- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ό,τι πιο σοκολατένιο έφαγα φέτος
Σε προκαλώ να φας ένα ολόκληρο “Fairytale Cheesecake” με τη μία
Δεν είμαι απλά γλυκατζού, είμαι ο άνθρωπος που λέει «μια μπουκίτσα από εκείνο το αθώο» και εννοεί ένα ταψί σοκολατόπιτα. Μπορώ να ζω αποκλειστικά με γλυκά. Ξεκάθαρα. Και δεν κάνω διακρίσεις. Σιροπιαστά, σοκολατένια, βουτυρένια, κρεμώδη, μπισκοτένια, όλα τα τσακίζω ευχαρίστως. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν πετύχω σοκολάτα, την έβαψε. Αλλά όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι αφηνιάζουν λίγο παραπάνω με τη σοκολάτα (όχι;). Τέλος πάντων, μην τα πολυλογούμε και εκτιθέμεθα, στο θέμα επιδόρπιο δεν έχω κανένα φραγμό, ποσοτικό ή ηθικό. Για αυτό πιστεύω ότι αξίζει μια ειδική μνεία στο γλυκό που με έκανε να κιοτέψω.
Βρισκόμουν στο Fairytale (για το οποίο έχουμε πει αναλυτικά εδώ) και είχα περάσει ήδη ένα μισάωρο πάνω από τον κατάλογο προσπαθώντας να διαλέξω αμαρτία. Κατέληξα σε μια ζεστή σοκολάτα και το “Fairytale Cheesecake”, που οι τρεις σειρές της περιγραφής του, μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, παρόλο που βρήκα την τιμή λιγάκι τσουχτερή (€7 για ένα κομμάτι cheesecake; Τι διάολο;). «Πολλή σοκολάτα», σχολίασε η σερβιτόρα και εγώ άφησα να μου ξεφύγει ένα ειρωνικό γελάκι. Άκου «πολλή σοκολάτα»! Μα για ποια με πέρασε; Όταν όμως την είδα να καταφθάνει με το δίσκο, τα χρειάστηκα πραγματικά. «Ο Χρι-στός και η Πα-να-γί-α» ψέλλισα, καθώς ένα σοκολατένιο βουνό προσγειωνόταν κάτω από τη μύτη μου.
Νομίζεις ότι υπερβάλλω; Εντάξει, τότε διάβασε αυτό: «Fairytale Cheesecake με βάση Caprice και Merenda, τυρόκρεμα πραλίνας και ολόκληρα κομμάτια Maltesers, Kit-Kat, Mud Pie και Oreo Cookie». Και όταν λένε «ολόκληρα κομμάτια», το εννοούν οι άτιμοι. Πώς ήταν; Σαν να τρως 50 σοκολάτες σε μια μπουκιά. Με το χέρι στην αγαπημένη μου συνταγή για cheesecake ορκίζομαι ότι πρώτη φορά στη ζωή μου δεν καταφέρνω να ξεπαστρέψω γλυκό με τη μία. Ήταν ένα κομμάτι και ήμασταν δύο (ΔΥΟ!) άτομα. Δεν κατορθώσαμε να φάμε ούτε το μισό και ευχαριστώ τη σερβιτόρα που ήταν αρκετά ευγενική ώστε να μην με κοιτάξει με ύφος «εγώ, στα έλεγα» και να μου φέρει, χωρίς δεύτερη κουβέντα, την κόλαση την ίδια σε πακέτο. Ξέρετε πόσες μέρες έμεινε στο ψυγείο; Τρεις! Χρειάστηκα τρεις μέρες για να τελειώσω ένα κομμάτι cheesecake. Ποια; Εγώ που είμαι ικανή να φάω και το ταψί, αν με αφήσεις ανεξέλεγκτη.
Αποφαίνομαι ότι ένα κομμάτι από αυτή τη διαστροφή φτάνει και περισσεύει για τέσσερα άτομα. Συμβουλή: Αν το επιχειρήσεις, μη διανοηθείς να πάρεις και σοκολάτα ρόφημα. Προτίμησε καλύτερα καφέ ή νεράκι. Το ξέρω ότι θα σου γυαλίσουν όλα, αλλά έτσι την έπαθα κι εγώ και κόντεψα να πάθω overdose σοκολάτας. Μιλάμε για πολλή σοκολάτα παιδιά. Αλλά για ΠΟΛΛΗ σοκολάτα…
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2582341, Fb: Fairytale
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.