![61232-134405.jpg 61232-134405.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/61232-134405.jpg)
![33455-74170.jpg 33455-74170.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/01/21/33455-74170.jpg)
Τι θα χρειαστούμε:
4, αβγά (size L), 2 ασπράδια, 1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
10 ml, ελαιόλαδο, 2 πράσινες η κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, ½ κ. τ.καφέ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πως τη φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (Προσοχή, να έχει πυρίμαχο ή μεταλλικό χερούλι, γιατί μετά θα το βάλουμε στο φούρνο). Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, σοτάρομε ελαφρά για 5-6 λεπτά. Στα τρία τελευταία λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο (αν το βάλουμε από την αρχή υπάρχει κίνδυνος να μαυρίσει και να δώσει άσχημη γεύση).
Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας απαλά, για 1-2 λεπτά ακόμα. Ανάβουμε το γκριλ. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στους κρόκους. Ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά ανακατεύοντας απαλά ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε τη φριτάτα, χωρίς να ανακατώνουμε για μερικά λεπτά. Λίγο πριν πήξει εντελώς (προσοχή, πρέπει να κρατάει λίγο ζουμάκια γιατί όταν ψηθεί στο γκριλ, θα στεγνώσει), μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζουμε από τον φούρνο τη φριτάτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3-4 λεπτά, την ξεκολλάμε από τα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιού και με τέχνη την « γλιστράμε» στην πιατέλα. Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε .Τρώγεται ζεστή ή κρύα
Go Healthy tip: Αν υπάρχει θεματάκι με την χοληστερίνη, χρησιμοποιήστε αβγά Ω.
Go Green tip: Προτιμήστε βιολογικά λαχανικά και αβγά, ξεκινήστε το δικό σας «μποστάνι» και αγοράστε το θυμάρι σε γλαστράκι, θα σας μείνει και για μετά.
Σκονάκι: Οι πιπεριές διατηρούνται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Στο συρτάρι του ψυγείου μπορούν να διατηρηθούν πάνω από μια εβδομάδα αρκεί να μην τις βάλετε σε πλαστικό σακουλάκι γιατί τότε θα σαπίσουν.
Μάθε ιστορία:
Το αβγό, στη λαϊκή και μυθολογική φαντασία είναι το πανάρχαιο σύμβολο της γένεσης του κόσμου και της ζωής. Συμβολίζει την ολότητα. Ο κρόκος είναι ο ουρανός και το ασπράδι η γη. Σύμφωνα με την Ινδουιστική παράδοση, ένα κοσμικό χρυσό αβγό δημιουργήθηκε από τα πρωτόγονα νερά περιέχοντας μέσα του όλο το σύμπαν. Το αβγό άνοιξε μετά από… χίλια χρόνια και έτσι γεννήθηκε ο υπέρτατος Θεός.
Στην αρχαία Ελλάδα τα αβγά συμβόλιζαν το μυστήριο της ζωής και της δημιουργίας. Στην ελληνική μυθολογία ο παιχνιδιάρης Δίας για να πλησιάσει την ανυποψίαστη Λήδα, γυναίκα του βασιλιά της Σπάρτης, μεταμορφώθηκε σε κύκνο. Από αυτή την περίεργη ένωση η Λήδα, (που το ίδιο βράδυ είχε πλαγιάσει και με τον βασιλιά), γέννησε ένα ίσως και δυο αβγά από όπου βγήκαν οι Διόσκουροι (κατά μια άλλη εκδοχή η Ωραία Ελένη και η Κλυταιμνήστρα). Στα χρόνια που περνούν συναντάμε το περίφημο αβγό του Κολόμβου, τον Χάμπτι-Ντάμτι, το βρετανικής καταγωγής αυγό – στιχοπλόκο, το τεράστιο αβγό που είδε στο ταξίδι του ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και τα συμβολικά κόκκινα αυγά του Πάσχα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.