- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Gourmet δώρα για όλους!
Αυτές τις γιορτές χάρισε κάτι που θα αρέσει πραγματικά, που δεν είναι άχρηστο, που θα το ευχαριστηθούν όλοι με την ψυχή τους. Δώρα που τρώγονται ή που ανοίγουν την όρεξη!
Στον wanna be chef κολλητό. Και τι δεν έχεις τραβήξει από αυτή την αχαλίνωτη φαντασία του. Μια σου βάζει μαρμελάδα φράουλα στο ριζότο, μια αυγά ορτυκιού στο τοστ. Μην το ψάχνεις άλλο. Το Starter Kit του Down Village Black Garlic είναι γι’ αυτόν. Περιέχει μαύρο σκόρδο σε διάφορες μορφές (ολόκληρες σκελίδες, χαβιάρι, σκόνη, με μέλι). Άλαλος θα μείνει.
Στη φασιονίστα ξαδέρφη. Δεν χάνει κολεξιόν για κολεξιόν, της αρέσουν και τα καλά ποτά. Η συλλεκτική συσκευασία που δημιούργησαν το Disaronno και ο ιταλικός οίκος Etro φτιάχτηκε γι’ αυτήν.
Στο χίπστερ ξάδερφο. Αυτόν που περηφανεύεται ότι τα έχει δοκιμάσει όλα. Ε, λοιπόν, το πατέ... μουσακά της Wise Greece σίγουρα δεν το έχει τεστάρει. Στα καλά deli.
Στο αγόρι σου που αντί για νερό πίνει μπίρα. Το πλήρες κιτ ζυθοποίησης Beer Deli Deluxe περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί για να ξεκινήσει την παρασκευή μπίρας μόνος του στο σπίτι! Αυτός θα ενθουσιαστεί, για εσένα δεν ξέρω.
Στη θεία σου τη χίπισσα. Ακόμα μιλά για το ταξίδι που έκανε πριν 10 χρόνια στην Ινδία. Δώσε της επιτέλους το Shaman Tea της Sparoza! Είναι εμπνευσμένο από το παραδοσιακό ινδικό chai Masala.
Στην γκουρμέ φίλη. Αυτήν που τη βλέπεις να ξετρελαίνεται όταν τρώει γραβιέρα με σύκο! Η μαύρη τρούφα Εύβοιας σε φέτες, μέσα σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Δίρφυς, είναι για τα ράφια της δικής της κουζίνας.
Στη μαμά σου, τη γλυκατζού. Σε έχει πρήξει ότι στα γλυκά του κουταλιού δεν την ξεπερνάει κανείς; Για δώσε της το παραδοσιακό γλυκό κουταλιού από φλούδες χιώτικου μανταρινιού της Citrus, να δούμε τι θα πει.
Στον εστέτ φίλο που νομίζει ότι τα έχει όλα. Αλλά δεν έχει το καταπληκτικό σετ των 6 κρυστάλλινων ποτηριών Baccarat. Στο Deros The Shop.
Στον αγαπημένο σου μπαμπά. Μήπως κάθε Κυριακή θέλει μπάρμπεκιου στο σπίτι; Με το Monolith, το καταπληκτικό αυτό «εργαλείο» που ψήνει, καπνίζει, μαγειρεύει όπως ο ξυλόφουρνος, θα τον κάνεις τον καλύτερο ψήστη του κόσμου.
Στον ξερόλα διευθυντή. Ξέρει τα πάντα για την υψηλή γαστρονομία, ο άτιμος! Και έχει τσεκάρει ήδη το βιβλίο των Ερβέ Τις και Πιερ Γκανιέρ «Η Μαγειρική είναι αγάπη, τέχνη και τεχνική», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις.
Στη μικρή σου ανιψιά. Ένα μπισκοτόσπιτο που μπορεί να συναρμολογήσει μόνη της! Στα Tiger.
Στο pet σου. Νιαουρίζει κάθε φορά που σε βλέπει να τρως σολομό γιατί... ξέρει! Θα εκτιμήσει δεόντως τις κονσέρβες της Gourmet Gold. Από ταρτάρ τόνου και πατέ σολομό μέχρι μους κουνελιού! Ο σκύλος σου, πάλι, θα ξετρελαθεί με τα μπισκοτάκια της Pro Plan με γεύση σολομό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.