- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Κρήτη και οι γεύσεις του κόσμου
Οι Συναντήσεις διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά σε όλο το νησί
Ο Νικόλας Σταυρακάκης, από τους ταλαντούχους νέους Έλληνες σεφ, βρίσκεται στο Mandraki Village Boutique Hotel της Σκιάθου, όμως η καρδιά του χτυπάει δυνατά και για τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη. Πέρυσι διοργάνωσε εκεί τις «Συναντήσεις» όπου μαζί με μερικούς ακόμα καλούς νέους σεφ επιχείρησαν να «συνδέσουν» τη γεύση του νησιού με παραδόσεις και συνταγές άλλων περιοχών της Ελλάδας.
Φέτος επαναλαμβάνει το εγχείρημα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και αναμιγνύοντας την κρητική γεύση με τις κουζίνες του κόσμου. Το καταφέρνει καλώντας στο νησί τρεις καταξιωμένους σεφ με εμπειρία σε ξένες κουζίνες. Ο Νικόλας Σταυρακάκης και ο εκάστοτε σεφ θα δημιουργούν κάθε φορά ένα μενού, εμπνευσμένο πάντα από την Κρήτη και την ξένη χώρα.
Η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ισπανία, όλες χώρες με μεγάλη γαστρονομική παράδοση θα συμπλεύσουν στο γευστικό αυτό ταξίδι και τα ιδιαίτερα μενού θα παρουσιαστούν σε γνωστά εστιατόρια, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού. Κάθε μενού θα συνοδεύεται με ετικέτες από γνωστά κρητικά οινοποιεία.
Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο Αντώνης Κουρκούτας, σεφ στο εστιατόριο Ιθάκη της Βουλιαγμένης παρουσιάζει ένα μενού fusion Japanese στο εμβληματικό κτίριο του bar restaurant Παλλάς στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Στις 9 Φεβρουαρίου ο κερκυραίος σεφ Χάρης Νικολούζος από το 2Μαζί ενώνει την Ιταλία με την Κρήτη στο ολοκαίνουργιο bar restaurant Upano στον Πλατανιά Ρεθύμνου.
Οι Συναντήσεις και το ταξίδι τους στον κόσμο λήγουν στις 23 Μαρτίου όταν ο κατά το ήμισυ Ισπανός, Μίλτος Αρμένης με θητεία σε διακεκριμένα εστιατόρια ανά τον κόσμο, θα φέρει κοντά την Ισπανία με την Κρήτη στο εστιατόριο Ble Katsarolakia, πάνω στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.