- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πώς είναι ένα αυθεντικο κασιώτικο γλέντι;
Πήγαινε στις 13 Δεκεμβρίου στο Θαλασσινό και θα το ζήσεις από κοντά
Λυράρηδες, λαουτιέρηδες και ένας ταλαντούχος μαντιναδόρος, πολλά παραδοσιακά μεζεδάκια της Κάσου. Θα μπορούσε να είναι μια νησιώτικη βραδιά στην άκρη του Αιγαίου, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα αυθεντικό κασιώτικο γλέντι σ’ ένα από τα αγαπημένα μας ψαροεστιατόρια.
Στις 13 Δεκεμβρίου στο Θαλασσινό, ο Νεκτάριος Σταματάκης θα μας ταξιδέψει τραγουδιστά ως την πατρίδα του, ενώ από δίπλα θα σιγοντάρουν παραδοσιακά κασιώτικα πιάτα, που το εστιατόριο μαγειρεύει αποκλειστικά για τη βραδιά. Θα δοκιμάσετε λοιπόν μεταξύ άλλων τα περίφημα κασιώτικα ντολμαδάκια-μινιατούρες, περιχυμένα με αιγοπρόβειο βούτυρο, ροΐκιο, το ντόπιο άγριο σταμναγκάθι που φτιάχνεται γιαχνί με κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και πιπέρι, εκπληκτικές κασιώτικες «μακαρούνες», σερβιρισμένες με καβουρδισμένο κρεμμύδι και «σιτάκα», το τοπικό κρεμώδες τυρί που φτιάχνουν οι βοσκοί από γάλα αιγοπροβάτων, αλλά και το μοναδικό κασιώτικο κόκκινο πιλάφι βρασμένο με το ζωμό του κρέατος και πασπαλισμένο με κανέλα, μαζί με το κρέας του και πατάτες τηγανιτές. Απαραίτητη η κράτηση.
Ηρακλέους& Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.