Θεματα

Σ’ αυτά τα μπαρ το πνεύμα των Χριστουγέννων κάνει πάρτι!

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334981-695578.jpg

Μπορεί να έπεσε το χρηματιστήριο, να μειώθηκαν οι πωλήσεις, να μην πιάσατε τους στόχους του μήνα, να κατέρρευσαν τα analytics και η έμπνευση να έχει πάει περίπατο, όμως, είναι μέρες γιορτινές και όλοι έχουμε δικαίωμα σε ένα ποτάκι τριγυρνώντας στους στολισμένους δρόμους της Αθήνας. Στα στέκια που ακολουθούν γίνεται το μεγάλο πάρτι!

NoelNoel

Noel  στα γαλλικά σημαίνει Χριστούγεννα. Noel στα ελληνικά σημαίνει χριστουγεννιάτικα στολίδια παντού, ανά εκατοστό στον χώρο, στην οροφή, στα μπαρ, στους barmen, στα μπουκάλια, χωρίς υπερβολή το Noel είναι η ωδή στο Christmas spirit και συνεπάγεται γέλια, χαρές και αγάπη! Ξεκινάς από καφέ, περνάς σε κρασί, συνεχίζεις με συγκλονιστικό και αρωματικό rum ή old fashion και, αν δεν το κατάλαβες… γιορτάζεις! Κολοκοτρώνη 59B, Αθήνα, 21 1215 9534


Minnie the moocher

Minnie the moocher

Στην καρδιά του Κολωνακίου, στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, το ατμοσφαιρικό Minnie the Moocher, με τον χαμηλό φωτισμό, το στρωμένο κόκκινο χαλί και το ξύλινο μπαρ, θυμίζει speakeasy μπαράκι της δεκαετίας του ’20 στο Μανχάταν. Η «Μίνι η κλέφτρα» έκλεψε τις καρδιές των businessman του κέντρου που διψούν για ένα χαλαρωτικό ουισκάκι και φόρεσε τα γιορτινά της για να κάνει τα βράδια μας ακόμα πιο διασκεδαστικά. Τσακάλωφ 6, Αθήνα, 21 0364 1686


Τhe Clumsies

Τhe Clumsies

Έσκασε σαν κεραυνός στην πόλη πριν από περίπου δυο χρόνια και έγινε ένα από τα αγαπημένα all-day bar – restaurant που μάλιστα σαρώνει και σε διεθνείς βραβεύσεις. Κατά το απογευματάκι συρρέουν τα εργαζόμενα νιάτα για ένα παιχνιδιάρικο cocktail, chit-chat, τσιμπολόγημα  και όλοι γίνονται μια παρέα- όλα μοιάζουν με γιορτή! Παιδιά, το μότο είναι ένα: United we stand. Πραξιτέλους 30, Αθήνα, 21 0323 2682


Αperitivo

Αperitivo

Στα Νότια έχει πολλούς λόγους κανείς για να καταλύσει στο Aperitivo. Ζεστό, φιλόξενο, με πολλές επιλογές στα κρασιά και κάτι πίτσες κολασμένες… Λαμπιόνια, γιρλάντες και γκι συμπληρώνουν την εικόνα του meeting point. Όλοι μπαίνουν φουριόζοι αλλά όλοι βγαίνουν χαμογελαστοί. Είδες τι κάνει ένα κρασάκι και λίγη χρυσόσκονη; Κύπρου 70, Γλυφάδα, 21 0894 0377


Fabrica de Vino

Fabrica de Vino

Μιλώντας για κρασί, αν θέλετε πραγματικά να ξεφύγετε από τα άγχη του γραφείου, αφήστε το fabrica de vino να κάνει τη δουλειά του. Με φροντίδα και αγάπη θα σας προτείνουν τις καλύτερες ποικιλίες για όλα τα γούστα και τα κέφια, θα τα συνοδεύσουν με πλατό τυριών και αλλαντικών και ξαφνικά θα δείτε πόσο ωραία είναι η ζωή (ακόμα και αν τα δαιμονισμένα τα emails δεν σταματούν να έρχονται). Εμμανουήλ Μπενάκη 3, Αθήνα, 21 0321 4148


