- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φάτε χωρίς ενοχές!
5 λόγοι να μην έχεις τύψεις αν ΔΕΝ έκανες δίαιτα κατά τη διάρκεια των γιορτών
Οι δίαιτες και ο «υγιεινός» τρόπος διατροφής είναι από τους δημοφιλέστερους «στόχους» της εποχής. Αλλά τώρα στις γιορτές, με τα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια να οργανώνονται συχνότερα, δύσκολα αντιστέκεσαι στην πιατέλα που περνάει από δίπλα σου, και απλώνεις το χέρι για να διεκδικήσεις και τη δική σου μερίδα. Και μετά… βάζεις τα κλάματα. Κακώς. Και να γιατί:
1. Η ψυχολογική σου υγεία είναι το ίδιο σημαντική με τη σωματική
Δυο-τρεις φορές να το ρίξεις έξω δεν σε κάνουν «κακό» άνθρωπο ούτε θα επηρεάσουν την αυτοκυριαρχία σου για την οποία παινεύεσαι. Δεν λέμε να γεμίζεις και τις τσέπες με μελομακάρονα κάθε φορά που φεύγεις από ένα γιορτινό τραπέζι, αλλά αφού τα κοιτάς τόση ώρα με τέτοια λαχτάρα, πάρε ένα, μην το στερείσαι! Το να αφήνεις τον εαυτό σου που και που να χάνει λίγο τον έλεγχο είναι το ίδιο «ευεργετικό» με το να τον συγκρατείς.

2. Εάν υπάρχει μια περίοδος μέσα στη χρονιά για να πάρεις μερικά παραπανίσια κιλά, αυτή είναι ο χειμώνας.
Τα ρούχα είναι φαρδιά και «βαριά» το χειμώνα. Ένα παλτό, μια άνετη φόρμα, το ζεστό, χοντρό πουλόβερ. Δεν είναι πως θα βάλεις το μπικίνι σου το Σαββατοκύριακο. Εύκολα μπορούμε να κρύψουμε κάνα δυο παραπανίσια κιλά το χειμώνα, τα οποία άλλωστε… μας προστατεύουν και από το «κρύο».
3. Το φαγητό των γιορτών είναι πιο … γευστικό
Όλα μαγειρεύονται πιο «νόστιμα» στις γιορτές, λίγο παραπάνω βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, μεγαλύτερες δόσεις «απαγορευμένων» στην καθημερινότητά μας συστατικών, μυρωδιές μπαχαρικών ακαταμάχητες. Δεν φτιάχνεις κάθε μέρα γαλοπούλα γεμιστή, ούτε κουραμπιέδες. Σε φαγητά που μόνο συγκεκριμένες μέρες το χρόνο έχεις τη δυνατότητα να γευτείς μην γυρνάς την πλάτη.

4. Προγραμματίζεις τον εαυτό σου να «αποτύχει»
Μην δίνεις αφορμές στον εαυτό σου να αισθάνεται θλιμμένος και «αποκομμένος», να θυμώνει και να «καταναγκάζεται» με μια μη-ρεαλιστική, για την γιορτινή περίοδο, δίαιτα. Καλύτερα να ενδώσεις χωρίς να μετράς τις μπουκιές σου, γιατί αυτό που προέχει είναι να περάσεις καλά με την οικογένεια και τους φίλους σου, να δεις αγαπημένες παλιές χριστουγεννιάτικες ταινίες, να κάνεις δώρα, να ξεκουραστείς.
5. Η βασιλόπιτα
Και το φλουρί της. Ένα υγιές και καλογυμνασμένο σώμα είναι τέλειο, αλλά το ίδιο είναι και τα Χριστούγεννα. Μην αφήσεις τη ρουτίνα σου να σε παρασύρει και φρόντισε να απολαύσεις κάθε στιγμή χωρίς ενοχές και να νοιώθεις χαρούμενος που έχεις την τύχη να μοιραστείς υπέροχα φαγητά με δικούς σου ανθρώπους. Το σώμα σου θα είναι μια χαρά. Αλήθεια. Άλλωστε, οι γιορτές κρατούν λίγες μέρες. Ακολουθεί ένας ολόκληρος χρόνος να «αυτομαστιγώνεσαι» ελεύθερα.

Εικονογράφηση: Fernando Botero
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.