Θεματα

New taste

Η τέχνη (και η γεύση) μέσα του…

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εστιατόριο και ξενοδοχείο (New Hotel) ανήκουν στον όμιλο Yes! Hotels, του επιχειρηματία και συλλέκτη έργων Τέχνης Δάκη Ιωάννου. Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο τελείωσε η ανακαίνισή του (εκεί βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Olympic Palace) με το διάσημο ντουέτο των Βραζιλιάνων αδερφών Campana να φέρνει τα πάνω-κάτω στη μεταμόρφωσή του. Πάω προχθές πρώτη φορά κι ενώ έχω δει πολλές φωτογραφίες, μένω να χαζεύω αληθινά εντυπωσιασμένη. Θα μπορούσα να σας το πω art hotel και να... καθαρίσω. Όμως δεν είναι μόνο αυτό, είναι κι άλλα πολλά και είναι όλα καλά. Η τέχνη και το ανατρεπτικό design είναι παντού πρωταγωνιστές, με έναν τρόπο που γεννάει αμέσως εντυπωσιασμό, αλλά μαζί φτιάχνει και ένα κουκούλι ευχάριστο, ζεστό, «προστατευτικό». Το φαγητό είναι κι αυτό τέχνη, πιο καθημερινή μεν, αλλά τέχνη (...ποίηση).

Σεφ είναι ο Steven Frost, Άγγλος (με Ιταλίδα μαμά) που ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και άρα εύκολα συνδυάζει διεθνείς τάσεις με μεντιτερανέ πινελιές. Μας ξεκίνησε με ψωμιά τριών ειδών –όλα τα ψωμοειδή φτιάχνονται στο δικό τους φούρνο που ψήνει από τις 4 το πρωί–, μπολάκι με εξαιρετικό ελαιόλαδο και δίπλα μαύρο αλάτι για να βουτάμε. Συνεχίσαμε με πιάτα σουξέ του New Taste, δηλαδή αυγά benedict και αυγά μάτια με τρούφα και σπαράγγια. Πήραμε στο χέρι υπέροχες «φωλιές» από baby μαρούλι γεμιστές με μπουκίτσες χοιρινού, που είχε μαριναριστεί με ασιατικά μπαχαρικά για ώρες και μετά είχε σιγοψηθεί επίσης για ώρες, και ήταν απλά ποίημα. Δοκιμάσαμε πίτσα τραγανή και μαζί πολύ ζουμερή, σαλάτα με πράσινα λαχανικά, αχλάδι και γραβιέρα Κρήτης, μίνι burgers σε τρεις γεύσεις και... στοπ! Ήταν μεσημέρι και δεν περάσαμε σε πάστες, ριζότα, φιλέτα, πικάντικους τόνους, frites αστακού (με μαγιονέζα μυρωδικών και σκόρδου, αυτό σίγουρα την άλλη φορά), πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας (π.χ. αρνάκι στο φούρνο με πατάτες). Ο Steven Frost είναι οπαδός του comfort food και της κουζίνας που αναδεικνύεται μέσα από τα υλικά της, ό,τι φάγαμε ήταν υπέροχο.

Το New Taste είναι καθημερινά από τις 7 το πρωί ανοιχτό, προσφέρει πρωινό (με τα υπέροχα αυγά και άλλα πολλά a la carte), μπορεί κάποιος να πάει για καφέ, γλυκό ή ποτό, τις Κυριακές ήδη γίνεται το αδιαχώρητο για το brunch. Έξω, σε μικρή βεράντα, υπάρχει μεγάλο (και σπέσιαλ αφιερωμένο στους λάτρεις του design και τους… καπνιστές) τραπέζι, και εκεί, κάτω από ζεσταντικές σόμπες, μας βρήκε το σούρουπο να σερβιριζόμαστε κοκτέιλ από τα ευγενέστατα παιδιά του service, όλα τους με γνώσεις, εμφάνιση, τρόπους και ευγένεια σαν από διαφημιστικό σποτάκι του ΕΟΤ, ένα ακόμη ατού του πολύ καλού σε όλα του New Taste. Τιμές ανάλογα με την... όρεξη, για πλήρες γεύμα περίπου € 30-35 χωρίς κρασί. Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273.000