Βottega

Βottega

Στη Silicon Valley των Αθηνών aka Κηφισίας και στη συμβολή των ελεγκτικών και τεχνολογικών πολυεθνικών, φαντάζει σαν όαση μέσα στην έρημο των αριθμών, των υπολογισμών και των προγραμματισμών. Δεν υπάρχει υπάλληλος, μάνατζερ, στέλεχος που να μην περάσει για ένα ποτό που θα ελαφρύνει τον δυσβάσταχτο όγκο δουλειάς. Μίνιμαλ χριστουγεννιάτικες πινελιές βάζουν ακόμα και τους πιο αυστηρούς επαγγελματίες στο εορταστικό κλίμα και μην ξεχνάτε… ό,τι γίνεται στο Bottega, μένει στο Bottega! Φραγκοκκλησιάς 3Α, Μαρούσι, 21 0610 0288


The Bank Job

The Bank Job

Όταν τα κεντρικά των τραπεζών κλείνουν, το Bank Job γεμίζει. Στη συνέχεια γεμίζουν και τα ποτήρια με μυρωδάτα ρούμια, καπνιστά ουίσκι και δροσιστικά τζίν, τα σακάκια ξεκουμπώνουν, οι γραβάτες χαλαρώνουν και το «τραπεζικό σύστημα» γιορτάζει. Χριστούγεννα είναι, αφήστε τα χρέη στην άκρη και διασκεδάστε! Κολοκοτρώνη 13, Αθήνα, 6940 634363


Soleto

Soleto

To Soleto πάει πακέτο με τη θετική ενέργεια και τα vibes είναι πάντα εορταστικά. Τα απογεύματα, θα δείτε κόσμο όλων των ηλικιών κατευθείαν μετά τη δουλειά να έχει ρίξει άγκυρα και να απολαμβάνει κλασικά ή και πιο εξεζητημένα ποτά και το στρες θα κάνει φτεράαα…Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 21 0968 0460


Gaspar Food and Mood

Gaspar Food and Mood

Τα αυστηρά ταγέρ και οι ερμητικά κλειστοί χαρτοφύλακες των βορείων προαστίων κάνουν μια στάση εδώ για ένα prosecco, ένα cocktail, μια ανάσα. Ω ναι, δικηγόροι, marketers, οικονομολόγοι και κάθε ιδιότητας εργαζόμενος των middle 30s πρέπει να δώσει το παρών στον «Μάγο» του Ψυχικού, να κάνει σχέδια για το πρωτοχρονιάτικο γλέντι, να κλείσει μεγάλα deals σχετικά με το «σε ποιανού το σπίτι θα μαζευτούμε για χαρτιά» και το πνεύμα το Χριστουγέννων ξαναχτυπά! Λ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 67 75 011


Κύριος Χου

Κύριος Χου

«Συγνώμη Κύριε, ποιος είστε;» Αν είστε αυτός που έχει περάσει τουλάχιστον δέκα ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή ή πίσω από στοίβες χαρτούρας και προβλημάτων αλλά έχει φτάσει η άγια ώρα που έχετε σχολάσει… who cares? Στην παλιά μονοκατοικία στα Πετράλωνα θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας, θα ανανεωθείτε απ΄ τα μοναδικά ποτά και την ευχάριστη «παρεϊστικη» ατμόσφαιρα που θα σας θυμίσει βραδάκι στο Κουφονήσι – κι ας είναι Χριστούγεννα- ξανά: who cares? Και θα νιώσετε ανανεωμένος και ξεκούραστος. Υπερίωνος 1, Αθήνα, 21 03423972


Malconi’s

Κύριος Χου

Τι θέλει ο άνθρωπος μετά από μια κουραστική μέρα; Ένα ποτάκι στο Malconi’s στο κέντρο της πόλης, να πει δυο κουβέντες με έναν φίλο, να απολαύσει την ευχάριστη μουσική και τον ωραίο κόσμο ανάμεσα σε γιγάντια γλειφιτζούρια που άφησε εκεί ο Άγιος Βασίλης… Στα μεγάλα κέφια θα γευτεί κι ένα μπέργκερ, ένα ριζότο μια ταλιάτα να πάνε κάτω τα φαρμάκια! Το Malconi’s τα συνδυάζει όλα σε ένα γι΄ αυτό και απόγευμα ή νωρίς το βραδάκι είναι πάντα γεμάτο. Πατριάρχου Ιωακείμ 43 και Πλουτάρχου 23, Κολωνάκι, 21 07248920

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.