Θεματα

Πώς είναι ένα αυθεντικο κασιώτικο γλέντι;

Πήγαινε στις 13 Δεκεμβρίου στο Θαλασσινό και θα το ζήσεις από κοντά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333047-690456.jpg

Λυράρηδες, λαουτιέρηδες και ένας ταλαντούχος μαντιναδόρος, πολλά παραδοσιακά μεζεδάκια της Κάσου. Θα μπορούσε να είναι μια νησιώτικη βραδιά στην άκρη του Αιγαίου, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα αυθεντικό κασιώτικο γλέντι σ’ ένα από τα αγαπημένα μας ψαροεστιατόρια.

Στις 13 Δεκεμβρίου στο Θαλασσινό, ο Νεκτάριος Σταματάκης θα μας ταξιδέψει τραγουδιστά ως την πατρίδα του, ενώ από δίπλα θα σιγοντάρουν παραδοσιακά κασιώτικα πιάτα, που το εστιατόριο μαγειρεύει αποκλειστικά για τη βραδιά. Θα δοκιμάσετε λοιπόν μεταξύ άλλων τα περίφημα κασιώτικα ντολμαδάκια-μινιατούρες, περιχυμένα με αιγοπρόβειο βούτυρο, ροΐκιο, το ντόπιο άγριο σταμναγκάθι που φτιάχνεται γιαχνί με κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και πιπέρι, εκπληκτικές κασιώτικες «μακαρούνες», σερβιρισμένες με καβουρδισμένο κρεμμύδι και «σιτάκα», το τοπικό κρεμώδες τυρί που φτιάχνουν οι βοσκοί από γάλα αιγοπροβάτων, αλλά και το μοναδικό κασιώτικο κόκκινο πιλάφι βρασμένο με το ζωμό του κρέατος και πασπαλισμένο με κανέλα, μαζί με το κρέας του και πατάτες τηγανιτές. Απαραίτητη η κράτηση.

Ηρακλέους& Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.