26 μυστικά που ίσως δεν ξέρεις για το Athénée ( πρώην Zonar’s)
Ποιοί έχουν περάσει από τις αίθουσες του, ποιο είναι το πιο φημισμένο πιάτο του
![334580-694603.jpg 334580-694603.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/12/21/334580-694603.jpg)
Athénée: Μερικά μυστικά που δεν ξέρεις για το γνωστό bar restaurant της Βουκουρεστίου (πρώην Zonar΄s)
1. Αυθεντικοί πίνακες του Andy Warhol, έχουν εκτεθεί στις αίθουσες του (δάνειο από τη συλλογή του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη).
2. Τα μωσαϊκά στα πατώματα που όλοι πιστεύουν ότι είναι τα αυθεντικά του 1939, δεν είναι. Κατασκευάστηκαν από την αρχή με σκοπό να θυμίζουν τα παλιά.
3. Η βραβευμένη με Όσκαρ Έμμα Τόμσον είχε γυρίσει στο Zonar’s την τηλεοπτική σειρά «Fortunes of War» για το BBC το 1987.
4. Υπήρξε το πρώτο μέρος που σέρβιρε brunch στη χώρα μας. Σήμερα, καθημερινά αλλά και τις Κυριακές, συνεχίζουν την παράδοση με ένα απολαυστικό υγιεινό brunch.
5. Εδώ έχουν γίνει μερικά από τα πιο ιστορικά νυχτερινά πάρτι στα χρόνια της ακμής του. Το ίδιο επαναλαμβάνεται και σήμερα, στο καινούργιο Athénée με άλλες, πιο νεανικές παρέες.
6. Είναι το αγαπημένο στέκι των ηθοποιών που συνήθως επισκέπτονται μετά την παράσταση. Παπακαλιάτης, Μαρκουλάκης, Σμαράδγα Καρύδη, Αθερίδης, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Κόκλας, Άλκης Κούρκουλος, Σμαραγδή είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που μπορείς να συναντήσεις στα διπλανά τραπέζια.
7. Λόγω των πολλών θεάτρων που βρίσκονται στην περιοχή, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα μενού για πριν ή μετά την παράσταση.
8. Η Ευρώπη (Κωνσταντινίδου), η γυναίκα που για πολλά χρόνια υπήρξε η ψυχή της Ράτκας, τώρα έχει μετακομίσει εδώ αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του Athénée.
9. Το γλυκό fondant πορτοκαλιού ονομάστηκε «Valentino’s favorite» προς τιμή του μεγάλου ιταλού σχεδιαστή αφού, όταν επισκέφτηκε το εστιατόριο, δήλωσε ότι ήταν το ωραιότερο γλυκό που είχε δοκιμάσει.
10. Εσωτερική πληροφορία: Στο cocktail Zonar’s Alexander Brandy χρησιμοποιείται η χειροποίητη crème anglaise, η οποία εκτός από βανίλια είναι αρωματισμένη με φλούδες εσπεριδοειδών.
11. Τους λαχανοντολμάδες και όλα τα ελληνικά πιάτα τα φτιάχνει μια παραδοσιακή τρομερή μαγείρισσα, που έρχεται το πρωί και ετοιμάζει όλα τα ταψιά.
12. Λένε ότι πληρώνεις πολλά; Μύθος. Ο κατάλογος περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα, όπως μουσακά, χοιρινό αυγολέμονο ή λαχανοντολμάδες από €7 η μερίδα.
13. Mετά τις 7 το απόγευμα η μουσική δυναμώνει και το κοινό ηλικιακά κατεβαίνει.
14. Οι καταπληκτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες στα κάδρα που απεικονίζουν τους διάσημους που πέρασαν κάποτε από εκεί και ουσιαστικά εξιστορούν όλη τη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας προέρχονται από το πλούσιο αρχείο του σκηνογράφου Διονύση Φωτόπουλου, που επιμελήθηκε και όλο το στήσιμο.
15. Οι επαναλαμβανόμενες προηγούμενες ανακαινίσεις του χώρου κατέστρεψαν σχεδόν όλα όσα έκαναν το Ζοnar’s της δεκαετίας του ’50 ένα από τα πιο εμβληματικά στέκια της Αθήνας. Ωστόσο οι τελευταίοι του ιδιοκτήτες, οι αδελφοί Χρύσανθος και Σπύρος Πανάς, προσπάθησαν να επαναφέρουν πολλά στοιχεία από την αίγλη εκείνης της εποχής.
16. Ο chef του Ζωναρά ήταν ο Τσακίρης, πιο γνωστός μετέπειτα σε όλους μας ως Tsakiris chips!
17. Κανείς, ούτε εμείς, δεν κατάφερε μέχρι αυτή τη στιγμή να μάθει πώς και ποιος έδωσε τη συνταγή της πάστας αμυγδάλου και του Σικάγο παγωτού στους νέους ιδιοκτήτες.
18. Είναι γνωστό ότι το Ζοnar’s ήταν η αγαπημένη στάση της –τότε– πριγκίπισσας Σοφίας, η οποία το επισκεπτόταν συχνά για να αγοράσει τα περίφημα σοκολατάκια μέντας.
19. Σήμερα δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει αυτά τα σοκολατάκια, αν όμως παραγγείλει καφέ ή τσάι θα το δει να έρχεται στο τραπέζι του παρέα με ένα τέτοιο σοκολατάκι.
20. Σήμερα η βασίλισσα Σοφία, μαζί με την αδελφή της Ειρήνη, το επισκέπτονται κάθε φορά που βρίσκονται στην Αθήνα.
21. Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς κανόνισε όλα τα επαγγελματικά ή φιλικά της ραντεβού εκεί, όσο καιρό έμεινε στην Αθήνα για τις παραστάσεις της.
22. Ένας ακόμα VIP επισκέπτης του νέου Athénée υπήρξε ο Frederik Willem de Klerk, ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής.
23. Πίσω από τους χώρους του Athénée που δεν είναι ορατοί στο κοινό δουλεύουν συνολικά 28 άτομα.
24. Αν δουλεύει ξανά το σιντριβάνι στην αρχή της Βουκουρεστίου, αν τα δέντρα έχουν υπέροχη διακόσμηση, αν όλα τα λουλούδια στα παρτέρια είναι ανθισμένα και ζωντανά, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην προσωπική και οικονομική συνδρομή των νέων ιδιοκτητών του Athénée.
25. Το μεγαλύτερο στοίχημα των νέων ιδιοκτητών, που κερδήθηκε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, είναι ότι κατάφεραν να αλλάξουν με μεγάλη επιτυχία το ηλικιακό κοινό της πελατείας του.
26. To Athénée λειτουργεί κανονικά σαν bar από το απόγευμα μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα με cocktails και πάρα πολύ νέο κόσμο που κερνάει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.