Θεματα

Γεύσεις Μακεδονίας και Ολύμπου στο Νταβαντούρι

Γεύσεις Μακεδονίας και Ολύμπου στο Νταβαντούρι

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι καινούργιο και πολύ δραστήριο περί τα γαστρονομικά. Ο λόγος για το εστιατόριο Νταβαντούρι που σε συνεργασία με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού ξεκινάει μια σειρά εκδηλώσεων με τοπικές κουζίνες από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή και σπουδαίων παραγωγών τοπικών προϊόντων. Στην πρώτη εκδήλωση, Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου παρουσιάζει τις γεύσεις της Πιερίας με ένα μενού που θα συνοδεύεται και από τοπικούς οίνους.

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν είναι ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Μούσες Πιερίας (χυλοπίτες ολικής), η εταιρεία Άρτεμις (ορτύκια άγριας διατροφής – αυγά ορτυκιών), η Φάρμα Φωτιάδη (ποντιακός καβουρμάς-λουκάνικα αγριόχοιρου-μαύρος χοίρος), η εταιρεία Δεληγιαννίδου (ποντιακή σάλτσα τσαντσιπέλ), η Αλορέα Κράνο (κράνα-γλυκάδι κράνου-λικέρ κράνου-εκχύλισμα κράνου), η εταιρεία Cochlea (σαλιγκάρια Πιερίας), το οινοποιείο Χρυσοστόμου (Μουσαίος) και το Κτήμα Κούρτη (Syrah ). Για τα προϊόντα και τους γευστικούς συνδυασμούς του μενού θα μιλήσει ο σεφ Νίκος Φωτιάδης στο άνοιγμα της εκδήλωσης.

Το μενού που θα στοιχίζει 32 ευρώ περιλαμβάνει: Καλωσόρισμα Ποντιακός καβουρμάς με σάλτσα τσαντσιπέλ, Σούπα Κοχλίδε, πρώτο πιάτο παραδοσιακές χυλοπίτες ολικής με λουκάνικα πράσου από αγριόχοιρο και ψιλοκομμένα λαχανικά, σαλάτα Φυλλώματα με παπαρδέλες κίτρινης κολοκύθας, ορτύκι άγριας διατροφής με λάδι από τρούφα Ολύμπου, κρασί Μουσαίος Χρυσοστόμου ( Π.Γ.Ε. Πιερίας ), κυρίως πιάτο αρχαιοελληνικός μαύρος χοίρος, μαγειρεμένος σε γάστρα με εκχύλισμα κράνων σε πουρέ πατάτας και κράνα γκλασέ, κρασί Syrah Κούρτη (Τοπικός οίνος Πιερίας ), επιδόρπιο Στιβαχτόν με γκλασαρισμένη ψητή κολοκύθα, σταφίδες και ξηρούς καρπούς, περιχυμένη με πετιμέζι και παγωτό κανέλα, λικέρ από κράνα. (Το πρώτο πιάτο είναι ανά 4 άτομα, η σαλάτα είναι ανά 2 άτομα)

Νταβαντούρι : Αγίου Ιωάννου 63, Αγία Παρασκευή 210 6086412, τηλ. κρατήσεων: 6944386175