Θεματα

Η Κρήτη και οι γεύσεις του κόσμου

Οι Συναντήσεις διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά σε όλο το νησί

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336811-700623.jpg
Ble Katsarolakia

Ο Νικόλας Σταυρακάκης, από τους ταλαντούχους νέους Έλληνες σεφ, βρίσκεται στο Mandraki Village Boutique Hotel της Σκιάθου, όμως η καρδιά του χτυπάει δυνατά και για τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη. Πέρυσι διοργάνωσε εκεί τις «Συναντήσεις» όπου μαζί με μερικούς ακόμα καλούς νέους σεφ επιχείρησαν να «συνδέσουν» τη γεύση του νησιού με παραδόσεις και συνταγές άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Φέτος επαναλαμβάνει το εγχείρημα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και αναμιγνύοντας την κρητική γεύση με τις κουζίνες του κόσμου. Το καταφέρνει καλώντας στο νησί τρεις καταξιωμένους σεφ με εμπειρία σε ξένες κουζίνες. Ο Νικόλας Σταυρακάκης και ο εκάστοτε σεφ θα δημιουργούν κάθε φορά ένα μενού, εμπνευσμένο πάντα από την Κρήτη και την ξένη χώρα.

Η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ισπανία, όλες χώρες με μεγάλη γαστρονομική παράδοση θα συμπλεύσουν στο γευστικό αυτό ταξίδι και τα ιδιαίτερα  μενού θα παρουσιαστούν σε γνωστά εστιατόρια, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού. Κάθε μενού θα συνοδεύεται με ετικέτες από γνωστά κρητικά οινοποιεία.

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο Αντώνης Κουρκούτας, σεφ στο εστιατόριο Ιθάκη της Βουλιαγμένης παρουσιάζει ένα μενού fusion Japanese στο εμβληματικό κτίριο του bar restaurant Παλλάς στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Στις 9 Φεβρουαρίου ο κερκυραίος σεφ Χάρης Νικολούζος από το 2Μαζί ενώνει την Ιταλία με την Κρήτη στο ολοκαίνουργιο bar restaurant Upano στον Πλατανιά Ρεθύμνου.

Οι Συναντήσεις και το ταξίδι τους στον κόσμο λήγουν στις 23 Μαρτίου όταν ο κατά το ήμισυ Ισπανός, Μίλτος Αρμένης με θητεία σε διακεκριμένα εστιατόρια ανά τον κόσμο, θα φέρει κοντά την Ισπανία με την Κρήτη στο εστιατόριο Ble Katsarolakia, πάνω στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.