Θεματα

Γεύσεις Μακεδονίας και Ολύμπου στο Νταβαντούρι

Γεύσεις Μακεδονίας και Ολύμπου στο Νταβαντούρι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33669-74616.jpg

Είναι καινούργιο και πολύ δραστήριο περί τα γαστρονομικά. Ο λόγος για το εστιατόριο Νταβαντούρι που σε συνεργασία με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού ξεκινάει μια σειρά εκδηλώσεων με τοπικές κουζίνες από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή και σπουδαίων παραγωγών τοπικών προϊόντων. Στην πρώτη εκδήλωση, Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου παρουσιάζει τις γεύσεις της Πιερίας με ένα μενού που θα συνοδεύεται και από τοπικούς οίνους.

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν είναι ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Μούσες Πιερίας (χυλοπίτες ολικής), η εταιρεία Άρτεμις (ορτύκια άγριας διατροφής – αυγά ορτυκιών), η Φάρμα Φωτιάδη (ποντιακός καβουρμάς-λουκάνικα αγριόχοιρου-μαύρος χοίρος), η εταιρεία Δεληγιαννίδου (ποντιακή σάλτσα τσαντσιπέλ), η Αλορέα Κράνο (κράνα-γλυκάδι κράνου-λικέρ κράνου-εκχύλισμα κράνου), η εταιρεία Cochlea (σαλιγκάρια Πιερίας), το οινοποιείο Χρυσοστόμου (Μουσαίος) και το Κτήμα Κούρτη (Syrah ). Για τα προϊόντα και τους γευστικούς συνδυασμούς του μενού θα μιλήσει ο σεφ Νίκος Φωτιάδης στο άνοιγμα της εκδήλωσης.

Το μενού που θα στοιχίζει 32 ευρώ περιλαμβάνει: Καλωσόρισμα Ποντιακός καβουρμάς με σάλτσα τσαντσιπέλ, Σούπα Κοχλίδε, πρώτο πιάτο παραδοσιακές χυλοπίτες ολικής με λουκάνικα πράσου από αγριόχοιρο και ψιλοκομμένα λαχανικά, σαλάτα Φυλλώματα με παπαρδέλες κίτρινης κολοκύθας, ορτύκι άγριας διατροφής με λάδι από τρούφα Ολύμπου, κρασί Μουσαίος Χρυσοστόμου ( Π.Γ.Ε. Πιερίας ), κυρίως πιάτο αρχαιοελληνικός μαύρος χοίρος, μαγειρεμένος σε γάστρα με εκχύλισμα κράνων σε πουρέ πατάτας και κράνα γκλασέ, κρασί Syrah Κούρτη (Τοπικός οίνος Πιερίας ), επιδόρπιο Στιβαχτόν με γκλασαρισμένη ψητή κολοκύθα, σταφίδες και ξηρούς καρπούς, περιχυμένη με πετιμέζι και παγωτό κανέλα, λικέρ από κράνα. (Το πρώτο πιάτο είναι ανά 4 άτομα, η σαλάτα είναι ανά 2 άτομα)

Νταβαντούρι : Αγίου Ιωάννου 63, Αγία Παρασκευή 210 6086412, τηλ. κρατήσεων: 6944386175

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.