- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Η Κρήτη και οι γεύσεις του κόσμου
Οι Συναντήσεις διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά σε όλο το νησί
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![336811-700623.jpg 336811-700623.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/01/12/336811-700623.jpg)
Ο Νικόλας Σταυρακάκης, από τους ταλαντούχους νέους Έλληνες σεφ, βρίσκεται στο Mandraki Village Boutique Hotel της Σκιάθου, όμως η καρδιά του χτυπάει δυνατά και για τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη. Πέρυσι διοργάνωσε εκεί τις «Συναντήσεις» όπου μαζί με μερικούς ακόμα καλούς νέους σεφ επιχείρησαν να «συνδέσουν» τη γεύση του νησιού με παραδόσεις και συνταγές άλλων περιοχών της Ελλάδας.
Φέτος επαναλαμβάνει το εγχείρημα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και αναμιγνύοντας την κρητική γεύση με τις κουζίνες του κόσμου. Το καταφέρνει καλώντας στο νησί τρεις καταξιωμένους σεφ με εμπειρία σε ξένες κουζίνες. Ο Νικόλας Σταυρακάκης και ο εκάστοτε σεφ θα δημιουργούν κάθε φορά ένα μενού, εμπνευσμένο πάντα από την Κρήτη και την ξένη χώρα.
Η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ισπανία, όλες χώρες με μεγάλη γαστρονομική παράδοση θα συμπλεύσουν στο γευστικό αυτό ταξίδι και τα ιδιαίτερα μενού θα παρουσιαστούν σε γνωστά εστιατόρια, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού. Κάθε μενού θα συνοδεύεται με ετικέτες από γνωστά κρητικά οινοποιεία.
Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο Αντώνης Κουρκούτας, σεφ στο εστιατόριο Ιθάκη της Βουλιαγμένης παρουσιάζει ένα μενού fusion Japanese στο εμβληματικό κτίριο του bar restaurant Παλλάς στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Στις 9 Φεβρουαρίου ο κερκυραίος σεφ Χάρης Νικολούζος από το 2Μαζί ενώνει την Ιταλία με την Κρήτη στο ολοκαίνουργιο bar restaurant Upano στον Πλατανιά Ρεθύμνου.
Οι Συναντήσεις και το ταξίδι τους στον κόσμο λήγουν στις 23 Μαρτίου όταν ο κατά το ήμισυ Ισπανός, Μίλτος Αρμένης με θητεία σε διακεκριμένα εστιατόρια ανά τον κόσμο, θα φέρει κοντά την Ισπανία με την Κρήτη στο εστιατόριο Ble Katsarolakia, πάνω στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.