- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Open Walk Athens: Η πιο νόστιμη δωρεάν βόλτα
Οι Atenistas σε καλούν να εξερευνήσεις τα πιο γευστικά σημεία της πόλης
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![333203-690923.jpg 333203-690923.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/12/08/333203-690923.jpg)
Το atenistas Open Walk Athens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν την πόλη
Το κέντρο της Αθήνας έχει ήδη αρχίζει να ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα. Χιλιάδες λαμπιόνια, κόκκινοι σκούφοι και χρυσαφιές μπάλες κρέμονται από παντού, ενώ καταστήματα, εστιατόρια και καφέ φόρεσαν τα καλά τους. Είναι έτσι και αλλιώς ωραία να βολτάρεις στη στολισμένη πόλη, είναι ακόμα ωραιότερο όμως να την εξερευνείς και να δοκιμάζεις (δωρεάν) τα πιο διάσημα και νόστιμα μυστικά της.
Το atenistas Open Walk Athens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν την πόλη και τους ανθρώπους της. Ο έβδομος περίπατος που θα γίνει αυτή την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, γίνεται σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα και είναι αφιερωμένος στις γεύσεις του κέντρου. Διασχίζει παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες και οινοπωλεία, μην αφήνοντας κανένα παραπονεμένο. Συνολικά ο γευστικός (περί)δρόμος κάνει στάση σε 19 εμβληματικά καταστήματα της πόλης, τα οποία σε περιμένουν όλα με κεράσματα για να πάρεις δυνάμεις και να συνεχίσεις τη βόλτα σου.
Πώς ακριβώς λειτουργεί;
Είναι πολύ απλό. Στις 11 το πρωί (οι όχι και τόσο πρωινοί τύποι ας πάνε και αργότερα) πας στο σημείο εκκίνησης, που δεν είναι άλλο από το ωραίο Αριστοκρατικόν (Βουλής 7, Σύνταγμα) με τα ακόμη ωραιότερα σοκολατάκια του (γλείφουμε ήδη τα μουστάκια μας). Από εδώ θα παραλάβεις τον χάρτη για την περιήγησή σου που θα σε οδηγήσει στα ακόλουθα σημεία:
1.ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ( Βουλής 7)
2. WINE STORY (Νίκης 21)
3. KIKI DE GRECE WINE BAR (Ηπίτου 4)
4. ERGON (Μητροπόλεως 26)
5. ΠΝΥΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ( Πετράκη 24)
6. HETEROCLITO WINE BAR (Φωκίωνος και Πετράκη)
7. ΚΟΛΙΟΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ (Αθηνάς 35)
8. ΑΡΙΑΝΑ ΕΛΙΕΣ (θεάτρου 3)
9. ΟΙΝΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ (θεάτρου 5)
10. ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ (Πλατεία Θεάτρου)
11. ΑΡΑΠΙΑΝ ( Ευριπίδου 41)
12. ΕΛΙΞΗΡΙΟΝ ΒΟΤΑΝΑ (Ευριπίδου 41)
13. ΜΙΡΑΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ (Ευριπίδου 45)
14. ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ (Σωκράτους 1)
15. ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΤΥΡΙΑ (Σωκράτους 2)
16. ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Αριστείδου 11 & Σοφοκλέους)
17. ΠΟΛΥΚΑΛΑΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ (Κλεισθένους 7)
18. ΛΟΥΜΙΔΗΣ ( Αιόλου 106)
19. ΣΤΑΝΗ ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟ ( Μ. Κοτοπούλη 10)
Από όλα τα σημεία του χάρτη θα πάρεις ένα μικρό κέρασμα και μπόλικες ιστορίες. Καλή μας βόλτα!
Info
Fb event page. Η βόλτα πραγματοποιείται από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.