- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Όλο το χρόνο περιμένουμε για αυτή τη μελένια λιχουδιά! Για αυτό ας μην την αφήσουμε σε χέρια τυχαία (όχι προς Θεού, δεν εννοώ της μαμάς). Λένε πώς δεν καταλαβαίνεις Χριστούγεννα αν δεν μοσχοβολήσει το σπίτι από τα μελομακάρονα που μόλις ξεφουρνίστηκαν. Αν ωστόσο δεν πρόλαβες, δεν ήθελες ή βαρέθηκες να φτιάξεις, αγόρασέ τα. Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά (ούτε καν η «μανούλα»), γιατί όλα τα παρακάτω είναι καλύτερα και από σπιτικά!
Φύσις
Τα μελομακάρονα του ζαχαροπλαστείου που δεν χρησιμοποιεί πουθενά ζάχαρη (!), φτιάχνονται όλα ένα-ένα στο χέρι! Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι ακουμπούν τη ζύμη πάνω σε μια σχάρα (κολπάκι που έκαναν οι νοικοκυρές με τον τρίφτη), έτσι ώστε από τις σχισμές που δημιουργούνται, να χάσουν την υγρασία τους κατά το ψήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο όταν σιροπιάζονται, γίνονται τραγανά εξωτερικά και μελωμένα εσωτερικά! €17,40/κιλό, Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267
Τάσος
Στον πιο αγαπημένο και λιλιπούτειο φούρνο-ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας, όλα τα προϊόντα φτιάχνονται από την αρχή μέχρι το τέλος στο χέρι. Έτσι και τα ωραία τους μελομακάρονα, που είναι τραγανά απ’ έξω, αλλά μαλακά μέσα. €17,40/κιλό, Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 2108943154
Βάρσος
Εδώ και 125 χρόνια το ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς χρησιμοποιεί τις πιο αγνές πρώτες ύλες χωρίς ίχνος συντηρητικών, βελτιωτικών ή χημικών. Για αυτό και τα μελομακάρονά του είναι τόσο νόστιμα. €14/κιλό, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472
Κυβέλη
Από τα ωραιότερα σπιτικά μελομακάρονα. Με μπόλικο μέλι και καρυδάκι. Και μοσχοβολάνε! €18/κιλό, Καψάλη 3, Κολωνάκι, 2107232259
Πάβλοβα
Αφού θα πας που θα πας για την πιο θεϊκή πάβλοβα της πόλης, ευκαιρία να πάρεις και λίγα μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα. Εντελώς χειροποίητα, θα σου θυμίσουν της μαμάς σου. €18/κιλό, Σκουφά 56, Κολωνάκι, 2103388827
Παπασπύρου
Τα τσακίζουμε κάθε χρόνο οικογενειακώς. Έχουν θυμαρίσιο μέλι Κάσου και βγαίνουν σε δύο μεγέθη, κανονικά (€14/κιλό) και μπουκίτσες (€17/κιλό), οι οποίες υποπτεύομαι ότι είναι πιο ακριβές γιατί είναι επικίνδυνα εθιστικές. Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, 2106424528
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.