Θεματα

Φάτε μάτια… ημερολόγιο

Όταν μάγειρας είναι το Design

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33629-74505.jpg

Ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο «Design with food» άρχισα να βλέπω τελείως διαφορετικά τα τρόφιμα της κουζίνας. Πήρα λοιπόν, τα μακαρόνια σε συνδυασμό με κοχύλια, χυλοπίτες και ό,τι άλλο ζυμαρικό είχα στην κουζίνα και τα έβαλα σε βάζο με φωτάκια. Με το χέρι στην καρδιά ήταν μια αηδία, αλλά χρειάστηκε να υποστώ τη χλεύη φίλων για να κάνω την αποκαθήλωση.

Μπορεί να χρησιμοποίησα λάθος υλικό με ακόμα πιο λάθος τρόπο, αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Το ημερολόγιο που εξέδωσε το γραφείο σχεδιασμού EIGA (έδρα το Αμβούργο), με τις σελίδες σχεδιασμένες από 54 καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες σου ανοίγει την όρεξη να κάνεις σχεδιαστικές τρέλες με τα τρόφιμα. Πάντως, η πιο ασφαλής ιδέα είναι, αν βρείτε το ημερολόγιο, να κόψετε τις σελίδες του για κάδρα στην κουζίνα. (Το μόνο κακό είναι πως δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο γραφείο. Το ημερολόγιο ήταν για το 2012). Άλλες δουλειές του γραφείου EIGA εδώ

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.