- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κάθε αρχή του νέου χρόνου όλοι κοιτάμε να είμαστε καλόβολοι, ευχάριστοι, αισιόδοξοι. Ίσως για να τον καλοπιάσουμε... (μετά ξεχνιόμαστε και αρχίζουμε τις μουρμούρες). Γι’ αυτό κι εγώ αρχίζω με γλύκες, χαρές και προσδοκίες και για το 2017 εύχομαι.
▷ Να ταξιδέψει η ελληνική κουζίνα, αμ παλιά, αμ σύγχρονη, στα πέρατα του κόσμου και να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Δεν της λείπει τίποτα.
▷ Να μάθουμε ως Έλληνες να εκτιμάμε τα φαγητά που μας μεγάλωσαν. Και να τα προβάλλουμε, και να τα υποστηρίζουμε, και να τα αποθεώνουμε. Μας λείπει η αυτοπεποίθηση.
▷ Να είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί και περίεργοι σε όλα τα καινούργια, ναι, το λέω και στον εαυτό μου, πολλές φορές με κατηγορώ ως συντηρητική. Είναι ωραίο να γνωρίζεις τι γίνεται σε όλες τις γειτονιές του κόσμου. Μετά, διαλέγεις και παίρνεις.
▷ Να μην αντιλαμβανόμαστε το φαγητό σαν μόδα. Το φαΐ δεν είναι παλτό. Και κάθε φορά που αναζητάμε το αλλιώτικο, το «ιντριγκαδόρικο» που θα μπει στο πιάτο μας, να θυμόμαστε πως ζούμε σε εποχές που πολλοί δεν έχουν να βάλουν τίποτα απολύτως στο δικό τους. Κλισέ, αλλά ας μην το αποσιωπούμε γιατί τότε το ξεχνάμε.
▷ Να ταξιδέψουν στα πέρατα και τα ωραία μας ελληνικά κρασιά. Και το κράτος να μην βάζει στους οινοπαραγωγούς τρικλοποδιές, και αυτοί οι τελευταίοι να μας λυπηθούν και να βγάζουν τα κρασιά τους σε τιμές που να μπορούμε να τα αγοράζουμε.
▷ Να μη φανατιζόμαστε για ένα πιάτο, για ένα σεφ, για ένα εστιατόριο. Για τις απόψεις και τις προτιμήσεις που έχουμε στο φαγητό. Το φαγητό είναι αγάπη, και φροντίδα, και επικοινωνία, και χαρά. Δεν του αξίζει.
▷ Να ερωτευόμαστε το άγνωστο, αλλά να αγαπάμε αυτό που ξέρουμε. Έτσι δεν γίνεται πάντα;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.