- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![335012-695702.jpg 335012-695702.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/12/24/335012-695702.jpg)
Όλο το χρόνο περιμένουμε για αυτή τη μελένια λιχουδιά! Για αυτό ας μην την αφήσουμε σε χέρια τυχαία (όχι προς Θεού, δεν εννοώ της μαμάς). Λένε πώς δεν καταλαβαίνεις Χριστούγεννα αν δεν μοσχοβολήσει το σπίτι από τα μελομακάρονα που μόλις ξεφουρνίστηκαν. Αν ωστόσο δεν πρόλαβες, δεν ήθελες ή βαρέθηκες να φτιάξεις, αγόρασέ τα. Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά (ούτε καν η «μανούλα»), γιατί όλα τα παρακάτω είναι καλύτερα και από σπιτικά!
Φύσις
Τα μελομακάρονα του ζαχαροπλαστείου που δεν χρησιμοποιεί πουθενά ζάχαρη (!), φτιάχνονται όλα ένα-ένα στο χέρι! Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι ακουμπούν τη ζύμη πάνω σε μια σχάρα (κολπάκι που έκαναν οι νοικοκυρές με τον τρίφτη), έτσι ώστε από τις σχισμές που δημιουργούνται, να χάσουν την υγρασία τους κατά το ψήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο όταν σιροπιάζονται, γίνονται τραγανά εξωτερικά και μελωμένα εσωτερικά! €17,40/κιλό, Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267
Τάσος
Στον πιο αγαπημένο και λιλιπούτειο φούρνο-ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας, όλα τα προϊόντα φτιάχνονται από την αρχή μέχρι το τέλος στο χέρι. Έτσι και τα ωραία τους μελομακάρονα, που είναι τραγανά απ’ έξω, αλλά μαλακά μέσα. €17,40/κιλό, Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 2108943154
Βάρσος
Εδώ και 125 χρόνια το ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς χρησιμοποιεί τις πιο αγνές πρώτες ύλες χωρίς ίχνος συντηρητικών, βελτιωτικών ή χημικών. Για αυτό και τα μελομακάρονά του είναι τόσο νόστιμα. €14/κιλό, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472
Κυβέλη
Από τα ωραιότερα σπιτικά μελομακάρονα. Με μπόλικο μέλι και καρυδάκι. Και μοσχοβολάνε! €18/κιλό, Καψάλη 3, Κολωνάκι, 2107232259
Πάβλοβα
Αφού θα πας που θα πας για την πιο θεϊκή πάβλοβα της πόλης, ευκαιρία να πάρεις και λίγα μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα. Εντελώς χειροποίητα, θα σου θυμίσουν της μαμάς σου. €18/κιλό, Σκουφά 56, Κολωνάκι, 2103388827
Παπασπύρου
Τα τσακίζουμε κάθε χρόνο οικογενειακώς. Έχουν θυμαρίσιο μέλι Κάσου και βγαίνουν σε δύο μεγέθη, κανονικά (€14/κιλό) και μπουκίτσες (€17/κιλό), οι οποίες υποπτεύομαι ότι είναι πιο ακριβές γιατί είναι επικίνδυνα εθιστικές. Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, 2106424528
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.