Θεματα

6 Καφέ με τζάκι

Οδηγός επιβίωσης για χειμωνιάτικα απογεύματα στην Αθήνα

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336416-698780.jpg
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Με το κρύο να επιβεβαιώνει τους πλέον «νευρικούς» μετεωρολόγους, κάθε θερμαντικό σώμα που είχαμε ξεχασμένο εδώ και 3 ζεστά χρονάκια πήρε μπρος για τα καλά και αγκαλιάστηκε με αγάπη ερωτική. Κεντρικές θερμάνσεις με πετρέλαιο, αυτόνομες φυσικού αερίου, σόμπες χαλαζία, σόμπες πέλετ, κομβέρτορες, αφυγραντήρες, ακτίνες υπέρυθρες, αερόθερμα, κουβέρτες με ρεύμα, κιλίμια της γιαγιάς από μαλλί και όλα τα πουλόβερ μαζί φορεμένα. Σε ξέφρενη αναζήτηση της οικονομικότερης και αποδοτικότερης λύσης. Όλα καλά κι ωραία, αλλά ένας είναι ο βασιλιάς της ζέστης. Το πανάρχαιο τζάκι. Ρίχνεις μερικά κούτσουρα και σύντομα ξεπηδάει μια φωτιά που ζεσταίνει κάθε παγωμένο μέλος του σώματος ηδονικά, ενώ ο ήχος της φωτιάς και το κοκκινοκίτρινο φως του συμπληρώνουν την απόλαυση και ηρεμούν το πνεύμα. Άσε που, ψήνει πατάτες, κάστανα, κρεατικά και ρουφάει τον τσιγαρόκαπνο. Ελβετικός σουγιάς πραγματικός. Δεν είναι τυχαίο που για πολλούς είναι ο κύριος λόγος επιλογής κατοικίας. 

Δυστυχώς, δεν διαθέτουν όλα τα σπίτια τζάκι. Βγήκαμε όμως στην πόλη αυτές τις κρύες μέρες, από τα Εξάρχεια μέχρι τη Νέα Σμύρνη, και αναζητήσαμε πού μπορεί κανείς να πιει τον καφέ του, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή του τζακιού.  

Καρατζάς Θανάσης

Άρωμα Πλατείας - Νέα Σμύρνη

Καρατζάς Θανάης

Άρωμα Πλατείας - Νέα Σμύρνη

Καρατζάς Θανάσης

Καφέ Πλάκα - Πλάκα

Καρατζάς Θανάσης

Καφέ Πλάκα - Πλάκα

Καρατζάς Θανάσης

Γιασεμί - Πλάκα

Καρατζάς Θανάσης

Γιασεμί - Πλάκα

Καρατζάς Θανάσης

Γιασεμί - Πλάκα

Γιασεμί - Πλάκα

Μνησικλέους- Πλάκα

Καρατζάς Θανάσης

Καφέ Αναφιώτικα - Πλάκα

Καρατζάς Θανάσης

Καφέ Αναφιώτικα - Πλάκα

Θανάσης Καρατζάς

Το καφενείο - Πλάκα

Θανάσης Καρατζάς

Το καφενείο - Πλάκα

Θανάσης Καρατζάς

Το καφενείο - Πλάκα

Θανάσης Καρατζάς

Το καφενείο - Πλάκα

Καρατζάς Θανάσης

Καφέ Σπείρα - Εξάρχεια

Καρατζάς Θανάσης

Καφέ Σπείρα - Εξάρχεια


Περρισσότερες φωτογρaφίες στο προσωπικό μου μου instagram εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.