φαγητό, οι Food Sherlocks ως επιστήμονες υγείας κατάφεραν να σπάσουν τα ταμπού και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιλέξουν σωστές τροφές. Και φυσικά τα καταστήματα μαζικής εστίασης που εντάχθηκαν στην εφαρμογή τους να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, γινόμενα προσιτά για όλα τα τάργκετ γκρουπ και όλες τις ευπαθείς ομάδες.
Λιγκουίνι με γαρίδες από το Tier.
Καθημερινά η εφαρμογή τους καταρρίπτει μύθους και μυθεύματα, όπως «κάνω δίαιτα, άρα το φαγητό έξω μου απαγορεύεται». Τα μενού σποτ που προτείνουν τα κορίτσια είναι γευστικά, μιας και καταρτίζονται μέσω διαδραστικού food brainstorming σε συνδυασμό με τον σεφ του κάθε μέρους και αφού φυσικά τεσταριστούν από τις ίδιες. Διαδικτυακός οδηγός υγιεινής τροφής έξω από το σπίτι. Συμβαίνει τώρα, η σκούφια του κρατά από τη Θεσσαλονίκη και οι αδελφές Πασχαλέρη τού ετοιμάζουν και άλλα σχέδια ανάπτυξης για το μέλλον, όπως αγγλική βερσιόν για τους τουρίστες αλλά και shopping list, μιας και τα κορίτσια είναι εξπέρ.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος και σύντομα παντού, στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, θα φτάσουν, θα σκανάρουν και θα προτείνουν αυτές οι δυο ντετέκτιβ της γεύσης και της υγιεινής ζωής. Ξέχασα να ρωτήσω βέβαια ως Θεσσαλονικιός τι παίζει στην κατηγορία γύρος χωρίς γλουτένη και με έξτρα, αν υπάρχει, μουστάρδα ή τζατζικάκι με γκότζι μπέρι, αλλά δεν βαριέσαι! Γεροί να είμαστε...
FB / Food Sherlocks
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.